Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Bugaboo Fox 5 | Test & Omdöme 2024

Bugaboos Fox-serie är otroligt populär bland småbarnsföräldrar. Bugaboo Fox 5 är den senaste modellen och vi kan med glädje meddela att det är en mycket bra och säker barnvagn. Det är en efterlängtad uppföljare till den populära Bugaboo Fox 3. Fox 5 kommer med många bra uppdateringar, bland annat en förlängningsbar sittdel, ny chassidesign och möjligheten att fälla ihop barnvagnen med en hand.

Bugaboo Fox 5 är en smidig och snygg barnvagn som passar i all terräng. Samtliga funktioner kan utföras med en hand, vilket gör den till en mycket bekväm barnvagn som är lätt att fälla ihop och transportera. Det ergonomiska handtaget som kan ställas in i åtta olika lägen, vilket ger stora valmöjligheter och en mångsidig konstruktion. Bugaboo Fox är värd sitt pris bland annat tack vare den stora och rymliga liggdelen och sittdelen som du enkelt kan justera när barnet växer. Barnvagnen har dessutom punkteringsfria hjul och en avancerad och justerbar fjädring som anpassar sig efter underlaget, vilket resulterar i en skön och bekväm åktur. Om du letar efter en högkvalitativ barnvagn som passar i många olika miljöer är Bugaboo Fox 5 bäst i test.

I vår utförliga Bugaboo Fox 5 recension kan du läsa mer om barnvagnens säkerhet, komfort, användarvänlighet och design samt vilka paket som går att köpa ihop med barnvagnen. Vi rekommenderar vår kompletta köpguide om du vill läsa mer om hur du väljer den bästa barnvagnen för din familj!

Bugaboo Fox 5 | Recension 2024

Bugaboo Fox 5 recension

Bästa pris just nu

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Fördelar

 • Kan fällas ihop med en hand. 
 • Rymlig och ergonomisk sittdel. 
 • Punkteringsfria hjul som passar alla underlag. 
 • Utökat fotstöd & förlängningsbart säte. 
 • Stor bagagekorg som rymmer upp till 39 liter.

Produktfakta Bugaboo Fox 5

Barnvagnstyp Duovagn
Antal hjul 4
Sele 5-punktssele med höjdbar axelrem och lätt att öppna spänne
Max belastningsvikt 22 kg i sittdel och 9 kg i liggdel
Produktvikt 10.8 kg
Mått ihopfälld (B x H x D) 60 x 90 x 47 cm
Mått utfälld (B x H x D): 60 x 104-118 x 88 cm
Övriga funktioner – Teleskophandtag som kan justeras i åtta olika lägen.
– Stora punkteringsfria hjul som är lätta att ta av och på.
– Vändbar sittdel och liggdel som kan fällas ihop med chassit.
– Solsufflett med UPF50+ skydd och ventilationsfönster.
– Integrerad bagagekorg under sittdelen med en kapacitet på upp till 10 kg.

Säkerhet

Säkerheten är viktigast av allt när det kommer till barnvagnsköp och därför har vi undersökt Bugaboo Fox 5 noggrant utifrån flera olika säkerhetsaspekter, inklusive bromsar och bälte. Slutsatsen är att Bugaboo Fox 5 är en mycket säker barnvagn för dig och ditt barn. Det är en stabil barnvagn med säkra bromsar och ett innovativt och skönt fempunktsbälte som håller barnet på plats. Dessutom kan du tryggt ge dig ut på en tur med barnet i alla sorters väder. Fox 5 klarar av både rusk och stark sol!

Stabil barnvagn med fyrhjulsfjädring

Bugaboo Fox 5 är en stabil barnvagn som trots sin nätta vikt på maximalt 12 kilo är robust och klarar av all terräng. Det gör den till en passande vagn för aktiva föräldrar som ställer höga krav på stabilitet och säkerhet i olika miljöer. De punkteringsfria hjulen är desamma som på föregångaren Fox 3, det vill säga framhjul på 8,5” fram (22 centimeter) och bakhjul på 12” (30 centimeter). Hjulen har fyrhjulsfjädring, vilket ger en robust och stabil känsla.

Säkra bromsar

Bromsen på Bugaboo Fox 5 fungerar mycket bra och är enkel att använda. Det är en fotbroms som har fått en ny design jämfört med tidigare modeller, men med samma smarta klick-funktion. Allt du behöver göra är att trycka till lätt med foten så låser du bromsen. För att låsa upp bromsen trycker du till igen med foten. Du hör alltid ett ”klick” vid användning. Den röda indikatorn visar att bromsen är i. Ibland kan barnvagnen rulla framåt en centimeter eller två för att klicka på plats, men det är inget du behöver oroa dig för så länge den röda indikatorn visar att bromsen är i. Bromsen anses även vara ”Flip-flop-vänlig”, vilket är perfekt på semestern.

Bekvämt bälte

Bugaboo Fox 5 är, precis som många andra barnvagnsmodeller från Bugaboo, utrustad med den ikoniska fempunktsselen. Det är en mycket mjuk 5-punkts axelsele som är enkel att använda och justera. Selen består av fyra separata remmar som klickas fast i ett grenspänne, vilket är både bekvämt och säkert för barnet. Remmarna är mycket mjuka tack vare de vadderade axelkuddarna som ligger skönt mot barnet. Jämfört med tidigare modeller har nu axelvaddarna ett fastare läge när selen är uppknäppt, vilket kan vara praktiskt.

En barnvagn som skyddar mot väder & vind

Alla småbarnsföräldrar som bor i Sverige vet hur viktigt det är att barnvagnen tål regn och rusk såväl som strålande sol. Bugaboo Fox 5 är en vädertålig barnvagn som passar för alla väderlekar och underlag. Barnvagnen är tillverkad av slitstark polyester och polyamid som klarar av promenader i regn, snö och sol. Många delar av barnvagnen, exempelvis tyget i ligg- och sittdelen och suffletten, är avtagbara vilket är mycket praktiskt och gör det möjligt att hålla vagnen fräsch. Tygerna är tvättbara och vi gillar att de tål maskintvätt i 30 °C.

Även andra delar av barnvagnen, till exempel de slitstarka gummihjulen och chassit, är mycket vädertåliga. De rejäla hjulen klarar av alla sorters terräng i olika väderlekar, även underlag med snö och slask.

Självklart passar Fox 5 även bra i varmare väder. Den stora uppfällbara suffletten, som är utrustad med ett uppskattat peek-a-boo-fönster i mesh, skyddar både mot vind, regn och sol. Materialet har UPF 50+ och skyddar barnet från solens farliga strålar. Fönstret har flera fördelar då det bland annat ökar luftflödet och gör att barnet inte blir för varmt under de varmaste dagarna. Även liggdelen och sittdelsklädseln har bra ventilation. Vi gillar även att peek-a-boo-funktionen ger föräldern möjlighet att enkelt hålla koll på sitt barn. Vem vill inte hålla sitt barn under uppsikt under promenaden?

Fox 5 är tillverkad i robusta material som samtidigt är skonsamma mot barnets känsliga hud. Du som förälder behöver därmed inte vara orolig för att ditt barn är obekväm på bekostnad av säkerheten. I Fox 5 sitter ditt barn både säkert och bekvämt! Kombinationen av material som klarar alla väder och de smidiga funktionerna gör Bugaboo Fox 5 till en barnvagn som är bäst i test.

Komfort

Bugaboo Fox 5 är en barnvagn som är bekväm både för dig som förälder och ditt barn. De många ergonomiska delarna, exempelvis ligg- och sittdelen samt handtaget, gör att det är en fröjd både för föräldrar och barn att gå ut på tur med Fox 5.

Anpassningsbar sitt- och liggdel för maximal komfort

I Bugaboo Fox 5 sitter och ligger ditt barn mycket bekvämt. Ligg- och sittdelen är utformad på ett sätt som ger maximal komfort för barnet utan att tumma på säkerheten. Jämfört med föregångaren Fox 3 har sittdelen placerats en centimeter högre upp. Ryggstödet går att ställa in i tre lägen beroende på om ditt barn vill sova, vila eller sitta upp och titta ut.

Rymligare än Fox 3

Fox 5 är en rymlig och samtidigt kompakt barnvagn. Jämfört med föregångaren Fox 3 så är Fox 5 rymligare. I hopfällt läge är det en mycket kompakt barnvagn som är lätt att få plats med på tåg eller i bagageutrymmet på bilen. Därför är det nästan förvånande hur mycket utrymme som finns i utfällt läge. Barnet har tillräckligt med utrymme för att röra sig bekvämt och dessutom finns det gott om utrymme för en väska eller annat bagage.

Justering utifrån barnets behov

Det är mycket enkelt att justera barnvagnen om du önskar. Ryggstödet kan fällas i tre lägen, vilket är något som uppskattas av många föräldrar och barn. Sittdelsramen kan förlängas med upp till 10 centimeter, vilket gör att vagnen kan anpassas efter barnens ständigt föränderliga storlek. Eftersom att Bugaboo Fox 5 är en relativt dyr barnvagn uppskattar vi verkligen att den nya designen gör det möjligt att använda den här barnvagnen i flera år.

Det går även att anpassa suffletten och fotstödet efter behov. Jämfört med föregående modell kan suffletten enklare höjas och sänkas direkt på chassit. Jämfört med tidigare modeller är fotstödet på Bugaboo Fox 5 något längre och dessutom förlängningsbart, vilket är något som många föräldrar önskat.

En ergonomisk vagn både för barn och förälder

Bugaboo har ofta prisats för sitt innovativa tänk kring ergonomi och Fox 5 är inget undantag. Barnvagnen är ergonomisk både för dig och ditt barn. Barnet sitter skönt i den ergonomiska sittdelen och du som förälder kan glädjas åt det ergonomiska handtaget när du kör vagnen. Det ergonomiska handtaget kan ställas in i åtta olika lägen, vilket ger stora valmöjligheter och en mångsidig konstruktion. Du kan justera handtaget med en hand.

Användarvänlighet

Bugaboo Fox 5 är bäst i test tack vare barnvagnens användarvänlighet i form av den mångsidiga konstruktionen med ergonomiskt justerbart handtag, rymlig sittdel samt att samtliga funktioner kan utföras med en hand. Det gör Bugaboo Fox till en mycket praktisk barnvagn som du enkelt kan fälla ihop och transportera. Den fungerar i många olika situationer, vilket är perfekt för dig som letar efter en mångsidig barnvagn som passar i terräng såväl som i stadsmiljö.

Fäll ihop vagnen med en hand

Bugaboo Fox 5 är mycket smidig att montera eller fälla ihop. Vagnen är konstruerad för att fällas ihop, justeras och köras med bara en hand. Mycket praktiskt och smidigt! Den här barnvagnen har hyllats av föräldrar såväl som experter på grund av den smidiga enhandsfattningen. Sällan har det varit så enkelt att hantera och justera en barnvagn. Om du ofta är ute själv med ditt barn är den här funktionen förmodligen extra uppskattad eftersom den gör det möjligt att fälla ihop barnvagnen med den ena handen samtidigt som du håller ditt barn med den andra handen. Det här är definitivt en av våra favoritfunktioner med Bugaboo Fox 5 och vi är säkra på att många föräldrar kommer allt hålla med oss.

Passar alla typer av terräng

Letar du efter en barnvagn som passar för promenader i stan såväl som på resan eller i snöslask? Då är Bugaboo Fox 5 ett bra val för dig. De stora punkteringsfria hjulen och fyrhjulsfjädringen gör att du enkelt kan köra vagnen genom olika sorters terräng, inklusive snö, slask, stigar och grusvägar. Det är definitivt en barnvagnsmodell som passar den aktiva familjen som vill ge sig ut på resor och äventyr. Det är en väldigt lätt barnvagn, vilket oftast är en fördel. Den lätta vikten ökar risken för att barnvagnen ska köra fast i den svåraste typen av terräng, exempelvis blötsnö eller sand. Överlag är dock Bugaboo Fox 5 en barnvagn som möjliggör alla typer av äventyr för dig och ditt barn!

Rymlig bagagekorg

Fox 5 har förvånansvärt stort bagageutrymme under vagnen. Tillräckligt för att du ska få plats med en väska, några leksaker, matinköp och andra prylar som du och ditt barn vill ha med er när ni ska ut på äventyr. Det är en kompakt barnvagn som passar att fälla ihop och ta med överallt och därför är det något överraskande med en så pass stor bagagekorg. Anledningen är att Fox 5 uppdaterats med förlängningsbara och uppfällbara flärpar som gör att bagagekorgen kan rymma upp till 39 liter. Ytterligare en nyhet är att korgen har en praktisk liten ficka där du kan förvara små prylar som du snabbt vill kunna komma åt. Den maximala belastningen för bagagekorgen är 10 kilo.

Enklare att köra

Fox 5 är ännu enklare att köra jämfört med föregångaren Fox 3, tack vare några viktiga uppdateringar. Dels har chassits tyngdpunkt flyttats bakåt, vilket förbättrar körförmågan. Ytterligare en ny förbättring är fästena för ståbrädan som flyttats 2,5 centimeter åt sidan till höger. Det må låta som en obetydlig förändring, men det skapar bättre gångutrymme för dig som kör barnvagnen.

Lätt att rengöra

Barnvagnen har flera delar som är avtagbara, vilket gör det enkelt att rengöra vagnen. De avtagbara delarna inkluderar sitt- och liggdelen, madrassen och suffletten. De avtagbara delarna tål maskintvätt i 30 grader. Övriga delar, inklusive chassit och hjulen, kan torkas av med en fuktad handduk.

Design

Bugaboo har alltid varit populär bland småbarnsföräldrar tack vare dess snygga och stilrena design som kombinerar estetik och användbarhet. Fox 5 är minst lika snygg som föregångaren och dessutom kommer den i nya härliga färger.

Bugaboo Fox 5 mått

Fox 5 klassas som en normalstor barnvagn och går igenom en vanlig dörröppning utan problem.

Bugaboo Fox 5 mått i utfällt läge, det vill säga vagnens storlek, är följande:
Höjd: 105 cm
Bredd: 60 cm
Längd: 93 cm

Bugaboo Fox 5 mått när barnvagnen är hopfälld är:
Höjd: 90 cm
Bredd: 60 cm
Längd: 44 cm

Det går även att göra barnvagnen så liten som möjligt genom att plocka isär den i två delar.

Måtten för Bugaboo Fox när den är tvådelad är:
Höjd: 34 cm
Bredd: 53 cm
Längd: 89 cm

Styrets höjd är som högst 108 cm och som lägst 92 cm. Det går att ställa in i åtta olika lägen.

Bugaboo Fox 5 vikt

När vi testar Bugaboo Fox 5 noterar vi att det är en relativt lätt barnvagn. Den maximala vikten när alla delar är monterade är 12,2 kilo, precis som föregångaren Fox 3. Bugaboo Fox 5 vikt med enbart sittdel är 10,42 kilo, vilket är barnvagnens lättaste form. Bugaboo Fox är lättare än många konkurrenter, men däremot inte den lättaste barnvagnen på marknaden. Det är dock imponerande hur en så pass lätt och kompakt vagn får plats med så många funktioner och så mycket bagageutrymme. Den nätta vikten gör Bugaboo Fox 5 till en perfekt barnvagn för dig som inte vill känna någon tyngd när du är ute och promenerar med ditt barn. Den här lätta vagnen kan du enkelt dra över trottoarkanter och enstaka trappsteg. Den enda nackdelen med den lätta vikten är att det gör barnvagnen lite trög i de svåraste underlagen, exempelvis blötsnö. Det kan dock lösas genom att du låser framhjulen i fast läge.

Den maximala belastningen som liggdelen klarar av är 9 kilo, vilket vanligtvis passar för barn upp till 6 månader. Tänk på att barn växer olika snabbt och därför är det viktigt att du som förälder avgör när det är bäst att byta från liggdel till sittdel. Sittdelen i Bugaboo Fox 5 har en kapacitet på 22 kilo, vilket gör att den kan användas för barn upp till 4 år.

Smarta lösningar & uppdateringar

Fox 5 kommer med många smarta designuppdateringar. Bagagekorgen har utökats och rymmer numera 39 liter och har dessutom en praktisk ficka. Dessutom går det att montera en stepbräda som gör att större barn kan åka med. Click-and-go-systemet passar nu med flera olika bilbarnstolar, även från andra tillverkare än Bugaboo, vilket gör att du enkelt kan flytta ditt barn från bil till barnvagn och vice versa.

Ett chassi i ny design

Det nya chassit är en stor och efterlängtad uppdatering på Bugaboo Fox 5. Chassits tyngdpunkt har nämligen flyttats bakåt, vilket ger en förbättrad körkänsla och barnet kommer närmare dig. Dessutom är det lättare att komma åt bagagekorgen framifrån. Dessutom hittar du numera även två nya grå knappar mitt på handtaget. Den ena knappen används för att kontrollera höjden på handtaget. Tack vare knappen är det numera möjligt att justera handtagets höjd med en hand. Den andra knappen används ihop med den första knappen för att aktivera fällningsmekanismen. Även chassits främre del har fått en ny design och gör det möjligt för barnvagnen att stå upprätt i hopfällt läge utan att liggdelen eller sittdelen behöver tas bort.

Många trogna Bugaboo-användare undrar säkert om det nya chassit passar ihop med delar från äldre Fox-modeller och vice versa. Det korta svaret är nej. Även om fästena är desamma så går det inte att använda Fox 5-chassit ihop med ett äldre Fox-ramar. Uppdateringarna på Fox 5-chassit och ramen är så pass stora att de nya formerna inte är kompatibla med de äldre modellerna. Därför behöver du köpa ett komplett Bugaboo Fox 5 paket om du vill ha tillbehör som passar. Samtliga babyskyddsadaptrar från Bugaboo passar dock med alla Fox-modeller.

Många färgkombinationer

Bugaboo Fox 5 är en otroligt stilren och snygg barnvagn som du enkelt kan anpassa och matcha till din personliga stil och smak. Du kan nämligen välja mellan 34 olika färgkombinationer för den här barnvagnsmodellen. Här finns allt från diskreta och neutrala färger som midnattssvart, gråmelerad, gryningsrosa och stormblått till mer unika färger som skogsgrön. Fox 5 kommer dessutom i en ny, exklusiv färg, Astro Purple, som är en läcker lila nyans. De många färgvalen gör att alla kan hitta en Bugaboo Fox 5 som passar deras preferenser. Det är även möjligt att matcha vagnen med dina kläder eller andra tillbehör. Endast din fantasi sätter stopp för de olika färgkombinationerna!

Hög kvalitet på tygerna och chassit

Tygerna och chassit håller genomgående hög kvalitet. Sitt- och liggdelen är tillverkade i robust polyester och polyamid som tål kladd, lek och olika väderlekar. Dessutom går det att tvätta tyget i tvättmaskin, vilket underlättar för många föräldrar. Chassit och ramen är lätt, men samtidigt robust nog för att klara av alla typer av underlag. Den genomgående höga kvaliteten på materialen är en av många anledningar till varför Bugaboo Fox 5 är bäst i test.

Skillnad mellan Bugaboo Fox 5 och föregångaren Bugaboo Fox 3

Bugaboo Fox 5 har många efterlängtade uppdateringar jämfört med föregångaren Bugaboo Fox 3 som lanserades 2021. Fox 2 lanserades 2020 och den första Bugaboo Fox kom redan 2018. Undrar du varför det inte finns någon Bugaboo Fox 4? Bugaboo brukar alltid hoppa över nummer 4 i sina serier. Detsamma gäller för Bugaboo Bee och Bugaboo Donkey där nummer 4 saknas. Anledningen är, enligt varumärket, att nummer fyra är ett otursnummer i Asien och därför har de valt att utesluta nummer fyra från samtliga serier. Med andra ord så kommer du inte att hitta någon Bugaboo Fox 4.

Jämfört med Bugaboo Fox 3 har Fox 5 flera uppdateringar, bland annat följande:

 • Det går att fälla ihop barnvagnen med en hand.
 • Handtaget kan justeras med en hand.
 • Den nya färgen Astro Purple – en trendig lila nyans.
 • Det är möjligt att förlänga sittdelsramen med upp till 5 centimeter.
 • Höj- och sänkbar sufflett.
 • Ny chassidesign.
 • Grå funktionsknappar.
 • Sitt- och liggdelen har flyttats upp 1 centimeter.
 • Större bagagekorg som rymmer upp till 39 liter tack vare uppfällbara och förlängningsbara kanter.
 • Tyngdpunkten för chassit har flyttats bakåt, vilket förbättrar körkänslan.
 • Axelvaddarna på selen har ett fastare läge när solen är uppknäppt.
 • Ståbrädans inbyggda fästen har flyttats 2,5 centimeter till höger.
 • Barnvagnen är kompatibel med fler bilbarnsstolsmodeller, även från andra märken än Bugaboo.

Barnvagnspaket

Det är rekommenderat att du köper ett komplett Bugaboo Fox 5 paket om du vill ha alla nödvändigheter för ditt nyfödda barn. Eftersom att chassit och ramen uppdaterats en hel del på Bugaboo Fox 5 är den här modellen inte kompatibel med vissa tillbehör för tidigare modeller.

I originalpaketet ingår chassi, hjul, sittdel, liggdel, sufflett, bagagekorg och regnskydd. Det går att köpa ett Bugaboo Fox 5 paket med babyskydd och adapter. Det är ett barnvagnspaket som är perfekt om du vill kunna kombinera bilåkning och barnvagnspromenader. Det är mycket enkelt att fästa babyskyddet på Bugaboo Fox 5-chassit. I vår utförliga guide om babyskydd kan du läsa mer om vilket babyskydd som är bäst i test.

Sammanfattning

Bugaboo Fox är utan tvekan en mycket bra, stabil och säker barnvagn. Den mycket populära föregångaren Fox 3 är också en riktigt bra barnvagn, men Fox 5 har så många nya uppdateringar att vi rekommenderar dig att välja den istället. Möjligheten att fälla ihop vagnen med en hand, det förlängningsbara sätet samt den smarta enhandsjustering av det ergonomiska handtaget är bara några av de många uppdateringarna som vi verkligen gillar. Den förbättrade körkänslan till följd av den nya chassidesignen och de punkteringsfria hjulen och fyrhjulsfjädringen är ytterligare anledningar till varför vi varmt rekommenderar Bugaboo Fox 5.

I vår noggranna Bugaboo Fox 5 recension har vi undersökt barnvagnens säkerhet, komfort, användarvänlighet och design. Vi kan konstatera att det är en lyxig barnvagn som bjuder på stora valmöjligheter tack vare en mångsidig och användarvänlig konstruktion. Eftersom att den fungerar bra på samtliga underlag passar Bugaboo Fox 5 i princip alla barnfamiljer, oavsett om de använder vagnen för promenader på asfalt i stadsmiljö eller på stigar i skogen. På grund av vagnens relativt höga pris rekommenderar vi den främst till aktiva barnfamiljer som vill ha en barnvagn som fungerar i många olika situationer, oavsett om det är hemma eller på resan. Vagnens lätta vikt på knappt 10 kilo i kombination med en rymlig bagagekorg gör att du enkelt kan ta på den på olika äventyr, inte minst resor. Om du letar efter en mångsidig och lättanvänd barnvagn av hög kvalitet är Bugaboo Fox 5 bäst i test enligt oss. Få barnvagnar kan mäta sig med detta lyxåk.

Den främsta nackdelen med Bugaboo Fox 5 är priset. Det går inte att förneka att det är en dyr barnvagn. De många funktionerna och den höga kvaliteten på tygerna såväl som chassit gör att vi ändå vill rekommendera den här vagnen. Den förlängningsbara sittdelen och den höjbara suffletten gör att du kan anpassa vagnen när barnet växer, vilket i sin tur gör att du kan använda den längre. Med andra ord är Bugaboo Fox 5 mer prisvärd än Bugaboo Fox 3 och andra barnvagnar som saknar den här funktionen. Om du köper Bugaboo Fox 5 som paket får du dessutom många tillbehör, vilket ger en komplett vagn.

Om du fortfarande tycker att priset är högt bör du även komma ihåg att Bugaboo Fox 5 är en barnvagn som garanterat kommer att ha ett högt andrahandsvärde, vilket gör att du kan sälja den när ditt barn växt ur vagnen. Det går således att få tillbaka en del av pengarna.

Om du ställer höga krav på funktion, säkerhet, komfort, användarvänlighet och design är Bugaboo Fox 5 bäst i test!

Köp Bugaboo Fox 5 här!

Vanliga frågor om Bugaboo Fox 5

Hur länge kan man använda Bugaboo Fox 5?

Det beror på hur stor och tung ditt barn är. Bugaboo Fox 5 har en maxvikt om 22 kg i sittdelen och 9 kg i liggdelen. Sittdelen har ett ryggstöd som är 51 cm högt och ett fotstöd som kan justeras i längd. Liggdelen är 76 cm lång och 35 cm bred.

Du kan alltså använda Bugaboo Fox 5 så länge ditt barn passar bekvämt i vagnen och inte överstiger maxvikten.

Vad är skillnaden mellan Bugaboo Fox 3 och Bugaboo Fox 5?

Den största skillnaden mellan Bugaboo Fox 3 och Bugaboo Fox 5 är att Bugaboo Fox 5 är tillverkad av biobaserat material (i stället för plaster tillverkade med fossila bränslen) vilket ger ett lägre koldioxidavtryck med hela 20% lägre jämfört med Fox Över hälften av alla plaster i vagnen är gjort av biobaserat material. Materialet heter Akulon och kommer från växter som ricinolja.

En annan skillnad är att chassit har ändrats lite mellan modellerna så att vikten och storleken skiljer sig något. Enligt specifikationerna väger båda vagnarna lika mycket (10 kg), men Bugaboo Fox 5 har en något mindre ihopfällning än Bugaboo Fox 3. Detta kan göra det lättare att förvara och transportera vagnen.

Bugaboo Fox 5 har även en sittdelsram som kan förlängas med upp till 5 cm, ett enhandsgrepp för ihopfällning av vagnen och en sufflett som kan höjas och sänkas på ramen. Fox 5 har också en större varukorg med uppfällbara kanter, chassits tyngdpunkt har flyttats bakåt för en förbättrad körkänsla och stabilitet, samt en ny design på chassit och funktionsknapparna som numera är gråa. Sitt- och liggdel är placerade 1 cm högre upp, och de inbyggda fästena för ståbräda har flyttats 2,5 till höger.

Det finns ett flertal andra skillnader mellan dessa vagnar som du kan läsa mer om här.
I övrigt har vagnarna i stort sett samma funktioner och egenskaper som gör dem smidiga och bekväma i olika terränger. Både sittdelen och liggdelen är rymliga och ergonomiska för ditt barns komfort och säkerhet. Handtaget och fotstödet är justerbara för din bekvämlighet. Vagnen har också en stor varukorg under sittdelen som rymmer upp till 10 kg.

Om du vill ha en barnvagn som är stabil, hållbar och miljövänlig kan du välja Bugaboo Fox 5 som har ett lägre koldioxidavtryck än sin föregångare. Om du redan har en Bugaboo Fox 3 behöver du inte byta ut den eftersom den fortfarande erbjuder en högkvalitativ upplevelse för dig och ditt barn.

Vad ingår när man köper Bugaboo Fox 5?

När du köper Bugaboo Fox 5 får du chassi, hjul, liggdelsskal, liggdelsklädsel, madrassöverdrag, sittdelsram, sittdelsklädsel, bygelklädsel, sufflettstänger med kopplingar samt sufflett.

Hur rengör man Bugaboo Fox 5?

Du kan rengöra chassit och hjulen med en fuktig trasa eller svamp. Du kan tvätta klädslarna i maskin på max 30 grader med milt tvättmedel. Du ska inte torktumla eller stryka klädslarna. Du ska heller inte använda blekmedel eller sköljmedel.

Var kan man köpa Bugaboo Fox 5? 

Du kan köpa Bugaboo Fox 5 hos flera återförsäljare online eller i butik. Du kan jämföra priser och erbjudanden här nedanför!

Vilka tillbehör finns till Bugaboo Fox 5?

Det finns många tillbehör som du kan köpa till din Bugaboo Fox 5 för att anpassa den efter dina behov och önskemål. Några exempel är åkpåse, regnslag, myggnät, parasoll, mugghållare, organizer, skötväska, bilstolsadapter, barnstol, babyskydd och krokar för handtaget.

Bugaboo Fox 4 – Finns den?

Nej, det finns ingen Bugaboo Fox 4. Bugaboo väljer att hoppa över nummer 4 för modellerna Bugaboo Donkey, Bugaboo Bee och Bugaboo Fox. Enligt utsago från Bugaboo beror detta på att siffran 4 är ett otursnummer i delar av Asien.

Köpguide – Saker att tänka på när du ska köpa barnvagn

Att välja rätt barnvagn kan vara en utmaning, särskilt med så många alternativ på marknaden. Oavsett om du letar efter en bra barnvagn som ger valuta för pengarna, en billig barnvagn för kortvarigt bruk eller den absolut bästa barnvagnen för långvarig användning, finns det några viktiga faktorer att beakta.

Nedan hittar du en kortare köpguide för barnvagnar men vill du läsa en mycket detaljerad köpguide? Läs då vår kompletta köpguide för barnvagnar 2024

1. Säkerhet först: Välj en säker barnvagn

Säkerheten bör alltid vara din främsta prioritet när du väljer en barnvagn. Se till att vagnen uppfyller alla säkerhetsstandarder och har en stabil konstruktion. Bromsar, fempunktssele och en stabil ram är viktiga komponenter att titta efter.

2. Budget:

Hitta en billig barnvagn som inte kompromissar med kvaliteten
Priset på en barnvagn kan variera kraftigt. Men kom ihåg att en hög prislapp inte alltid garanterar hög kvalitet. Det finns många billiga barnvagnar på marknaden som erbjuder utmärkt kvalitet och funktion. Gör din forskning och läs recensioner för att hitta en bra barnvagn som passar din budget.

3. Användningsområde:

Välj rätt typ av barnvagn för dina behov
Beroende på var och hur ofta du planerar att använda barnvagnen, kan olika modeller vara mer lämpliga. Om du bor i en stad och behöver en smidig vagn för trottoarer och kollektivtrafik, kan en lättare och mer kompakt modell vara bäst. För de som bor på landsbygden eller planerar att använda vagnen för jogging, kan en robustare modell med större hjul vara det bästa valet.

4. Komfort:

Se till att både du och ditt barn reser bekvämt
En bra barnvagn bör inte bara vara bekväm för ditt barn, utan också för dig. Justerbara handtag, en rymlig varukorg och enkel hopfällning kan göra stor skillnad i din upplevelse. För ditt barn, titta efter vagnar med vadderade säten, justerbara ryggstöd och bra solskydd.

5. Recensioner: Läs vad andra föräldrar säger

Innan du bestämmer dig för att köpa en barnvagn, ta dig tid att läsa recensioner online. Andra föräldrars erfarenheter kan ge dig en inblick i hur vagnen presterar i verkliga livet och hjälpa dig att identifiera den bästa barnvagnen för dina behov.

Avslutning

Att hitta den rätta barnvagnen kan kännas överväldigande, men genom att fokusera på dina och ditt barns behov och göra lite forskning, kan du hitta den perfekta vagnen som kombinerar säkerhet, komfort och värde. Oavsett om du letar efter den bästa barnvagnen på marknaden eller bara en bra och billig barnvagn för tillfälligt bruk, kommer rätt forskning att leda dig i rätt riktning.