Bilbarnstol för Volvo V70

Är det dags att uppgradera babyskyddet till en bilbarnstol? I så fall har vi det rätta testet för dig! Vi har granskat en stor mängd bilbarnstolar för att utse vilken bilbarnstol för Volvo V70 som är bäst i test. Allt för att underlätta för ditt val. Den bästa bilbarnstolen för Volvo V70 har utsetts genom att vi har granskat bland annat komfort, säkerhet, användarvänlighet och pris. Allt för att kunna utse den bilbarnstol för Volvo V70 som har den bästa kombinationen av de egenskaper och kvaliteter som vi anser vara viktiga. 

Bilbarnstol för Volvo V70

En bilbarnstol för Volvo V70 måste vara trygg och säker samt ha rätt godkännande. Hit räknas till exempel ECE R44-04 och R44 Group. Stolen ska gärna vara plusgodkänd samt vara enkel att montera i bilen. Det är viktigt att du köper en bilbarnstol anpassad efter just din bilmodell. En bilbarnstol för Volvo V70 har mått som passar för just denna bilmodellen. Dessutom har den rätt fästanordningar.

Bästa bilbarnstolen för Volvo V70

Det bästa bilbarnstolen för V70 är den stol som ditt barn sitter bekvämt i. Även små barn kan bli trötta i ryggen och få ont i rumpan under långa bilresor om stoppningen är dålig. Om ni ofta är ute på långa bilresor gäller det därför att välja en extra bekväm bilbarnstol. En bilbarnstol kan ofta användas upp till fem-sju års ålder. Den ska alltså slitas med hälsan. Därför är det bra att satsa på en stol av bra kvalitet redan från början. En bilbarnstol för Volvo V70 passar vanligtvis för barn som väger 18-25 kg, allt beroende på vilken modell du väljer.

I vårt stora bäst i test för bilbarnstolar för Volvo V70 har vi noggrant granskat en lång rad bilbarnstolar. Vi har tagit stöd i forskning och professionella testresultat samt själva klämt och känt. Dessutom har vi tagit till oss av användares egna recensioner. Allt för att kunna sortera bland det stora utbudet och utse en testvinnare. I vår långa lista hittar du den bästa bilbarnstolen för Volvo V70 samt många bra alternativ.

Bästa bilbarnstolen för Volvo V70
Volvo V70
Bilbarnstol för Volvo V70
Volvo V70

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volvo V70


Bästa bilbarnstolen för Bilbarnstol för Volvo V70 – BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1

8.8 av 10
Bakåtvänd bilbarnstol

Sammantaget är BeSafe iZi Plus X1 den bästa bilbarnstolen för Volvo V70 enligt oss på Tryggtbarn!

BeSafe blev bäst i test tack vare att den använder den senaste generationen av sidokollisionsskyddet SIP+.

Detta säkerställer att bilstolen är 20 % säkrare vid en eventuell sidokrock och att stolen absorberar energi vid krocken. Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar.

Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Nedan listar vi ännu fler bra bilbarnstolar för Volvo V70!

Säkerhet
10/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
9/10
Pris
8/10

Fördelar

Bra komfort för barnet

Kan användas länge

Senaste tekniken/kollissionsskydden


Produkt: BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Den bästa bilbarnstolen för dig som kör en Volvo V70 i vårt test är BeSafe iZi Plus X1. Med denna bakåtvända bilbarnstol i din Volvo V70 får du en optimal kombination av hög komfort och säkerhet. Tack vare sin kompakta storlek ska det inte vara några problem alls att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Volvo V70.

Stolen kan användas ända upp till 25 kg, alltså till cirka 5-års ålder. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen. Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Fördelar

 • Senaste generationens sidokollissionsskydd
 • Kan användas av barnet länge
 • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

 • Har ej ISOFIX

Britax Römer Dualfix M

8.8 av 10
Britax Dualfix

Vikt: 0-18 kg

Ålder: ca 3 mån – 4 år

Installation: ISOFIX

Riktning: Bakåtvänd/Framåtvänd

Godkännande: i-Size

Bilbarnstolens vikt: 15 kg

Djup x Bredd x Höjd: 74 x 44 x 48 cm

Säkerhet
8/10
Användarvänlighet
9/10
Komfort
9/10
Pris
9/10

Fördelar

Lätt att justera med en hand

Roterbar 360 grader

Prisvärd

Produkt: Britax Römer Dualfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd/Framåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm
Produktfakta

Bilbarnstolen Britax Römer Dualfix M i-SIZE  tillhör Britax premiumsortiment och kommer passa utmärkt i din Volvo V70. Till att börja med är denna bilbarnstol utrustad med ett justerbart huvudstöd vilket gör stolen lämplig för barn med en längd mellan 61-105 centimeter och en vikt upp till 18 kilogram. Justeringarna kan göras med en hand och installationsindikator bekräftar att stolen är korrekt monterad. Stolen kan dessutom rotera 360 grader på basen vilket underlättar när man lyfter i eller ur barnet ur din Volvo V70. Detta innebär också att bilbarnstolen kan användas både framlänges och baklänges i bilens åkriktning. 

Bilbarnstolen från Britax erbjuder 6 olika lutningslägen, perfekt för att öka barnets komfort eller se till att bilbarnstolen passar bilsätets lutning. Denna bilbarnstol har ett sidokrockskydd kallat “Side Impact Cushion Technology” (SICT) vilket ytterligare skyddar barnet i händelse av olycka.

Fördelar

 • Sidokrockskydd SICT
 • ISOFIX
 • Kan rotera 360 grader

Nackdelar

 • Kan användas för barn upp till 18 kg (ca 4år)

Axkid Minikid 2

8.3 av 10Vikt: 0-26 kg

Ålder: ca 6 mån – 5 år

Installation: Bälte

Riktning: Bakåtvänd

Godkännande: ECE R44-04

Bilbarnstolens vikt: 12 kg

D x B x H: 65 x 45 x 56 cm

Säkerhet
9/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
8/10
Pris
8/10

Fördelar

Enastående komfort

Goda justeringsmöjligheter

Enkel att installera

Produkt: Axkid Minikid 2
Vikt:0-26 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar som passar utmärkt i en Volvo V70. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar. Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 26 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan. Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position. 

Fördelar

 • Sidokrockskydd ASIP
 • Bakåtvänt åkande upp till ca 125cm
 • Lång användningstid

Nackdelar

 • Ej ISOFIX

Sammanfattning

Vi hoppas att du har fått många riktigt bra tips på vilken bilbarnstol för Volvo V70 som är bäst för just din familj. Det gäller trots allt att den är både användarvänlig och smidig, samtidigt som barnet ska ha en bekväm bilresa. Den bästa bilbarnstolen för Volvo V70 är inte bara bekväm och säker. Den har även en bra prisklass som passar de flesta plånböcker. Om du är ute efter en bakåtvänd bilbarnstol, då kan vi tips om vår artikel om just bakåtvända bilbarnstolar med tillhörande test. Vi har även en artikel om babyskydd för Volvo V70, för de allra minsta barnen.

Det finns riktigt många bra bilbarnstolar för Volvobilar, även för Volvo V60. Vi hoppas att du hittar en ny stol i vårt test. I vårt bäst i test för bilbarnstol för Volvo V70 har du trots allt fått en rejäl genomgång av det breda utbudet. Lycka till med ditt köp!