Så testar och recenserar vi alla produkter

Vi strävar alltid mot att våra artiklar ska vara så informativa som möjligt. Vårt huvudsakliga fokus är att ge föräldrar tips på de bästa barntillbehören som finns på marknaden just nu. Därför är det otroligt viktigt att vi genomför objektiva och rättvisande tester.

Varken jag eller min man har möjligheten eller kunskapen att genomföra egna säkerhetstester. Därför utgår vi alltid från vad tillverkaren anger på sina hemsidor. Står det exempelvis hos en tillverkare att en bilbarnstol är plusgodkänd så förutsätter vi att detta är sant. Andra eventuella godkännanden tar vi också i beaktning och det är sedan summan av de olika certifieringarna vi tar med i beaktning. Vi kommer aldrig någonsin tipsa om en produkt som inte kan anses vara säker för barnet eller för dig.

Vad gäller andra bedömningskriterier så bygger detta dels på våra egna erfarenheter, andra föräldrars erfarenheter och andras intryck av produkten. Våra egna erfarenheter bygger på att vi köper/lånar hem en produkt och testar den själva. Det innebär att vi testar produkten under de förutsättningarna som vi tror kommer råda när våra läsare köper produkten. Vi frågar regelbundet föräldrar om deras åsikter gällande specifika produkter för att undvika eventuella partiskhet från vår sida. Till sist finkammar vi såklart internet på andras åsikter om produkterna. Ibland hittar vi svenska recensioner och ibland hittar vi utländska recensioner. Vi ser till att produktfakta som anges av tillverkare stämmer överens med vår uppfattning och vi testar själva användarvänligheten på produkterna. Detsamma gäller komforten där vi bygger vårt betyg av komforten på bland annat vaddering, utformning och justeringsmöjligheter. En produkt jämförs sedan med andra produkter vi testar för att beräkna just hur prisvärd den är. Även en dyrare stol således kan ha ett högre betyg på ”Pris” om vi anser att den är mer prisvärd än en billigare produkt.

I vissa fall länkar vi till butiker där vi också får en provision ifall ni som läst artikeln också köper en vara i sagd butik. Detta kallas för affiliatelänkar och påverkar på intet sätt er när ni handlar. Priset blir varken högre eller lägre. Det är endast ett sätt för oss att kunna betala för några av de utgifter vi har i samband med drivandet av denna hemsida.

I syvende och sist är det en helhetsuppfattning från alla dessa insikter som vi bygger vårt slutliga betyg på. Sammantaget är vi övertygade om att vi kan ge rättvisande och opartiska produktrecensioner och tester för att kunna hjälpa föräldrar göra det bästa valet för sina barn.

Tryggtbarn