Bilbarnstol för Volkswagen Passat

Vi har utfört en stor granskning för att utse vilken bilbarnstol för Volkswagen Passat som är bäst i test. Vi har omsorgsfullt granskat en mängd bilbarnstolar från kända tillverkare för att kunna presentera en testvinnare. En bilbarnstol för Volkswagen Passat är användningsduglig i upp till tio år. Därför är det smart att satsa på hög kvalitet redan från början.

Bilbarnstol för Volkswagen Passat

När du köper en bilbarnstol måste du fundera på vilken bilmodell du har eller planerar att köpa. Alla bilbarnstolar ä nämligen inte kompatibla med alla bilmodeller.  I just detta test har vi utsett den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat. Alla stolar är smidiga att montera i just denna bilmodell. Bilbarnstolarna för Volkswagen Passat kan användas från nio månaders ålder upp till 5-7 års ålder. Användningstiden baseras bland annat på barnets längd och vikt. 

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat

För att hitta den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat för just dig måste du fundera på vilka behov du har. Olika bilbarnstolar har nämligen olika funktioner och egenskaper. Fundera även på hur viktigt det är med en nätt bilbarnstol. Kommer barnet att få hela baksätet för sig själv eller kommer det att dela sätet med två andra personer? 

Alla bilbarnstolar för Volkswagen Passat i vårt test har olika funktioner. Vad som är gemensamt är dock att de alla har satsat mycket på säkerhetsaspekten och givetvis har rätt säkerhetsklassning för att få användas i Sverige. För att få reda på vilken bilbarnstol för Volkswagen Passat som är bäst i test får du kika i vår topplista. Där får du gott om alternativ i alla prisklasser. På så sätt kan ditt barn färdas säkert i din bil oavsett budget. 

För att utse den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat har vi klämt och känt samt testmonterat bilbarnstolen i bilmodellen. Dessutom har vi granskat och noggrant jämfört olika modeller. Vi har bland annat betygsatt stolarna utefter deras säkerhetsaspekter, funktionalitet och användarvänlighet. Vi har även tagit till oss av användares egna åsikter och recensioner för att kunna ge testet en så övergripande granskning som möjligt.

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat
Volkswagen Passat
Bilbarnstol för Volkswagen Passat
Volkswagen Passat

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volkswagen Passat


Bästa bilbarnstolen för Bilbarnstol för Volkswagen Passat – BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1

8.8 av 10
Bakåtvänd bilbarnstol

Sammantaget är BeSafe iZi Plus X1 den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat enligt oss på Tryggtbarn!

BeSafe blev bäst i test tack vare att den använder den senaste generationen av sidokollisionsskyddet SIP+.

Detta säkerställer att bilstolen är 20 % säkrare vid en eventuell sidokrock och att stolen absorberar energi vid krocken. Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar.

Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Nedan listar vi ännu fler bra bilbarnstolar för Volkswagen Passat!

Säkerhet
10/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
9/10
Pris
8/10

Fördelar

Bra komfort för barnet

Kan användas länge

Senaste tekniken/kollissionsskydden


Produkt: BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Volkswagen Passat och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Volkswagen Passat.

Fördelar

  • Senaste generationens sidokollissionsskydd
  • Kan användas av barnet länge
  • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

  • Har ej ISOFIX

Britax Römer Dualfix M

8.8 av 10
Britax Dualfix

Vikt: 0-18 kg

Ålder: ca 3 mån – 4 år

Installation: ISOFIX

Riktning: Bakåtvänd/Framåtvänd

Godkännande: i-Size

Bilbarnstolens vikt: 15 kg

Djup x Bredd x Höjd: 74 x 44 x 48 cm

Säkerhet
8/10
Användarvänlighet
9/10
Komfort
9/10
Pris
9/10

Fördelar

Lätt att justera med en hand

Roterbar 360 grader

Prisvärd

Produkt: Britax Römer Dualfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd/Framåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm
Produktfakta

Bilbarnstolen Britax Römer Dualfix M i-SIZE  tillhör Britax premiumsortiment och innehåller en hel del finesser. Till att börja med är denna bilbarnstol utrustad med ett justerbart huvudstöd vilket gör stolen lämplig för barn med en längd mellan 61-105 centimeter och en vikt upp till 18 kilogram. Justeringarna kan göras med en hand och installationsindikator bekräftar att stolen är korrekt monterad. 

Stolen monteras genom den medföljande basen i ISOFIX-fästena som finns i bilen vilket gör stolen väldigt stabil och enkel att installera. Bilbarnstolens stödben är både höj samt sänkbart vilket stabiliserar stolen och minimerar risken för att bilbarnstolen kan välta. Stolen kan dessutom rotera 360 grader på basen vilket underlättar när man lyfter i eller ur barnet ur bilen. Detta innebär också att bilbarnstolen kan användas både framlänges och baklänges i bilens åkriktiktning. 

Bilbarnstolen från Britax erbjuder 6 olika lutningslägen, perfekt för att öka barnets komfort eller se till att bilbarnstolen passar bilsätets lutning. Denna bilbarnstol har ett sidokrockskydd kallat “Side Impact Cushion Technology” (SICT) vilket ytterligare skyddar barnet i händelse av olycka.

Med denna permiumbarnstol utrustad med de bästa skyddsfunktionerna kan du vara säker på ditt barn sitter i den bästa bilbarnstolen som finns att köpa just nu. Den har alla de säkerhetsfunktioner som man kan förvänta sig, så som ISOFIX och 5-punktssele, SICT  och är i-size godkänd. Den är dessutom lättanvänd för föräldrar samt bekväm för barn. En riktigt fullpot. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna!


Axkid Minikid 2

8.3 av 10
$0$0
Axkid Minikid 2

Vikt: 0-26 kg

Ålder: ca 6 mån – 5 år

Installation: Bälte

Riktning: Bakåtvänd

Godkännande: ECE R44-04/Plusgodkänd

Bilbarnstolens vikt: 12 kg

Djup x Bredd x Höjd: 65 x 45 x 56 cm

Säkerhet
9/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
8/10
Pris
8/10

Fördelar

Kan användas upp till 26 kg

Plusgodkänd

Kan justeras allt eftersom barnet växer

Produkt: Axkid Minikid 2
Vikt:0-26 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 

Sammanfattning

Den bilbarnstol för Volkswagen Passat som är bäst i test har den bästa kombinationen av funktioner, användarvänlighet och säkerhetsaspekter. Alla andra bilbarnstolar i vår granskning visade sig dock vara riktigt bra alternativ. Låt därför din budget bestämma vilken bilbarnstol för din Volkswagen Passat du vill köpa.

När du ska köpa en bilbarnstol för en Volkswagen Passat bör du satsa på en bakåtvänd bilbarnstol. Denna sorts stol är nämligen säkrast för ditt barn både vid frontalkrockar och sidokrockar. I vår granskning finns det därför gott om bakåtvända bilbarnstolar att välja mellan.
Om ditt barn ännu är litet bör du satsa på ett babyskydd för Volkswagen Passat, se vår arikel om detta här. En bilbarnstol används först när barnet närmar sig ett år och växer ut sitt babyskydd. Den bästa bilbarnstolen för din Volkswagen Passat kan användas i många år, välj därför gärna en stol med hög maxvikt. Ju högre maxvikt, desto äldre kan ditt barn bli innan du behöver köpa en ny bilbarnstol.