Bilbarnstol för Volvo V60

Vi har utfört ett stort test av bilbarnstolar för Volvo V60. Allt för att du snabbt och smidigt ska kunna göra ett bra och medvetet val när det är dags att uppgradera från babyskyddet. Alla bilbarnstolar för Volvo V60 i vårt test har de rätta säkerhetsmärkningarna för att få användas i svensk trafik. Dessutom har de mängder med säkerhetsfunktioner och smarta egenskaper.

Bilbarnstol för Volvo V60

Det är dags att byta från ett babyskydd till en bilbarnstol när barnet är runt nio månader. Det är bra att byta stol så fort det är möjligt. Ju mer upprätt ditt barn sitter i bilen, desto säkrare är det nämligen vid en krock. 

I vårt bäst i test av bilbarnstolar för Volvo V60 sitter barnen dessutom så upprätt att de får mer utkik genom fönstret. På så sätt blir de mer aktiverade i bilen och får en roligare bilresa. Alla bilbarnstolar i vårt test är dessutom kompatibla med bilmodellen och enkla att montera i en Volvo V60.

Bästa bilbarnstolen för Volvo V60

Den bästa bilbarnstolen för Volvo V60 ger hög komfort för barnet och är smidig för dig som förälder. Många stolar har funktioner såsom 360 graders rotation, gott om benutrymme, smidig montering och liknande. I vårt bäst i test av bilbarnstolar för Volvo V60 har vi granskat och utvärderat alla stolars funktioner. På så sätt får du en bra överblick av allt som stolarna har att erbjuda. Det gör det enklare för dig att jämföra de olika bilbarnstolarna för Volvo V60.

Den bästa bilbarnstolen för Volvo V60 är mycket krocksäker. Vi har därför fokuserat vårt test på stolar som är bakåtvända. Forskning visar nämligen att bakåtvända bilbarnstolar är mycket säkrare vid bilolyckor. Bilbarnstolarna för Volvo V60 i vårt bäst i test kan användas fram till dess att barnet väger 18-25 kg. Det innebär att stolarna kan användas i många år. Det är därför inte helt fel att lägga lite extra pengar på den bästa bilbarnstolen för en Volvo V60. Den ska trots allt användas i fem till sju år. 

Bästa bilbarnstolen för volvo V60
Volvo V60
Bilbarnstol för Volvo V60
Volvo V60

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volvo V60


Bästa bilbarnstolen för Bilbarnstol för Volvo V60 – BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1

8.8 av 10
Bakåtvänd bilbarnstol

Sammantaget är BeSafe iZi Plus X1 den bästa bilbarnstolen för Volvo V60 enligt oss på Tryggtbarn!

BeSafe blev bäst i test tack vare att den använder den senaste generationen av sidokollisionsskyddet SIP+.

Detta säkerställer att bilstolen är 20 % säkrare vid en eventuell sidokrock och att stolen absorberar energi vid krocken. Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar.

Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Nedan listar vi ännu fler bra bilbarnstolar för Volvo V60!

Säkerhet
10/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
9/10
Pris
8/10

Fördelar

Bra komfort för barnet

Kan användas länge

Senaste tekniken/kollissionsskydden


Produkt: BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Stolen kan användas till 5-års åldern, 25 kg. Bilbarnstolen saknar ISOFIX vilket kan räknas som den enda nackdelen, allt annat är bara fina fördelar. Stolen har en extra lång rygg, är plusgodkänd samt kan lutas i tre bekväma lägen. Barnet sitter högt i denna bilbarnstol vilket gör att barnet inte kan luta sig framåt för att se.

Bilbarnstolen monteras enkelt med bilens trepunktbälte. Dimensionerna på denna bilbarnstol gör att det inte är några problem att placera denna i en Volvo V60.

Fördelar

 • Senaste generationens sidokollissionsskydd
 • Lång användartid
 • Ryggstödet kan justeras för en god komfort

Nackdelar

 • Ingen ISOFIX

Britax Römer Dualfix M

8.8 av 10
Britax Dualfix

Vikt: 0-18 kg

Ålder: ca 3 mån – 4 år

Installation: ISOFIX

Riktning: Bakåtvänd/Framåtvänd

Godkännande: i-Size

Bilbarnstolens vikt: 15 kg

Djup x Bredd x Höjd: 74 x 44 x 48 cm

Säkerhet
8/10
Användarvänlighet
9/10
Komfort
9/10
Pris
9/10

Fördelar

Lätt att justera med en hand

Roterbar 360 grader

Prisvärd

Produkt: Britax Römer Dualfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd/Framåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm
Produktfakta

Denna bilbarnstol är utrustad med huvudstöd som går att justera vilket passar barn med en längd mellan 61-105 centimeter och vikt upp till 18 kilogram. Alla justeringar kan du göra med en hand och du har installationsindikatorer som säger till dig om stolen är korrekt monterad.

Med denna permiumbarnstol utrustad med de bästa skyddsfunktionerna kan du vara säker på ditt barn sitter i den bästa bilbarnstolen som finns att köpa just nu och sitter säkert i din Volvo V60. Den har alla de säkerhetsfunktioner som man kan förvänta sig, så som ISOFIX och 5-punktssele, SICT  och är i-size godkänd. Den är dessutom lättanvänd för föräldrar samt bekväm för barn. En riktigt fullpot. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna!

Fördelar

 • Sidokollissionsskydd
 • Roterbar
 • ISOFIX

Nackdelar

 • Godkänd för 0-18kg


Axkid Minikid 2

8.3 av 10Vikt: 0-26 kg

Ålder: ca 6 mån – 5 år

Installation: Bälte

Riktning: Bakåtvänd

Godkännande: ECE R44-04

Bilbarnstolens vikt: 12 kg

D x B x H: 65 x 45 x 56 cm

Säkerhet
9/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
8/10
Pris
8/10

Fördelar

Enastående komfort

Goda justeringsmöjligheter

Enkel att installera

Produkt: Axkid Minikid 2
Vikt:0-26 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. Skulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. Sidokrockskyddet ASIP (Axkid Side Impact Protection) ger barnet det bästa möjliga skyddet vid en eventuell sidokrocksolycka.

Tack vare de många justeringsmöjligheterna och sin storlek kan denna bilbarnstol användas längre i en bakåtvänd position. Den är godkänd för barn upp till 125cm eller 26 kg. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed med enkelhet monteras i din Volvo V60.

Fördelar

 • Automatisk anpassning sele och nackstöd
 • Kan användas längre bakåtvänt
 • Sidokrockskydd

Nackdelar

 • Ej ISOFIX

Sammanfattning

I vårt stora test har vi utsett den bästa bilbarnstolen för din Volvo V60. Vi har granskat vilka stolar som utrymmes- och funktionalitetsmässigt fungerar i bilmodellen samt utvärderat alltifrån säkerhet till egenskaper. Vilken som är den bästa bilbarnstolen för just dig och ditt barn kan dock variera. Det beror nämligen på vilken budget du har samt hur stolen ska användas. Ju längre bilresor ni gör tillsammans, desto viktigare är komforten. Vi har därför gett många bra alternativ på bilbarnstolar till en Volvo V60.

Alla stolar i vårt test visade sig vara trygga och säkra och givetvis har de rätt certifieringar som påvisar hur säkra de är.
Om du vill lära dig mer om bakåtvända bilbarnstolar så kan du läsa vår artikel här. Vi har även ett stort test av babyskydd för Volvo V60 som du hittar här. Det är det bästa alternativet för de allra minsta bebisarna som ska färdas tryggt i bilen.