Bilbarnstol för Kia Niro

Den bästa bilbarnstolen för Kia Niro är utsedd! I vår bäst i test-lista hittar du mängder med trygga bilbarnstolar för en Kia Niro. Oavsett vilken budget du har så kan ditt barn färdas säkert i bilen. Det här är artikeln för dig som planerar att köpa en ny bilbarnstol för Kia Niro. Vi har granskat och jämfört säkerhetsaspekter, funktioner och egenskaper hos bilbarnstolar från välkända märken. Allt för att underlätta för ditt viktiga köp. 

Bilbarnstol för Kia Niro

Den bästa bilbarnstolen för Kia Niro är väl värd lite extra pengar. Den kan nämligen användas i många år. Se därför till att satsa på hög kvalitet redan från början. Genom att köpa en bilbarnstol som är enkel att anpassa när ditt barn växer, så slipper du dessutom uppgradera till en större stol senare. En bilbarnstol kan vanligtvis användas från nio månaders ålder upp till 5-7 år. En bilbarnstol har en genomsnittlig livstid på tio år och måste kasseras om den har blivit krockskadad. Därför är det alltid bäst och tryggast att satsa på en helt ny bilbarnstol. 

Bästa bilbarnstolen för Kia Niro

Det är viktigt att den bästa bilbarnstolen från Kia Niro passar just dig och din familj. För att hitta den bästa bilbarnstolen bör du därför fundera på vilka behov du har. Bilbarnstolar har olika funktioner och prisklasser. Genom att göra en noggrann jämförelse är det enklast att göra ett riktigt bra köp. Ett bra bilbarnstol bör vara Plus-godkänd, ha en hög maxvikt och vara enkel att montera i bilen. Dessutom är det bra om den ger gott om utrymme till andra passagerare i baksätet.

Den bilbarnstol för Kia Niro som är bäst i test fick genomgå vårt granskande öga för att få högst betyg. För att utse en testvinnare hade vi använt professionella tester, krocktesters resultat och användares recensioner som underlag. Vi har även själva klämt och känt på de olika produkterna. Den bilbarnstol för Kia Niro som är bäst i test är mycket trygg och säker. Här har tillverkaren satsat extra mycket på säkerheten.

Bästa bilbarnstolen för Kia Niro
Kia Niro
Bilbarnstol för Kia Niro
Kia Niro

Bäst i Test: Bilbarnstol för Kia Niro


Produkt: Axkid One+
Vikt:0-23 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size/Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:10 kg
D x B x H:54 x 44 x 76 cm
Produktfakta

Axkid One+ är den bästa bilbarnstolen för Kia Niro och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Kia Niro och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort, användarvänlighet och säkerhet. Axkid One+ går att använda som babyskydd från första dagen. Enda bakåtvända bilbarnstolen på marknaden med ISOFIX som är i-Size godkänd upp till ca: 7 år eller upp till 125 cm/23 kg.

Stolen är monterad på skenor och kan skjutas fram eller bak efter installation. ONE+ väger 10 kg och kan installeras i bilen på 30 sekunder. Med sex självförklarande steg och en självåtdragande antirotationsbåge med audiella hjälpmedel kan du snabbt och enkelt se när stolen är korrekt monterad mot bilsäte

Allt som allt är detta en otroligt bra bilbarnstol och letar du efter en bilbarnstol för Kia Niro har du nu hittat rätt!Produkt: BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Kia Niro.

Fördelar

  • Senaste generationens sidokollissionsskydd
  • Kan användas av barnet länge
  • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

  • Har ej ISOFIX

Produkt: Britax Römer Dualfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd/Framåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm
Produktfakta

Bilbarnstolen Britax Römer Dualfix M i-SIZE  tillhör Britax premiumsortiment och innehåller en hel del finesser. Till att börja med är denna bilbarnstol utrustad med ett justerbart huvudstöd vilket gör stolen lämplig för barn med en längd mellan 61-105 centimeter och en vikt upp till 18 kilogram. Justeringarna kan göras med en hand och installationsindikator bekräftar att stolen är korrekt monterad. 

Stolen monteras genom den medföljande basen i ISOFIX-fästena som finns i bilen vilket gör stolen väldigt stabil och enkel att installera. Bilbarnstolens stödben är både höj samt sänkbart vilket stabiliserar stolen och minimerar risken för att bilbarnstolen kan välta. Stolen kan dessutom rotera 360 grader på basen vilket underlättar när man lyfter i eller ur barnet ur bilen. Detta innebär också att bilbarnstolen kan användas både framlänges och baklänges i bilens åkriktiktning. 

Bilbarnstolen från Britax erbjuder 6 olika lutningslägen, perfekt för att öka barnets komfort eller se till att bilbarnstolen passar bilsätets lutning. Denna bilbarnstol har ett sidokrockskydd kallat “Side Impact Cushion Technology” (SICT) vilket ytterligare skyddar barnet i händelse av olycka.

Med denna permiumbarnstol utrustad med de bästa skyddsfunktionerna kan du vara säker på ditt barn sitter i den bästa bilbarnstolen som finns att köpa just nu. Den har alla de säkerhetsfunktioner som man kan förvänta sig, så som ISOFIX och 5-punktssele, SICT  och är i-size godkänd. Den är dessutom lättanvänd för föräldrar samt bekväm för barn. En riktigt fullpot. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna!


Produkt: Axkid Minikid 2
Vikt:0-26 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 

Sammanfattning

Vi har utsett den bästa bilbarnstolen för Kia Niro. Testvinnaren är en ypperlig bilbarnstol för just denna bilmodell och håller en mycket hög säkerhet för ditt barn. Vi utsåg även många bra alternativ i alla prisklasser. På så sätt kan du anpassa ditt köp utefter den budget du har.

Vi rekommenderar att du köper en bakåtvänd bilbarnstol för din Kia Niro. En bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste alternativet om det skulle ske en krock. Vi rekommenderar att du läser vår artikel om just bakåtvända bilbarnstolar. Där får du mer tips om bilbarnstolar. Har du ett mindre barn rekommenderar vi dig att titta in vårt bäst i test av babyskydd för Kia Niro.