Bilbarnstol för Volkswagen Tiguan

Behöver du en ny bilbarnstol till din Volkswagen Tiguan? I så fall har vi det rätta testet för dig!
Vi har testat en rad olika bilbarnstolar för att utse den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan. I vår granskning finner du de mest kända märkena i Sverige och givetvis har alla stolar godkända säkerhetsmarkeringar. Det bästa av allt är att de är kompatibla med just Volkswagen Tiguan och är enkla att montera. Det gäller nämligen att välja en bilbarnstol som passar i just din bilmodell. 

Bilbarnstol för Volkswagen Tiguan

När du köper en ny bilbarnstol för din Volkswagen Tiguan gör du rätt i att satsa på hög kvalitet. Stolen kan nämligen användas i fem till sju år så länge som den inte blir krockskadad. Du bör investera i en bilbarnstol för Volkswagen Tiguan när ditt barn är runt nio månader gammalt. Då börjar barnet bli för litet för att färdas tryggt i ett babyskydd. Det är nämligen säkrast för barnet att sitta mer upprätt, vilket en bilbarnstol möjliggör. 

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan

För att kunna utse den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan har vi valt ut de stolar som är kompatibla med just denna bilmodell. Därefter har vi granskat stolarnas användarvänlighet och olika smarta funktioner. 

I vårt bäst i test av bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan finns bland annat stolar som är roterbara, fällbara, extra komfortabla och extra rymliga. Allt för att du ska kunna välja den bästa bilbarnstolen för just ditt barn.

I vårt stora bäst i test av bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan har vi använt professionella tester och forskning som underlag. Givetvis har vi även klämt och känt samt tagit del av användares recensioner. Detta möjliggjorde att vi kunnat granska, utvärdera och betygsätta alla bilbarnstolar. 

För att få ett högt betyg och en bra recension gäller det att bilbarnstolarna för Volkswagen Tiguan i vårt test har en smidig montering, många bra funktioner och en rejäl användarvänlighet. Vi har bland annat värdesatt att stolarna är Plus-godkända, har en hög viktkapacitet samt att de är anpassningsbara när barnet växer.

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
Bilbarnstol för Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volkswagen Tiguan


Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan – BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1

8.8 av 10
Bakåtvänd bilbarnstol

Sammantaget är BeSafe iZi Plus X1 den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan enligt oss på Tryggtbarn!

BeSafe blev bäst i test tack vare att den använder den senaste generationen av sidokollisionsskyddet SIP+.

Detta säkerställer att bilstolen är 20 % säkrare vid en eventuell sidokrock och att stolen absorberar energi vid krocken. Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar.

Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Nedan listar vi ännu fler bra bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan!

!Säkerhet
10/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
9/10
Pris
8/10

Fördelar

Bra komfort för barnet

Kan användas länge

Senaste tekniken/kollissionsskydden


Produkt: BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Volkswagen Tiguan och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Volkswagen Tiguan .

Fördelar

  • Senaste generationens sidokollissionsskydd
  • Kan användas av barnet länge
  • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

  • Har ej ISOFIX

Britax Römer Dualfix M

8.8 av 10
Britax Dualfix

Vikt: 0-18 kg

Ålder: ca 3 mån – 4 år

Installation: ISOFIX

Riktning: Bakåtvänd/Framåtvänd

Godkännande: i-Size

Bilbarnstolens vikt: 15 kg

Djup x Bredd x Höjd: 74 x 44 x 48 cm

Säkerhet
8/10
Användarvänlighet
9/10
Komfort
9/10
Pris
9/10

Fördelar

Lätt att justera med en hand

Roterbar 360 grader

Prisvärd

Produkt: Britax Römer Dualfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd/Framåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm
Produktfakta

Bilbarnstolen Britax Römer Dualfix M i-SIZE  tillhör Britax premiumsortiment och innehåller en hel del finesser. Till att börja med är denna bilbarnstol utrustad med ett justerbart huvudstöd vilket gör stolen lämplig för barn med en längd mellan 61-105 centimeter och en vikt upp till 18 kilogram. Justeringarna kan göras med en hand och installationsindikator bekräftar att stolen är korrekt monterad. 

Stolen monteras genom den medföljande basen i ISOFIX-fästena som finns i bilen vilket gör stolen väldigt stabil och enkel att installera. Bilbarnstolens stödben är både höj samt sänkbart vilket stabiliserar stolen och minimerar risken för att bilbarnstolen kan välta. Stolen kan dessutom rotera 360 grader på basen vilket underlättar när man lyfter i eller ur barnet ur bilen. Detta innebär också att bilbarnstolen kan användas både framlänges och baklänges i bilens åkriktiktning. 

Bilbarnstolen från Britax erbjuder 6 olika lutningslägen, perfekt för att öka barnets komfort eller se till att bilbarnstolen passar bilsätets lutning. Denna bilbarnstol har ett sidokrockskydd kallat “Side Impact Cushion Technology” (SICT) vilket ytterligare skyddar barnet i händelse av olycka.

Med denna permiumbarnstol utrustad med de bästa skyddsfunktionerna kan du vara säker på ditt barn sitter i den bästa bilbarnstolen som finns att köpa just nu. Den har alla de säkerhetsfunktioner som man kan förvänta sig, så som ISOFIX och 5-punktssele, SICT  och är i-size godkänd. Den är dessutom lättanvänd för föräldrar samt bekväm för barn. En riktigt fullpot. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna!


Axkid Minikid 2

8.3 av 10
$0$0
Axkid Minikid 2

Vikt: 0-26 kg

Ålder: ca 6 mån – 5 år

Installation: Bälte

Riktning: Bakåtvänd

Godkännande: ECE R44-04/Plusgodkänd

Bilbarnstolens vikt: 12 kg

Djup x Bredd x Höjd: 65 x 45 x 56 cm

Säkerhet
9/10
Användarvänlighet
8/10
Komfort
8/10
Pris
8/10

Fördelar

Kan användas upp till 26 kg

Plusgodkänd

Kan justeras allt eftersom barnet växer

Produkt: Axkid Minikid 2
Vikt:0-26 kg
Ålder:ca 6 mån – 5 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44-04
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm
Produktfakta

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 

Sammanfattning

I vårt test har vi utsett den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan. Allt för att du ska kunna göra ett medvetet val eftersom en bilbarnstol för Volkswagen Tiguan kan användas i många år så gör du rätt i att lägga lite extra pengar på en trygg och bekväm stol. 

I detta bäst i test av bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan har vi bland annat bedömt säkerhet, användarvänlighet och smidighet. Givetvis har vi tagit med bilbarnstolar i alla prisklasser i vår granskning. På så sätt kan ditt barn färdas tryggt oavsett din budget.
Upp till sju års ålder färdas ditt barn säkrast i en bakåtvänd bilbarnstol. Vi har därför ett extra test av bakåtvända bilbarnstolar som du kan läsa. Har du mindre barn kan vi varmt rekommendera vår artikel om babyskydd för Volkswagen Tiguan där vi listar många bra alternativ för de minsta barnen.