Bästa Babyskyddet: Bakåtvänd bilbarnstol för nyfödd 2022

För att din lilla bebis ska färdas tryggt och säkert i bilen, då är det viktigt att du har ett riktigt bra babyskydd i bilen. Det finns gott om bra babyskydd för bilen att välja mellan och därför kan det vara svårt att veta vilket som egentligen är bäst i test.

Därför har vi genomfört ett stort test av babyskydd för att hitta det bästa babyskyddet för nyfödda. I vårt bäst i test har vi klämt, känt, granskat, läst recensioner och utvärderat säkerhetsaspekter. Allt för att kunna sammanställa en topplista med de fem bästa och säkraste bilbarnstolarna för spädbarn.

I testet har vi bland annat gått igenom användarvänlighet, vikt, ålder och säkerhet. Alla babyskydd i vårt bäst i test kan användas direkt när bebisen föds och under många månader framåt. De är enkla att montera i bilen, antingen med en bas för montering som säljs separat eller med en bas som ingår i paketet.

Med rätt babyskydd i din bil kan hela familjen färdas tryggt på vägarna. Många skydd är dessutom så praktiska och flexibla att du kan montera dem i barnvagnen och därmed slippa lyfta upp bebisen när du byter från bil till vagn.


Bästa babyskyddet – BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

8.5 av 10
BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Med smarta funktioner, användarvänlig design och ett relativt konkurrenskraftigt pris tar BeSafe iZi Go modular X1 i-Size hem förstaplatsen i vårt Bäst i Test av Babyskydd.

Därför anser vi på Tryggtbarn att BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är det bästa babyskyddet!

Vill ni läsa mer i detalj om BeSafe iZi Go, eller vill ni läsa vårt intryck av de övriga babyskydden i vårt bäst i test, så kan ni fortsätta läsa i artikeln här nedanför.

Säkerhet
10/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
9/10
Pris
7/10

Fördelar

Kan användas länge

Användarvänlig

Sturdy build and ergonomics

Nackdelar

Pris


Bäst i Test – Babyskydd

Bästa babyskydd: BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Bäst i test babyskydd BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size
Bäst i Test – Babyskydd: BeSafe iZi Go modular X1 i-Size
Produkt: BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt, R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:4.2 kg
D x B x H:44 x 66 x 59 cm
Produktfakta

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är en av de tryggaste modellerna för dig som behöver ett babyskydd. Denna bilbarnstol för spädbarn har hög säkerhet och stor komfort.

BeSafes babyskydd är enkelt att montera i bilen med ett trepunktsbälte. Dessutom kan du använda en Modular i-Size ISOFIX-bas för att enkelt snabbt montera skyddet vid varje användning.

Detta babyskydd är bäst i test tack vare BeSafes innovativa Dynamic Force Absorber i sidovingarna. Det är en funktion som ökar säkerheten och skyddar barnet om det sker en sidokollision.

Genom att köpa BeSafes babyskydd får du en stol som bebisen kan växa med. Tack vare tillverkarens innovativa bilstolskoncept Modular behöver ditt barn endast byta stol en gång innan fyra års ålder. Basen kan du behålla till båda stolarna. Själva babyskyddet kan bebisen använda från noll upp till tolv månaders ålder.

Det bästa babyskyddet i vårt test är enkelt och smidigt att använda. Det kan justeras när bebisen växer för att skapa mer utrymme så att barnet sitter bekvämt. Bebisen skyddas av ett 5-punktsbälte och har en solskärm med SPF 50+ som skyddar mot solen.


Premium: Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd

Bästa babyskyddet Cybex Cloud
Produkt: Cybex Cloud Z i-Size
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-24 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:4.8 kg
D x B x H:67 x 44 x 38 cm
Produktfakta

Cybex Cloud Z i-Size är det bästa babyskyddet för dig som fokuserar på hög kvalité och komfort när du köper en bilbarnstol för spädbarn. Det här är ett dyrare alternativ till vår testvinnare BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size, men också ett riktigt bra premiumalternativ. Här är säkerhetstänket på topp och din lilla bebis kommer att färdas som en kunglighet på vägarna.

Babyskyddet kommer att fina fyra färger så att du kan matcha med såväl bil som barnvagn. Det är ingen överraskning att bilbarnstolen har vunnit flera fina designpriser. Detta babyskydd har ingen angiven ålder, men passar för en bebis på 45-87 cm och en maxvikt på 13 kg.

Det här är det bästa babyskyddet för dig som vill ha många funktioner. Stolen har bland annat en sufflett med UV-skydd 50+, ett nackstöd som du kan justera i elva lägen och dessutom kan du rotera stolen i 180 grader. En riktigt smart funktion med stolen är att du kan luta och rotera den med endast en hand. Roteringsfunktionen gör det enkelt att ta ut bebisen ur bilen utan att behöva kröka ryggen.

Babyskyddet blev bäst i test i premiumkategorin tack vare den energiabsorberande stommen samt Linear Side-impact Protection-systemet som ger bebisen det bästa skyddet under åkturer.


Prisvärt: Axkid Babyfix Babyskydd

Axkid babyskydd bäst i test
Produkt: Axkid Babyfix
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt
Babyskyddets vikt:3.5 kg
D x B x H:65 x 43 x 54 cm
Produktfakta

För dig som vill ha ett tryggt och säkert babyskydd utan att behöva spräcka din budget finns Axkid Babyskydd Babyfix. Detta babyskydd blev bäst i test i budgetkategorin och är ett bra köp när en bebis är på väg.

Babyskyddet har åldern 0-12 månader eller 0-13 kilo. Själva stolen väger 3,53 kilo och är alltså mycket lättviktig och enkel att transportera. Du kan montera den såväl i bilen som på de flesta barnvagnar. För montering i bilen behöver detta babyskydd en ISOFIX-bas, något du köper till separat. Denna bilbarnstol för nyfödda kan även användas som matstol eller gungstol tack vare handtaget som är ställbart i fem lägen.

Det här är det bästa babyskyddet i budgetkategorin för dig som vill ha ett smutståligt tyg som är maskintvättbart. Din bebis sitter dessutom bekvämt tack vare mjuka axelmuddar och en bekväm nackkudde. Stolen har höga sidoskydd som ger hög säkerhet vid en sidokollision och dessutom ett 5-punktsbälte som du kan justera med en hand.


Maxi-Cosi Pebble

Maxi-Cosi babyskydd bäst i test
Produkt: Maxi-Cosi Pebble Pro
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt, R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:4.2 kg
D x B x H:67 x 44 x 56 cm
Produktfakta

Maxi-Cosi Pebble PRo är en bilbarnstol för nyfödda där komforten är riktigt hög och där säkerheten likaså. Bebisen skyddas av såväl sidoskydd som 5-punktsbälte. Själv komforten säkerställs av extra stoppning i stolen.

Många nyblivna föräldrar vill ha ett babyskydd i bilen som är enkelt att använda. Detta babyskydd har ISOFIX som gör att du snabbt kan montera stolen i bilen med hjälp av en bas som köps till separat. Du kan även montera stolen med hjälp av bilens trepunktsbälte.

När bebisen sitter i babyskyddet med bälte på kan du enkelt klicka ur stolen och montera den i din barnvagn istället. Då slipper du ta ut bebisen och riskera att väcka den. Själva stolen är enkel att förflytta och väger endast 4,2 kg.

Maxi-Cosi babyskydd kan användas från noll till tolv månaders ålder och skyddar din bebis under bilfärden. Förutom ålder så räknas även vikten, vilket är tretton kilo som max. Du kan enkelt anpassa stolen efter bebisen när den växer. Samtidigt som sätets djup kan anpassas så får den allra minsta bebisen extra stöd för huvud och rygg.

Maxi-Cosi Pebble utsågs till det bästa babyskyddet år 2019 i Bäst-i-Tests stora test. Stolen får ett extra plus för att den är anpassad för handbagagemåtten på flygplan om du vill ut och resa med den.


Axkid Modukid Infant

Bästa babyskyddet Axkid Modukid
Produkt: Axkid Modukid Infant
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-24 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:3.7 kg
D x B x H:65 x 43 x 54 cm
Produktfakta

Om du vill ha maximal säkerhet för din lilla bebis när ni är på språng, då är Axkid Modukid Infant ett bra val. Förutom hög säkerhet får bebisen även sitta bekvämt tack vare urtagbara kuddar och ett justerbart trepunktsbälte i tre lägen. Bältet kan justeras utefter det att bebisen växer.

Du kan använda denna bilbarnstol för spädbarn från noll månader till 13 kg. Barnet skyddas bland annat av sidokrockskyddet Axkid Side Impact Protection, ett nackstöd och tre urtagbara babydynor. Bekvämligheten däremot står stolens ventilationssystem för.

Detta är det bästa babyskyddet för dig som vill ha en stol som är smidig att montera i bilen. Stolen har en smart tvåstegsinstallation som underlättas av färgkodade ISOFIX-armar och stödben. Det ingår en bas att montera i bilen om du köper ett paket med såväl stol som bas.

Stolen är kompatibel med de flesta vagnar på marknaden, till exempel Axkid Life.


Maxi-Cosi Cabriofix

Bästa babyskyddet Maxi-Cosi Cabriofix
Produkt: Maxi-Cosi Cabriofix
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt
Babyskyddets vikt:3.25 kg
D x B x H:66 x 45 x 57 cm
Produktfakta

Detta Maxi-Cosi babyskydd är en populär produkt tack vare dess höga säkerhet och komfort. Stolen har fått högsta betyg i Råd & Röns årliga bilbarnsstoltest fyra år i rad.

Detta babyskydd passar för åldern 0-12 månader, eller tills bebisen väger max 13 kg. Stolen har smarta funktioner som gör att den kan växa tillsammans med bebisen. Den har bland annat stöddynor för huvud och rygg samt justerbara höjdlägen på axelremmarna.

Du kan snabbt och enkelt montera detta babyskydd för nyfödda i bilen. Du kan köpa till extra produkter till ditt Maxi-Cosi babyskydd, bland annat ett heltäckande myggnät eller en ISOFIX-bas. Om du köper till en bas så går det snabbt att lyfta över stolen från barnvagnen till bilen när ni ska iväg. Annars kan du även använda bilens trepunktsbälte att spänna fast bilbarnstolen med.

Stolen blir ett smidig resesystem om du kombinerar det med en av alla vagnar som den passar i. Tack vare stolens Side Protection System (SPS) så får din bebis ett optimalt skydd om ni skulle råka ut för en sidokollision.


Britax Römer Primo

Britax Römer babyskydd test
Produkt: Britax Römer Primo
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-13 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt
Babyskyddets vikt:4 kg
D x B x H:63 x 44 x 54 cm
Produktfakta

Britax babyskydd Römer Primo är en säker bilbarnstol för nyfödda upp till 15 månaders ålder eller max 13 kg. Du monterar den snabbt och enkelt bakåtvänd med hjälp av antingen bilens trepunktsbälte eller en bas som du köper till. Ofta finns det olika paket att köpa med stol och bas.

Britax babyskydd är omtyckt av användare och har många fina recensioner av såväl användare som i professionella test. I den här stolen sitter de allra minsta barnen mycket bekvämt under såväl bilturen som när du monterar stolen på en vagn. Det bästa babyskyddet är nämligen flexibelt, något som stämmer med detta från Britax.

Stolen har en avtagbar och vadderad klädsel som du enkelt kan tvätta om den får fläckar. Den ha räven ett avtagbart solskydd och en mjuk axelvaddering. Stolen får ett extra plus för det mjuka, vadderade huvudstödet som ger din bebis en naturlig sovställning och en härlig känsla av att ligga i en mysig kokong.

De vadderade sidovingarna skyddar din bebis vid en sidokrock och stolen är mycket lättviktig med sina fyra kilo.


Köpguide – Saker att tänka på när du ska köpa babyskydd

Hitta rätt babyskydd för ditt barn och din bil

När familjen ska utökas med en liten bebis är det dags att köpa en bilbarnstol för spädbarn. Det bästa babyskyddet låter din bebis färdas tryggt och säkert i bilen och kan även monteras direkt på din barnvagn. På så sätt blir det enkelt att flytta på bebisen utan behöva väcka den.

Vilket som är det bästa babyskyddet för dig och ditt barn beror på era behov, krav och budget. Det finns nämligen många att välja mellan. Vi anser att BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är det babyskydd som är bäst i test. Det är ett flexibelt skydd som ger bebisen en trygg känsla, är enkelt att montera och har såväl hög säkerhet som komfort.

Det babyskydd som är bäst i test kanske inte passar för alla familjer. Om du vill sondera marknaden själv så bör du bland annat kika efter följande punkter, något som även vi har gjort i vårt test.

  • Säkerhet – Det är viktigt att stolen är säker att färdas i för din bebis. Det bästa babyskyddet bör ha rejält sidoskydd som skyddar vid en sidokollision. Det får gärna ha en energiabsorberande stomme.
  • Komfort – Det babyskydd som blev bäst i test prisas för sin höga komfort. Givetvis vill du att din bebis ska sitta bekvämt och ha gott om sittutrymme. Se därför till att skyddet är ergonomiskt och skyddar din bebis rygg och nacke med olika stöd. Dessa kan ofta plockas bort eller justeras när bebisen växer. Ju längre bilturer ni tar, desto viktigare blir komforten i stolen.
  • ISOFIX – Ett babyskydd med ISOFIX kommer att underlätta ditt liv. Köp gärna till en bas som du kan montera ditt babyskydd i bilen med. Då underlättas din vardag enormt mycket.
  • Bärhandtag – Det är viktigt att bärhandtaget är skönt att hålla i och ligger stadigt i handen. Glöm därför inte att testa handtaget när du ska köpa ett babyskydd till bilen. Det är även bra om handtaget är lätt att fälla och inte går trögt eller låter.
  • Bälte – Du kan välja mellan ett 3-punktsbälte och ett 5-punktsbälte. Många bilbarnstolar för nyfödda har smarta funktioner som gör att bältet håller sig ur vägen när du lyfter upp bebisen. De flesta babyskydd har bälten som är vadderade och inte skaver mot bebisens hals.
  • Extra funktioner – Många babyskydd för bilen har smarta funktioner. Vanliga funktioner är bland annat ett justerbart handtag, solskydd med SPF 50+ och tvättbar klädsel. Det babyskydd som blev bäst i test i vår premiumkategori har dessutom en smart roteringsfunktion.
  • Vikt – Ett babyskydds vikt är en viktig faktor som många glömmer att kika på. Om du vill kunna bära runt på skyddet är det viktigt att det inte är för tungt. Ett babyskydds vikt ligger ofta runt 4 kg.

Ofta ökar såväl komfort som antalet funktioner om du väljer en dyrare stol. Det innebär dock inte för den delen att en dyrare bilbarnstol för spädbarn är bättre. Alla babyskydd för bilar på den svenska marknaden är mycket säkra och har rätt säkerhetsklassificeringar. En dyrare stol kan dock vara bekvämare för både dig och din bebis.


Vanligt förekommande frågor

När måste man byta från babyskydd till bilbarnstol?

I vårt test passar alla babyskydd för åldern 0-12 månader och de flesta har en maxvikt på 13 kg. Det innebär att bebisen kan använda det under hela sitt första år. Därefter är det dags att byta från babyskydd till en bilbarnstol för mindre barn. Det är bra att byta från babyskydd så fort du märker att din bebis börjar bli för stor.
 
Babyskyddets ålder är en uppskattad tid och förr skulle alltid maxvikten anges. Enligt den nya standarden i-Safe ska dock tillverkarna nu istället ange en maxgräns i längd istället för i vikt. Nyare stolar i vårt test har därför en maxgräns i längd och när denna är nådd är det dags att byta från babyskydd.
 
Själva babyskyddet har också en ålder. Man brukar räkna med att det håller i cirka tio år. Stolen behöver bytas ut om den är med i en krock då den kan skadas inuti.

Köpa Babyskydd med eller utan bas?

Det bästa babyskyddet har en bas som du enkelt kan montera i bilen. Ett babyskydd med ISOFIX kan du snabbt och smidigt montera på basen. När du sedan lämnar bilen klickar du bara ur stolen och lämnar basen kvar i bilen.
 
Basen sitter alltid fastmonterad. Då går det snabbt att klicka i stolen när du ska åka iväg med bilen. Eftersom basen alltid sitter fast så färdas din bebis alltid tryggt och säkert i bilen.
 
Om du inte har någon bas att klicka i stolen på måste du istället montera den med hjälp av bilens trepunktsbälte. Det tar längre tid och är krångligare. Därför kan det lätt bli både stressigt och tidskrävande när du ska åka iväg med bilen. Ett babyskydd med ISOFIX är alltså väl värt investeringen, så om det inte ingår en bas när du köper stolen så vinner du mycket på att köpa till en.

När färdas en bebis säkrast i bilen?

Inte ens det bästa babyskyddet kan inte skydda din bebis om det färdas i fel färdriktning. Se därför till att montera babyskyddet i din bil på korrekt sätt.
 
Alla babyskydd på marknaden är framtagna och tillverkade för att din bebis ska färdas bakåtvänt i bilen. Det är alltså viktigt att du monterar babyskyddet i bilen mot så att bebisen kollar bakåt mot bagageutrymmet. Då klarar små bebisar av en krock bättre.
 
Följ alltid instruktionerna som medföljer när ni köper ett godkänt babyskydd.

Viktigt att tänka på vid köp av bilbarnstol?

Vilken är egentligen den bästa bakåtvända bilbarnstolen när alla verkar ha olika funktioner och smarta innovativa lösningar?

Enligt vårt test är BeSafe iZi Plus X1 bäst i test och en av de bilstolar du verkligen kommer att bli nöjd med.

Det är dock viktigt att den bilstol du väljer passar bäst för just dig, ditt barn och din bil. Besök gärna en butik för att kika, klämma och känna innan du bestämmer dig. Då kan du dessutom få hjälp av säljaren och få både personliga råd och tips.

Kanske har du en liten bil och letar därför efter en bilbarnstol för små bilar? Eller så har ditt barn behov av mer benutrymme än andra helt enkelt?

När du ska köpa bilstolar bör du tänka på följande:
Säkerhetsaspekter och sidokrockskydd – Självklart ska babyskyddet vara så säkert det bara går

Maxvikt, ålder och längd – Det vill säga hur länge kan ditt barn använda stolen

Stolens skick – Om du köper en begagnad bilstol är det viktigt att den inte är gammal, sliten eller krockskadad

Öppet köp – Hur långt är butikens öppet köp. Kan du testa stolen hemma i lugn och ro innan du bestämmer dig?


Avslutande tankar

I vårt stora test har vi utsett det babyskydd som är bäst i test. Vi har sonderat marknaden, utvärderat och granskat en mängd produkter för att hitta det bästa babyskyddet.

Det är viktigt att välja rätt babyskydd för ålder, vikt och längd. Allt för att din bebis ska kunna färdas tryggt på vägarna och i barnvagnen. Precis som vuxna så vill din bebis givetvis sitta bekvämt. Se därför till att stolen har en hög komfort och är mjukt vadderad.

Förutom att välja en säker bilbarnstol för nyfödda gäller det även att välja ett stol med smarta funktioner. Då blir det extra enkelt och smidigt för dig att använda det. Det är positivt om babyskyddet har en låg vikt så att du kan bära runt på det utan att kröka ryggen. Dessutom ska det gärna ha allt från en smidig bas att montera i bilen till en smutstålig klädsel som andas och en solskärm med hög SPF.

2 svar på ”Bästa Babyskyddet: Bakåtvänd bilbarnstol för nyfödd 2022”

Kommentarer är stängda.