Bästa bilbarnstolen för Volvo V60

Ett av de absolut viktigaste uppdragen du har som förälder är att skydda dina barn. I många fall behöver man hjälp av rätt skyddsutrustning. Bilen är en av de många platser där en sådan utrustning behövs för att du som förälder ska kunna ge dina barn de bästa förutsättningarna för att sitta säkert om olyckan skulle vara framme.

Att välja bästa bilbarnstolen är däremot inte alltid det enklaste. Vilken bilbarnstol passar för mitt barn? Ska man ha en bilbarnstol med Isofix? Vilken bilbarnstol passar just min bilmodell? Ska man köpa framåtvänd eller bakåtvänd bilbarnstol? Ja, frågorna är många och likaså är alternativen när man letar efter en säker bilbarnstol till sina barn.

Nedan listas de bästa bilbarnstolarna som passar bra ifall du kör en Volvo V60. Det inkluderas babyskydd, barnstolar och bältesstolar för barn i olika åldrar. Dessutom listas de bästa bilbarnstolarna för dig som har, eller som saknar, ISOFIX i din Volvo V60. 

Helt enkelt en bäst i test kring babyskydd, bilbarnstolar och bältesstolar för Volvo V60.

Bästa bilbarnstolarna för Volvo V60 2010-2017 

Äger du en Volvo V60 årsmodell mellan 2010-2017 så har du förmodligen en Volvo V60 av första generationen. Volvo V60 generation 2 lanserades 2018 och är den som tillverkas idag. Volvo V60 finns även i Cross Country version, det är endast en upphöjd V60 och de invändiga måtten är densamma.

Här hittar du de bästa babyskydden, bilbarnstolarna och bältesstolarna för Volvo V60.

Bästa bilbarnstolen för volvo v60

Bästa babyskyddet för Volvo V60 – Maxi-Cosi CabrioFix

Bästa babyskydd för volvo v60

 

INFORMATION

Längd ryggstöd [cm]

52

Godkänd

ECE R44/04

Riktning

Bakåtvänd

Montering

ISOFIX, Bas, Bilens trepunktsbälte

Lutningsbar

Ja

Djup [cm]

71,5

Höjd [cm]

64,5

Bredd [cm]

44,5

Bredd sits [cm]

25

Vikt [kg]

3,35

Maxi-Cosi Babyskydd + EasyFix-bas är en av världens bäst säljande babyskydd och testvinnare i Råd&Röns årliga tester över bilbarnstolar 2007-2010 i kategorin 0-13 kg samt testvinnare hos klikk.no.

Maxi-Cosi EasyFix basenhet har en enkel montering antingen i bilens ISOFIX-fästen eller med bilens trepunktsbälte. Tack vare basenheten slipper barnet väckas när bilresan är klar utan kan tryggt ligga kvar i babyskyddet som enkelt tar ut ur basenheten. Även utan basenhet kan babyskyddet enkelt monteras i bilen med hjälp av trepunktsbältet. Babyskyddet Maxi-Cosi CabrioFix passar dessutom till baserna Familyfix och EasyBase och är kompatibel med ett stort antal barnvagnar. Passar bland annat till barnvagnar från Maxi-Cosi och Quinny. 

Babyskyddet monteras i en bakåtvänd position i basenheten vilket är optimalt ur en säkerhetssynpunkt. Babyskyddet har extra sidokrocksskydd för ökad säkerhet vid sidokrockar samt extra vaddering runt huvudet för extra stöd och en bekvämare position.

Ditt barn spänns fast med en 3-punktssele som går att anpassa efter barnets längd med en hand. Förutom den extra säkerheten vid krock är Maxi-Cosi Babyskydd utrustad med en integrerad solsufflet för att skydda mot solens starka strålar och är designad med en lätt vikt och ergonomiskt handtag som enkelt justeras genom en tryckknapp. Överdrag, som kan maskintvättas, följer även med för de regniga dagarna. 

Rekommenderad ålder för Maxi-Cosi Babyskydd är ca 0-12 månader.

Vid registrering på Maxi-Cosis hemsida erbjuder de 10 års garanti på din bilbarnstol.

”Maxi-cosi är en helt fantastisk bilbarnstol. Stolen är lite bredare i sittdelen för barn ska kunna ha den längre. Själva stolen är lätt, samt att den har både en egen bas, Isofix och du kan sätta den med endast bälte. Helt klart prisvärd!”

Thess Lundvall

Bästa babyskyddet för Volvo V60 – Britax Primo

Bästa babyskyddet för barn

INFORMATION

Godkänd

ECE R44/04

Riktning

Bakåtvänd

Bältestyp

Trepunktsbälte

Montering

Bas, Bilens trepunktsbälte

Max vikt [kg]

13

Djup [cm]

62,5

Höjd [cm]

53,5

Bredd [cm]

44

Avtagbar klädsel

Ja

Tvättråd

Maskintvätt 30⁰C

Vikt [kg]

4

Britax Primo Babyskydd erbjuder en flexibilitet och säkerhet för småbarnsföräldrar. Babyskyddet Britax Primo kan monteras i alla typer av bilar genom att använda bilens trepunktsbälte direkt på babyskyddet. Man kan även köpa till Britax Primo Basenhet där man kan välja att använda bilens ISOFIX-fästen eller bilens trepunktsbälte för två säkra monteringar.

Babyskyddet är bekvämt och tryggt tack vare en profilerad stöddyna gjord för små barn. Det är vadderat kring axlar, runt nacke/huvud samt en kudde för en naturlig sovställning för ditt barn. Britax Primo har ett spädbarnsinlägg så även de allra minsta ska ha det bekvämt. 

Din baby sitter säkert fastspänt med en vadderad Y-sele som går att justera i höjdled. Babyskyddet passar på flera av Britax barnvagnar tack vare sitt Click & Go för travelsystem. Avtagbar klädsel som kan tvättas vid behov. Babyskyddet har en justerbar och avtagbar solsufflett som gör att solskyddet inte sitter fast i handtaget för en enkel hantering av babyskyddet. 

Rekommenderad ålder för Britax Primo Babyskydd är ca 0-15 månader, vikt 0-13 kg.

Inget att klaga på. Enkel att hantera, hyfsat bra vikt.”

Marcus Holmgren

Bästa bilbarnstolen för Volvo V60 – Axkid Minikid 2 

Bästa bilbarnstolen för Volvo V60

INFORMATION

Godkänd

ECE R44/04 Plustest

Längd ryggstöd [cm]

59

Riktning

Bakåtvänd

Bältestyp

Fempunktsbälte

Montering

Bilens trepunktsbälte

Lutningsbar

Ja

Max vikt [kg]

25

Djup [cm]

56

Höjd [cm]

62

Bredd [cm]

44

Avtagbar klädsel

Ja

Tvättråd

Maskintvätt 30⁰C

Vikt [kg]

11,4

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år.

Testat flera olika märken och tyckte absolut bäst om denna och klart mest prisvärd!

Mammatill3