Bilbarnstol för Kia Ceed

I en Kia Ceed har du gott om utrymme för en trygg och säker bilbarnstol. I vårt stora bäst i test av bilbarnstolar för Kia Ceed hittar du därför rymliga och bekväma stolar som är bekväma även för långa bilturer. Det bästa är alltid att köpa en helt ny bilbarnstol. På så vis är du säker på att stolen inte har varit med om en bilolycka eller har ådragit sig andra skador. Vi har utsett den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed på den svenska marknaden. Du hittar dem i gott om internetbutiker och i din lokala butik.

Bilbarnstol för Kia Ceed

När du ska köpa en bilbarnstol så måste du fundera på vilken bilmodell du har eller planerar att köpa. Alla bilbarnstolar är nämligen inte kompatibla med alla bilar. I vårt bäst i test av bilbarnstolar för Kia Ceed hittar du endast stolar som är kompatibla med denna bilmodell. De är alla enkla att montera och kan användas direkt. 

Bästa bilbarnstolen för Kia Ceed

Den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed i vårt stora test har rätt säkerhetsmarkeringar och har dessutom genomgått en rad stora säkerhetstester. Den är inte bara trygg utan även smidig och komfortabel. Vilken bilbarnstol för Kia Ceed som är bäst för just din familj kan dock variera. Allt beroende på vilken budget du har och hur många det är som vill färdas bekvämt i baksätet. Det finns därför gott om smarta bilbarnstolar att välja mellan utöver vår testvinnare.

Oavsett vilken bilbarnstol för Kia Ceed du köper, så kan du känna dig trygg med det faktum att alla stolar i vår granskning är riktigt bra alternativ. I vårt test av bilbarnstolar för Kia Ceed har vi bland annat granskat funktioner, egenskaper och säkerhetsaspekter. Allt för att kunna utse den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed i olika budgetklasser. Givetvis har vi granskat professionella tester av de olika bilbarnstolarna för Kia Ceed, läst den senaste forskningen inom bilbarnstolsäkerhet och även tagit till oss av användares recensioner och betyg. Allt för att kunna ge dig ett så rättvist utlåtande som möjligt av de olika bilbarnstolarna.

Bästa bilbarnstolen för kia ceed
Kia Ceed
Bilbarnstol för KIA Ceed
Kia Ceed

Bäst i Test: Bilbarnstol för Kia Ceed


Bästa bilbarnstolen för Bilbarnstol för Kia Ceed – BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1

8.8 av 10
Bakåtvänd bilbarnstol

Sammantaget är BeSafe iZi Plus X1 den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed enligt oss på Tryggtbarn!

BeSafe blev bäst i test tack vare att den använder den senaste generationen av sidokollisionsskyddet SIP+.

Detta säkerställer att bilstolen är 20 % säkrare vid en eventuell sidokrock och att stolen absorberar energi vid krocken. Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar.

Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Nedan listar vi ännu fler bra bilbarnstolar för Kia Ceed!

Säkerhet
10/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
9/10
Pris
8/10

Fördelar

Bra komfort för barnet

Kan användas länge

Senaste tekniken/kollissionsskydden


Produkt: BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Kia Ceed och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Kia Ceed.

Fördelar

  • Senaste generationens sidokollissionsskydd
  • Kan användas av barnet länge
  • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

  • Har ej ISOFIX

Britax Römer Dualfix M

8.8 av 10
Britax Dualfix

Vikt: 0-18 kg

Ålder: ca 3 mån – 4 år

Installation: ISOFIX

Riktning: Bakåtvänd/Framåtvänd

Godkännande: i-Size

Bilbarnstolens vikt: 15 kg

Djup x Bredd x Höjd: 74 x 44 x 48 cm

Säkerhet
8/10
Användarvänlighet
9/10
Komfort
9/10
Pris
9/10

Fördelar

Lätt att justera med en hand

Roterbar 360 grader

Prisvärd

Produkt: Britax Römer Dualfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd/Framåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm
Produktfakta

Bilbarnstolen Britax Römer Dualfix M i-SIZE  tillhör Britax premiumsortiment och innehåller en hel del finesser. Till att börja med är denna bilbarnstol utrustad med ett justerbart huvudstöd vilket gör stolen lämplig för barn med en längd mellan 61-105 centimeter och en vikt upp till 18 kilogram. Justeringarna kan göras med en hand och installationsindikator bekräftar att stolen är korrekt monterad. 

Stolen monteras genom den medföljande basen i ISOFIX-fästena som finns i bilen vilket gör stolen väldigt stabil och enkel att installera. Bilbarnstolens stödben är både höj samt sänkbart vilket stabiliserar stolen och minimerar risken för att bilbarnstolen kan välta. Stolen kan dessutom rotera 360 grader på basen vilket underlättar när man lyfter i eller ur barnet ur bilen. Detta innebär också att bilbarnstolen kan användas både framlänges och baklänges i bilens åkriktiktning. 

Bilbarnstolen från Britax erbjuder 6 olika lutningslägen, perfekt för att öka barnets komfort eller se till att bilbarnstolen passar bilsätets lutning. Denna bilbarnstol har ett sidokrockskydd kallat “Side Impact Cushion Technology” (SICT) vilket ytterligare skyddar barnet i händelse av olycka.

Med denna permiumbarnstol utrustad med de bästa skyddsfunktionerna kan du vara säker på ditt barn sitter i den bästa bilbarnstolen som finns att köpa just nu. Den har alla de säkerhetsfunktioner som man kan förvänta sig, så som ISOFIX och 5-punktssele, SICT  och är i-size godkänd. Den är dessutom lättanvänd för föräldrar samt bekväm för barn. En riktigt fullpot. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna!


Axkid Minikid 2

8.3 av 10
$0$0
Axkid Minikid 2

Vikt: 0-26 kg

Ålder: ca 6 mån – 5 år

Installation: Bälte

Riktning: Bakåtvänd

Godkännande: ECE R44-04/Plusgodkänd

Bilbarnstolens vikt: 12 kg

Djup x Bredd x Höjd: 65 x 45 x 56 cm

Säkerhet
9/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
8/10
Pris
8/10

Fördelar

Kan användas upp till 26 kg

Plusgodkänd

Kan justeras allt eftersom barnet växer

Produkt: Axkid Minikid 2
Vikt:0-26 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 

Sammanfattning

Har du haft ett babyskydd för Kia Ceed och vill nu uppgradera till en bilbarnstol? I så fall får du gott om bra alternativ att välja mellan i vårt test. Den bilbarnstol för Kia Ceed som blev bäst i test är prisvänlig, säkerhetsklassad och bekväm för barnet. Barn upp till sju års ålder bör nämligen färdas bakåtvänt för att sitta säkert om det skulle ske en krock. Om du vill läsa mer om bakåtvända bilbarnstolar så kan du göra det här. Kom ihåg att ditt barn bör färdas bakåtvänt fram till dess att det är dags för en bälteskudde.

Den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed har fokus på användarvänlighet och har hög maxvikt. Den kan därför användas i många år, vilket gör det värt att lägga lite extra pengar på att få en riktigt bra bilbarnstol.