Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

GPS klockor för barn är en fantastisk produkt som jag tycker att alla föräldrar bör överväga att införskaffa. En GPS klocka för barn innebär ökad trygghet för både förälder och barn. Med klockan på barnets arm kan du enkelt hålla reda på var det befinner sig och vad som händer, dessutom kan ni kontakta varandra om det skulle behövas.

Det finns en rad olika modeller av GPS klockor på marknaden. De har alla olika utseenden, funktioner och lämpar sig för olika åldersgrupper. För att göra det lite lättare för er att hitta rätt har jag testat en av klockorna. Här får ni min recension av SAFE23s GPS klocka för barn.

SAFE23 GPS klocka för barn – så bra är den!

SAFE23 är en relativt enkel 2G GPS klocka som lämpar sig speciellt bra för lite mindre barn – kanske är det här deras första klocka. Den kan egentligen ses som en väldigt förenklad mobiltelefon, då den har liknande funktioner. Fördelen med GPS klockor är ju dock att de sitter på den plats de ska och därför följer med barnet överallt till skillnad från mobiltelefoner som är lätta att tappa, eller glömma, bort.

Den här klockan är väldigt enkel att förstå och hantera, även för de minsta. Att menyn är på svenska underlättar mycket. SAFE23 har många bra funktioner förutom själva GPS spårningen. GPS:en som går att koppla till två olika appar för Iphone och Android är mycket precis – precisionen är 5-15 meter. De övriga funktionerna inkluderar en SOS-knapp till 3 förvalda kontakter, en förändringsbar Geofence-funktion, mobilfunktion med möjlighet att lägga in 15 nummer. Man kan även skicka röstmeddelanden till och från klockan och textmeddelande från appen till klockan. Det finns även en övervakningsfunktion som låter dig ringa tyst till klockan och lyssna på vad som pågår runtomkring ditt barn.

GPS Klocka för barn storlek

Jag tycker att detta är en mycket bra klocka, speciellt i sin prisklass. Låter det som något som skulle passa just din ögonsten? Här hittar du SAFE23 i alla utföranden.

Här får ni lite mer matnyttig info om dessa GPS klockor. Klockan finns i massor av olika utseenden, vissa enfärgade andra dubbelfärgade. Några av färgerna är rosa och svart samt kombinationer av svart/röd, blå/vit, röd/vit.

Klockan är lätt har en lagom stor och tydlig display och ett bekvämt och slitstarkt gummiarmband som gör att den sitter väl på plats på barnets arm under alla sorters upptåg och lek. SAFE23 är även vattentålig, märkningen är IP67, vilket innebär att den tål lite vatten men att man inte skall bada eller duscha med klockan på.