Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Axkid Bigkid 2 recension & bäst i test.

Fördelar

  • Passar barn 15-36 kilo.
  • Ypperlig bältesledning.
  • Stor och djup sittyta.
  • Kan monteras med ISOFIX.
  • Reglerbart ryggstöd.
  • Medföljande sidokrockskydd.

Nackdelar

  • Kan vara olämplig för kortare/små barn.
  • Väger mycket.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Axkid Bigkid 2 recension 2023

Axkid Bigkid 2 är det perfekta valet för dig som söker en bältesstol till ditt lite äldre barn. Axkid Bigkid 2 är en högkvalitativ och komfortabel bilstol som säkerställer att ditt barn sitter tryggt från cirka 7 års ålder och upp till 12 år. Den längre sittytan gör att den med fördel kan användas långt upp i åldrarna, samtidigt som den också innebär att kortare barn har svårt att använda den på ett optimalt sätt. I denna Axkid Bigkid 2 recension får du läsa mer om bilstolen, dess egenskaper och får goda Axkid Bigkid 2 köpråd!

Säkerhet

Axkid Bigkid 2 är en mycket säker bältesstol, godkänd enligt ECE R44/04, som kommer i en snygg design och som garanterar bästa trygghet för ditt barn. I samband med ditt köp får du nämligen med sidokrockskydd som du enkelt kan montera på den sida som befinner sig närmast bilens fönster. Med hjälp av dessa minskar risken för skador i samband med en eventuell kollision och ditt barn kan således sitta mycket tryggare.

Säkerheten är något som Axkid har lagt ett stort fokus på och detta gäller inte minst när det kommer till bältesledning. På stolen finns det fyra röda markeringar som visar dig exakt hur bältet ska sitta. På så sätt behöver du inte oroa dig för att du fäster barnens bälte fel. Här har man också valt bort bälteshorn av just samma anledning.

Komfort

Söker du efter en bilstol med en stilren känsla är Axkid Bigkid 2 ett bra val. Den moderna designen gör att bilstolen lämpar sig i de allra flesta bilar och går fint ihop med modern bilinredning. När det kommer till komforten är det dock främst den porösa och lena klädseln som utmärker sig, såväl som den mjuka och vadderade sittdynan.

Användarvänlighet

Då Axkid Bigkid 2 kan installeras med både bilbälte och ISOFIX är den mycket snabb och smidig att montera. Fördelen med att använda ISOFIX är att du inte behöver oroa dig för att bilstolen ska glida runt eller att du behöver låsa fast den när den inte används. Stolen är dock precis lika säker med bilens trepunktsbälte som installation.

För att öka användarvänligheten ytterligare är Axkid Bigkid 2 fri från knepiga och avancerade funktioner. Här finns t.ex. ingen lutning, men du har istället tillgång till en reglerbar rygg, samt djupare sittyta för bästa komfort och extra fästpunkt mellan benen.

Men hur monterar man bilbarnstolen då? Ja, det är inte alls svårt. Kika på videon för att se exakt hur du gör!

Sammanfattning

Ska du köpa en bilstol vill du säkerligen välja en av de bästa och tryggaste modellerna på marknaden. Är det något område där du verkligen ska lägga fokus är det i valet av bilbarnstol, bältesstol eller babyskydd. Ditt barn behöver sitta tryggt i bilen oavsett ålder och där kommer Axkid Bigkid 2 in bra i bilden.

Precis som det finns fördelar med Axkid Bigkid 2 så finns det även nackdelar. Som tidigare nämnt lämpar sig den här bilbarnstolen främst för äldre barn med en minsta längd på 125 cm. Det beror helt enkelt på att stolen har en mycket djup och lång sittyta. Barn med kortare ben kan således inte sitta på ett korrekt sätt, vilket i sin tur minskar stolens säkerhet.

Överlag är Axkid Bigkid 2 en mycket fin och praktisk bilbarnstol som har visat sig prestera riktigt bra i ett flertal tester. Bilstolen är ordentlig och robust i sin utformning och lämpar sig således optimalt för lite större och längre barn på minst 125 cm. Eftersom du själv kan välja mellan bilbälte eller ISOFIX för installation spelar det ingen roll vad det är för typ av bil du har. Observera att stolen dock har en vikt på cirka 9 kilo, vilket kan göra den ganska tung att transportera eller förflytta mellan olika bilar.

Köpråd

Funderar du på att köpa Axkid Bigkid 2? Då kommer du att göra ett mycket bra val om du frågar oss. Den här stolen är modern och stilren, samtidigt som den är praktisk och användarvänlig. Det som kan vara bra att tänka på i samband med köp är att du mäter ditt barn noga. På så sätt minskar du risken för att du köper en stol som är alldeles för stor och som barnet inte kan få ett optimalt skydd i ute på vägarna.

Med det sagt tackar vi dig för att du har läst denna Axkid Bigkid 2 recension och önskar dig lycka till med ditt eventuella köp! Kom ihåg att du kan titta på Bäst i Test av Bältesstolar om du vill läsa mer om vår bäst i test Axkid Bigkid 2 och se hur och varför den toppar listan hos så många barnfamiljer i Sverige. Du får helt enkelt en mycket trygg och högkvalitativ stol som ditt barn kommer ha användning för länge och som har utrustats med en extra bältes-fästpunkt som många bilstolar saknar.

Produktfakta – Axkid Bigkid 2

Tekniska specifikationer
Produkt djup530 mm
Produktens bredd480 mm
Produktens höjd595 mm
Brutto vikt9.7 kg
Axelhöjd35-56 cm
Sitthöjd57-77 cm
Huvudbredd25 cm
Kroppsbredd40 cm
Sittbredd33 cm

FAQ

Har Axkid Bigkid 2 ISOFIX/bälte?

Ja! Axkid Bigkid 2 kan monteras med både ISOFIX såväl som med bilens bälte.

Kan man tvätta klädseln på Axkid Bigkid 2?

Axkid Bigkid 2 har en avtagbar klädsel som du enkelt kan tvätta i tvättmaskinen och sedan trä på igen.

Vad är skillnaden mellan Axkid Bigkid 2 och Axkid Bigkid 2 Premium?

Den främsta skillnaden mellan dessa modeller är bältesguiden och tyget. På modell premium hittar du ett lite högkvalitativare tyg.

Vilken ålder på barn passar Axkid Bigkid 2?

Axkid Bigkid 2 är framtagen för att passa barn med en längd på minst 125 cm och en minsta vikt på 15 kg. Maxlängden ligger på 140 cm respektive 36 kg.

Hur länge kan man använda Axkid Bigkid 2?

Den här bilbarnstolen lämpar sig främst för barn 7-11 år. Ditt barn kan dock använda den längre så länge barnets längd och vikt inte överstiger maxbelastning.

Axkid Bigkid 2 montering/installation i bilen

Bilstolen installeras enkelt med hjälp av bilens bälte eller ISOFIX. Se videon längre upp i artikeln.

Får man montera Axkid Bigkid 2 i framsätet?

Ja! Se bara till att du fäller ut stödbenet med en minsta vinkel på 10 grader.