Topplista: Bästa Babyskyddet 2024

Säkerhet och flexibilitet i ett paket. Här har Doona tänkt till!

– Anna

I vår topplista har vi inkluderat tre olika typer av babyskydd för att täcka in de mest populära och praktiska behoven:

 1. Bältesmonterat babyskydd: Denna typ av babyskydd fästs med bilens egna säkerhetsbälte. Den är ofta enkel att installera och kan användas i de flesta bilar, vilket gör den till ett flexibelt val för föräldrar som kanske byter bil ofta.
 2. Babyskydd med rotationsfunktion: Denna typ av babyskydd kan roteras vilket underlättar när man ska sätta barnet i babyskyddet i bilen.
 3. Babyskydd & barnvagn i ett: Denna typ av babyskydd kan även användas som barnvagn, vilket förenklar oerhört mycket i vardagen.

1. BeSafe iZi Go Modular X2

Bild av iZi Go Modular X2 I-Size och Tryggtbarns logga

3. Doona i

Bild av Doona i och Tryggtbarns logga

Utöver dessa rekommendationer har vi även en utökad lista med, i vårt tycke, de bästa babyskydden 2024 som varierar beroende på budget, funktioner och andra preferenser. För en djupare genomgång av varje babyskydd ovan, samt för att utforska dessa ytterligare alternativ, skrolla längre ner i artikeln.

Detaljerad information: Bästa babyskydden 2024

Att välja det bästa babyskyddet 2024 är avgörande för din bebis säkerhet i bilen. Vi har utfört omfattande tester för att kunna erbjuda en topplista med de säkraste och mest användarvänliga babyskydden på marknaden, perfekta för att skydda din nyfödda från första dagen.

Varje babyskydd i vårt “bäst i test” är enkelt att installera i både bil och barnvagn, vilket ger en smidig övergång och trygghet på vägen. Följ vår guide till de bästa babyskydden för att säkerställa att du gör ett tryggt och pålitligt val för din familjs bilresor.

BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan monteras med både bälte och ISOFIX
 • Ingår i “modular”-serien där basen kan användas till både babyskydd och bilbarnstol
 • Hög komfort
 • Säkerhet i toppklass: i-Size godkänd
Produkt: BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size
 | Vikt: 0-13 kg | Längd: 40-75 cm | Ålder: ca 0-12mån | Installation: Bälte/ISOFIX/Barnvagn | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Babyskyddets vikt: 4.2 kg | DxBxH: 44x66x59 cm

BeSafe iZi Go Modular X2 I-Size är den senaste versionen av det prisbelönta babyskyddet, som tidigare gjort sig känt som ‘Bästa Babyskyddet’ i både Sverige och Norge. Denna uppdaterade stol är den första delen i BeSafes omtalade Go Modular-koncept, vilket innebär att både babyskydd och efterföljande bilbarnstol kan fästas på samma ISOFIX-bas för enkel övergång och användning (ISOFIX-bas säljs separat).

BeSafe iZi Go Modular X2 I-Size är en av de lättaste i-Size-godkända babyskydden tillgängliga, vilket underlättar överföringen mellan bil och barnvagn. Babyskyddet är kompatibelt med de flesta barnvagnar och kan snabbt och enkelt fästas på vagnens chassi med adaptrar. Det ergonomiskt utformade bärhandtaget och den avtagbara, maskintvättbara klädseln bidrar till en bekväm användarupplevelse för föräldrar.

Detta babyskydd erbjuder optimalt skydd för barnets huvud och nacke med den nyutvecklade Dynamic Force Absorber-teknologin. Ett säkert fem-punktsbälte och mjuka axelkuddar garanterar maximal stabilitet och säkerhet för barnet, som rekommenderas att vara mellan 40 och 75 cm långt. Babyskyddet, godkänt enligt UN R129-regelverket, har justerbara internbälten och nackstöd som växer med ditt barn.

Inkluderat med BeSafe iZi Go Modular X2 I-Size är BeSafes Newborn Hugger, som erbjuder nyfödda optimalt stöd och komfort och kan tas bort allteftersom barnet växer. Dessutom skyddar suffletten, med UPF50+ solskydd, barnet mot solens strålar samt vind och väder, vilket gör det till ett utmärkt val för föräldrar som söker det ‘Bästa Babyskyddet 2024‘ för sina små.

Omdömen från våra läsare

4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 av 5 stjärnor (baserat på 3 omdömen)
Mycket bra67%
Bra33%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
bra
Rated 4.0 out of 5

Bra babyskydd…

Anonym recensent
+ för bra solskydd
Rated 5.0 out of 5

Jag är väldigt nöjd med mitt köp detta baby skydd. Det ger mig sinnesro att veta att mitt barn är säkert och bekvämt. jag uppskattar verkligen det höga solskyddet på suffletten! 🙂

Karin S.
Känns välbyggd
Rated 5.0 out of 5

Som förstagångsförälder är jag imponerad av BeSafe x2. Det är lätt, säkert och enkelt att använda. Att kunna använda samma ISOfix-bas för nästa stol är en stor fördel. Och det känns tryggt med den avancerade skyddstekniken för huvud och nacke.

Anonym recensent

Maxi-Cosi Coral 360

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Modulär design: En basenhet och en bärbar soft carrier.
 • 360° rotation: Enkel hantering vid i- och urlastning av barn.
 • i-Size säkerhet: Högt sidokrocksskydd och bakåtvänd åkning.
Produkt: Maxi-Cosi Coral 360 | Vikt: 0-13 kg | Ålder: ca 0-12 mån | Installation: Bälte/ISOFIX/Barnvagn | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Bilbarnstolens vikt: 5,4 kg | DxBxH: 68x44x58 cm

Om du letar efter ett babyskydd som är både säkert och praktiskt kan du vara intresserad av Maxi-Cosi Coral 360. Det är ett modulbaserat babyskydd som består av två delar: en basenhet som fästs i bilen med ISOFIX eller bälte och en soft carrier som kan tas lös och bäras på flera sätt. Maxi-Cosi Coral 360 är ett modulärt babyskydd som kan roteras 360° på basen. Det innebär att du kan vrida babyskyddet i vilken riktning du vill, till exempel för att sätta i eller ta ur ditt barn ur bilen på ett enkelt och bekvämt sätt.

Maxi-Cosi Coral är ett av de lättaste babyskydden på marknaden. Soft carrier väger bara 1,7 kg och har mjuka tyger och ett ergonomiskt inlägg som ger optimal komfort för ditt barn. Du kan bära den med handtaget, över axeln eller runt midjan. Det gör det enkelt att flytta ditt barn från bilen till barnvagnen eller hemmet utan att störa sömnen. Det är också smidigt att klicka i och ur soft carrier med bara ett knapptryck.

Maxi-Cosi Coral 360 är kompatibel med FamilyFix 360 basen, som ansluts till ISOFIX-fästena i din bil. Du kan enkelt klicka fast och lossa babyskyddet från basen med ett knapptryck. Om din bil inte har ISOFIX-fästen kan du också installera Maxi-Cosi Coral 360 med bara bilbältet.

Basenheten har indikatorer som visar när stolen är korrekt installerad och låst. Maxi-Cosi Coral är godkänd enligt den senaste säkerhetsstandarden i-Size (ECE R129) som ställer högre krav på sidokrocksskydd och bakåtvänd åkning. Stolen har också ett integrerat solskydd och ett justerbart huvudstöd som anpassar sig efter ditt barns tillväxt.

Maxi-Cosi Coral passar till de flesta barnvagnar från Maxi-Cosi samt andra märken med hjälp av adaptrar. Du kan också köpa tillbehör som regnskydd, fotmuff eller åkpåse för att göra resan ännu mer behaglig för ditt barn.

Överlag är Maxi-Cosi Coral 360 är ett mycket bra babyskydd och nära att ta titeln bästa babyskyddet 2023, däremot är det en rätt stor peng man måste lägga ut. Har man råd med Maxi-Cosi Coral 360 så är det i våra ögon det ett av de bästa babyskydden 2024

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn
4.0
Rated 4.0 out of 5
4.0 av 5 stjärnor (baserat på 5 omdömen)
Mycket bra40%
Bra20%
Okej40%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Älskar denna babyskydd <3
Rated 5.0 out of 5

Älskar vår nya Maxi-Cosi Coral… Så lätt att hantera och bebisen verkar superkomfortabel. =)

Anonym recensent
OK men något dyr
Rated 3.0 out of 5

Maxi-Cosi Coral är ok, men inte perfekt. Väldigt lätt och praktiskt med rotationen, men priset är för högt. Hade varit bättre om det var lite billigare.

Anonym recensent
Aj aj aj i plånkan
Rated 3.0 out of 5

Köpte denna och är nöjd, men det sved i plånboken. Rotationen är smidig och det är enkelt att klicka i och ur. Plus för att den passar på vår barnvagn med adaptrar.

Anonym recensent
Perfekt för resan
Rated 5.0 out of 5

Jag är såld på denna, Maxi-Cosi Coral är perfekt för oss som reser mycket. Att kunna bära den på olika sätt är guld värt.

Andreas Kjellander
Lite dyr men mycket bra babyskydd
Rated 4.0 out of 5

Maxi-Cosi Coral 360 är en riktig livräddare, iaf för mig rygg! Så lätt att vrida stolen och ta ut bebisen utan krångel. Soft carrier är superlätt och bekväm att bära. Lite dyrt, men helt klart värt pengarna!

Emilia Svantesson

Doona i

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • 2-i-1 Funktion: Kombinerar barnvagn och babyskydd, vilket ger flexibilitet och bekvämlighet.
 • Användarvänlig Design: Har hopfällbara ben och hjul för enkel övergång mellan bil och promenad.
 • Säker och Komfortabel: Utrustad med avancerat sidokrocksskydd och ergonomisk design för barnets komfort.
Produkt: Doona i | Vikt: 0-13 kg | Ålder: ca 0 - 12 mån | Installation: ISOFIX/Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Bilbarnstolens vikt: 7,35 kg | DxBxH: 72x46x54

Doona i babyskydd är en unik innovation som kombinerar barnvagn och babyskydd i en enda produkt. Med hopfällbara ben och hjul underlättar Doona i för föräldrar att växla mellan vagn och bil utan att störa barnet. Detta säkerhetsgodkända babyskydd passar nyfödda upp till barn som väger 13 kilo och är designat för optimal ergonomi och komfort. Dessutom är tygerna anti-bakteriella och hypoallergena.

Säkerheten är högsta prioritet med Doona i, vilket inkluderar ett avancerat sidokrockskydd i tre lager och en säker fem-punktsele. Med sin anti-studs kraschteknik och one-touch broms ger den extra säkerhet och användarvänlighet. Sätet är också enkelt att underhålla då det kan maskintvättas.

Doona i är FAA-godkänd för flygresor, vilket gör den till en perfekt resekompis. Dess användarvänlighet sträcker sig från enkel konvertering mellan vagn och bilstol, till att vara lämplig för varierande klimat och miljöer. Även om det inte är tänkt att ersätta en traditionell barnvagn helt, erbjuder Doona i bekvämlighet för korta utflykter och resor.

Ett utbud av tillbehör, som sätesskydd, regnskydd, solskydd, myggnät och praktiska väskor, finns tillgängliga för att ytterligare förbättra upplevelsen med Doona i. Priset kan verka högt vid en första anblick, men med tanke på dess mångsidighet och längre användningstid, utgör Doona i en värdefull investering för föräldrar.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Hela listan: Fler säkra babyskydd 2024

Cybex Cloud T i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Goda justeringsmöjligheter
 • Fästs med ISOFIX
 • i-Size & Plusgodkänd
Produkt: Cybex Cloud T i-Size | Vikt: 0-13 kg | Ålder: ca 0 - 12 mån | Installation: Bälte/ISOFIX/Barnvagn | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Bilbarnstolens vikt: 4,5 kg | DxBxH: 65 x 44 x 38 cm

Cybex Cloud T i-Size är ett framstående babyskydd som kombinerar högsta säkerhetsstandarder med unik komfort och design. Perfekt för nyfödda och barn upp till 24 månader (maxvikt 13 kg), det erbjuder avancerade funktioner som 180° rotation för enkel placering av barnet i bilen, samt ett ergonomiskt fullt liggläge för användning i barnvagn. Dess innovativa design inkluderar hög sidokrocksskydd och enkel ISOFIX-installation, vilket säkerställer en säker och smidig resa. Dessutom är babyskyddet kompatibelt med de flesta barnvagnar, vilket ger föräldrar flexibilitet och bekvämlighet.

Cybex Cloud T i-Size är inte bara säkert, utan också bekvämt och stilfullt. Det har ett andningsbart material som håller barnet svalt och en mängd färgalternativ för att passa olika stilar. Babyskyddets mått är optimerade för att maximera plats och komfort i bilen, och dess lätta vikt underlättar transporten mellan bil och barnvagn. Cybex Cloud T i-Size är godkänd enligt de senaste Europeiska säkerhetsstandarderna, vilket garanterar en hög nivå av säkerhet och skydd för ditt barn.

Sammanfattningsvis erbjuder Cybex Cloud T i-Size en överlägsen kombination av säkerhet, komfort och design för moderna familjer. Det är ett utmärkt val för föräldrar som söker ett babyskydd som inte bara uppfyller grundläggande säkerhetskrav utan också erbjuder extra komfort och stil.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Britax Baby-safe Core

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Självåtspännade band: Max-Safe Pro har en innovativ spärrmekanism som säkerställer enkel och säker installation.
 • Avancerat sidokrockskydd (SICT): Ger extra skydd vid sidokollisioner, vilket ökar barnets säkerhet under resan.
 • Djupare sitsdesign: Erbjuder bättre stöd för barnets ben och möjliggör mer benutrymme, vilket ökar komforten under längre resor.
Produkt: Britax Baby-Safe Core | Vikt: 0-13 kg | Ålder: ca 0-15 mån | Installation: Bälte/ISOFIX/Barnvagn | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Bilbarnstolens vikt: 3,9 kg | DxBxH: 64x44x61cm

Baby-Safe Core står ut ur mängden för sin lätthet och flexibilitet, med en vikt på endast 3,9 kg som förenklar överföringen mellan olika fordon och möjliggör enkel fastsättning på barnvagnar med adaptrar. Installationen är både flexibel och användarvänlig, tillåtande för snabb montering antingen med bilens säkerhetsbälte eller med en matchande Isofix-bas för ökad stabilitet. Den justerbara nackstödet och selen säkerställer en perfekt passform, vilket garanterar en säker och bekväm resa för barnet från nyfödd upp till 15 månader.

Med dess i-Size-godkännande och avancerade sidokollisionsskydd, framhäver Baby-Safe Core sig som ett säkert val för spädbarnstransport. Det mjuka nyföddinsatsen förbättrar stöd och komfort, vilket gör babyskyddet till ett föredraget alternativ för föräldrar som värderar säkerhet, komfort och flexibilitet.

Dessutom är Baby-Safe Core extremt intressant för många småbarnsfamiljer tack vare sitt konkurrenskraftiga pris, vilket gör det till ett attraktivt val för föräldrar som söker högkvalitativt skydd för sina barn utan att kompromissa med budgeten. Denna kombination av funktioner, säkerhet och pris gör Baby-Safe Core till en utmärkt investering för familjer.

5.0
Rated 5.0 out of 5
5.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Prisvärd!
Rated 5.0 out of 5

Mycket prisvärt babyskydd. Gör allt man kan kräva av ett babyskydd så det finns ingen anledning att köpa något dyrare.

Farsan

Maxi-Cosi Pebble 360 Pro i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Roterbar 360 grader
 • Flera fäger att välja bland
 • Många justeringsmöjligheter
Produkt: Maxi-Cosi Pebble 360 Pro i-Size | Vikt: 0-13 kg | Ålder: ca 0-15 mån | Installation: Bälte/ISOFIX/Barnvagn | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Bilbarnstolens vikt: 5kg | DxBxH: 67 x 44 x 56 cm

Maxi-Cosi Pebble 360 är ett babyskydd som är en del av den nya generationen av roterande bilstolar från Maxi-Cosi. Det är ett smidigt och säkert babyskydd som är godkänt enligt den nya i-Size-standarden R129. Det kan användas från födseln upp till ca 15 månader eller max 13 kg. Det har också flera smarta funktioner som gör det bekvämt och användarvänligt för både barnet och föräldrarna.

Maxi-Cosi Pebble 360 är ett roterande babyskydd som kan vridas med en hand i 360 grader på FamilyFix 360 isofixbas (säljs separat). Det gör det lätt att installera och ta bort babyskyddet från bilen utan att behöva böja sig över eller lyfta tungt. Du kan också välja om du vill ha ditt barn framåtvänt eller bakåtvänt i bilen.

Maxi-Cosi Pebble 360 är ett säkert babyskydd som skyddar ditt barn vid en eventuell kollision. Det har en teknologi som heter G-CELL som absorberar kraften från en sidokollision och minskar risken för skador. Det har också ett justerbart nackstöd och en vadderad fem-punktssele som håller barnet på plats och anpassar sig efter barnets storlek.

Maxi-Cosi Pebble 360 är ett bekvämt babyskydd för både barnet och föräldrarna. Det har en rymlig design som ger barnet gott om plats att växa i. Det har också ClimaFlow, ett system som hjälper till att reglera temperaturen i babyskyddet så att ditt barn inte blir för varmt eller kallt. För föräldrarna är det praktiskt att kunna tvätta den avtagbara klädseln i maskin på upp till 30 °C.

Maxi-Cosi Pebble 360 är ett användarvänligt babyskydd som passar på de flesta barnvagnar med adapter. Du kan också använda det med bilens trepunktsbälte om du inte har isofixbasen tillgänglig. Installationen är mycket enkel med tydliga färger och instruktioner som visar om du har gjort rätt.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Cybex Cloud G i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan roteras 360 grader
 • Bra sidokrocksskydd
 • God komfort och bra justeringsmöjligheter
Produkt: Cybex Cloud Z i-Size Plus | Vikt: 0-13 kg | Ålder: ca 0-18 mån | Installation: Bälte/ISOFIX/Barnvagn | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Bilbarnstolens vikt: 4,8 kg | DxBxH: 67 x 44 x 38 cm

Cybex Cloud G i-Size är ett av de mest populära och prisbelönta babyskydden på marknaden. Det är godkänt enligt den senaste säkerhetsstandarden i-Size och har flera smarta funktioner som gör det både säkert och bekvämt för ditt barn.

En av de stora fördelarna med Cybex Cloud G i-Size är att det har en ergonomisk liggläge-funktion som gör att du kan vinkla stolen när den inte sitter fast i bilen. Detta minskar risken för syrebrist hos barnet och ger en mer naturlig sovposition.

En annan fördel är att Cybex Cloud G i-Size har ett roterande system som gör det lättare att lyfta i och ur barnet ur bilen utan att behöva böja sig över bilsätet. Du kan också justera höjden på huvudstödet och bältet med en hand så att de passar perfekt till ditt växande barn.

Cybex Cloud G i-Size har också ett integrerat solskydd med UPF 50+, ett avtagbart nyföddfodral samt ett sidokrockssystem som absorberar kraften vid en sidokollision. Cybex Cloud G i-Size passar till de flesta barnvagnar från Cybex samt andra märken med hjälp av adaptrar.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Maxi-Cosi CabrioFix i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Fungerar ypperligt i mindre bilar
 • Mycket prisvärd
 • Enkel att montera i bilen
Produkt: Maxi-Cosi CabrioFix i-Size | Vikt: 0-13 kg | Ålder: ca 0-12 mån | Installation: Bälte/ISOFIX/Barnvagn | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size | Bilbarnstolens vikt: 3,2 kg | DxBxH: 66 x 44 x 57 cm

Maxi-Cosi CabrioFix är ett babyskydd som har fått extremt bra omdömen för sin säkerhet, komfort och användarvänlighet. Däremot är det en sak som sticker ut lite extra och det är faktiskt priset. Med tanke på priset är detta ett mycket bra och billigt babyskydd som uppfyller alla säkerhetskrav man följer i Sverige.

Maxi-Cosi CabrioFix är ett lätt och smidigt babyskydd som kan fästas i bilen med bälte eller ISOFIX-bas eller på de flesta barnvagnar med ett enkelt klick. Det har en mjuk och avtagbar klädsel som är maskintvättbar och ett solskydd som skyddar barnet från solen.

Maxi-Cosi CabrioFix är dock inte bara lätt och smidigt, det är dessutom ett säkert babyskydd som uppfyller i-Size-standarden för bilbarnstolar. Maxi-Cosi CabrioFix har också ett sidokollisionsskydd (Side Protection System) som minskar krafterna vid en sidokrock. Självklart har Maxi-Cosi CabrioFix också en trepunktssele som håller barnet på plats och en stötdämpande huvudkudde som ger extra stöd åt de minsta.

Maxi-Cosi CabrioFix är ett väldigt bekvämt babyskydd för både barnet och föräldrarna. Det har en rymlig design som ger barnet gott om plats att växa i. Det har också en ergonomiskt utformad bärhandtag som gör det lätt att bära med sig. För föräldrarna är det praktiskt att kunna installera och ta bort babyskyddet från basen eller barnvagnen med ett enda klick.

Maxi-Cosi CabrioFix är ett prisvärt babyskydd som ger dig mycket för pengarna. Du kan använda det från nyfödd upp till cirka 12 månader eller 13 kg. Du kan också välja mellan flera olika färger och mönster för att hitta den stil som passar dig bäst. Om du letar efter ett babyskydd som kombinerar i-Size-säkerhet, komfort och användarvänlighet till ett mycket bra pris så är Maxi-Cosi CabrioFix bästa babyskyddet för er!

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Vanliga frågor om babyskydd

Vad är ett babyskydd?

Ett babyskydd är en typ av bilbarnstol som är designad för de allra minsta, vanligtvis från nyfödd upp till cirka 12-15 månaders ålder. Babyskyddet används för att säkert transportera spädbarn i bilen, och det monteras bakåtvänt för att erbjuda bästa möjliga skydd.

Hur länge kan mitt barn använda ett babyskydd?

Barn kan använda ett babyskydd tills de når babyskyddets maximala vikt- eller längdgräns, vilket ofta ligger runt 13 kg eller 75 cm. Det är viktigt att byta till en större bilbarnstol när barnets huvud når över babyskyddets kant eller överskrider vikt-/längdgränsen.

Vid cirka ett års ålder är det dags att införskaffa en bakåtvänd bilbarnstol. Beroende på vilken maxvikt och/eller maxlängd dessa stolar klarar av är det vanligtvis dags att byta igen vid 4-5 års ålder eller 18 eller 23 kg.
Om du använder samma bilbarnstol till flera syskon så ska själva stolen bytas ut och kasseras efter tio år. Tänk på att inte ge bort eller ta emot en stol som är för gammal då även bilbarnstolar har en begränsad livslängd.

När barnet sedan växt ur sin bilbarnstol är det dags för en bältesstol. Här hittar du våra val av de bästa bältesstolarna 2024!

Hur vet jag att ett babyskydd passar i min bil?

För att säkerställa att ett babyskydd passar i din bil bör du kontrollera tillverkarens kompatibilitetslista och även prova att montera babyskyddet i bilen innan köp. Många tillverkare erbjuder information om vilka bilmodeller deras babyskydd är kompatibla med.

Är det säkert att köpa ett begagnat babyskydd?

Att köpa ett begagnat babyskydd kan vara riskabelt om du inte känner till dess historik. Kontrollera att babyskyddet inte har varit med om en olycka, att det inte är för gammalt (kolla efter utgångsdatumet) och att det inte saknar några delar eller instruktionsbok.

Kan jag använda ett babyskydd på flyget?

Många babyskydd är godkända för flyganvändning, men det är viktigt att kontrollera detta med tillverkaren samt med flygbolaget före resan. Se efter märkningar som indikerar att babyskyddet är godkänt för flyganvändning.

Vad ska jag tänka på när jag väljer ett babyskydd?

Tänk på säkerhet, komfort och användarvänlighet. Kontrollera att babyskyddet uppfyller aktuella säkerhetsstandarder, att det passar bra i din bil, och att det är enkelt att justera och rengöra. Även babyskyddets vikt och hur lätt det är att bära kan vara viktiga faktorer.

Får mitt barn sitta i ett babyskydd under hela bilresan?

Ja, men det rekommenderas att ta regelbundna pauser under långa bilresor för att ge ditt barn en chans att sträcka på sig och byta position. Spädbarn bör inte sitta i ett babyskydd för länge utan avbrott, så planera för pauser varje 1-2 timme.

Babyskydd som monteras med bälte eller ISOFIX?

En till fråga man som förälder bör fråga sig är om man ska köpa ett babyskydd som monteras med ISOFIX eller bälte. En ISOFIX-stol är oftast enklare att montera, men det är inte alltid så att bilen har ISOFIX-fästen. ISOFIX-stolar brukar dessutom vara lite dyrare än babyskydd som fästs med endast bilens bälte.

Köpguide – babyskydd

Att hitta rätt babyskydd är en djungel. Det finns otroligt många modeller att välja mellan och alla skryter om sina egenskaper och funktioner. Vi testade därför många populära stolar på marknaden för att utse vilken som är bäst i test.

Vi kom dessutom fram till några bra punkter som kan hjälpa dig på vägen mot att hitta det bästa babyskyddet till ditt barn 2024.

Fundera på vilken budget du har

Det är stor skillnad i pris mellan olika modeller och den dyraste behöver inte alltid vara den bästa. Ett ökat pris brukar dock ge ökad komfort för både barn och förälder. Det bästa babyskyddet är den som passar din budget samtidigt som den håller ditt barn tryggt i bilen. Det finns många bra budgetalternativ i vårt test.

Kika efter alla funktioner du vill ha

Ett sätt att sondera marknaden på är att bestämma vilka funktioner du absolut vill ha. Är det priset viktigast för dig eller vill du kunna rotera babyskyddet eller luta fem lägen? Vill du ha ett flertal mjuka kuddar i stolen eller är det viktigast att den har en ISOFIX-bas? Bestäm vad du vill ha så blir det enklare att sålla bland alla alternativ.

Vilka behov har ditt barn

Det är viktigt att ditt barn sitter bekvämt, speciellt om ni ofta åker långt. Tänk på att ditt barn måste ha gott om benutrymme, kunna sitta mjukt och varken få skav eller ont någonstans.

Kika på maxvikten

Det bästa babyskyddet kan bli ett tråkigt felköp om du inser att den har en mycket lägre maxvikt eller maxlängd än vad du hade förväntat dig. Se därför till att dubbelkolla vilken maxvikt den stolen du vill köpa har. Det är nämligen maxvikten eller maxlängden som avgör hur många månader du kan använda stolen i.

Köp och testa babyskyddet!

Utnyttja det faktum att ni har minst 14 dagars ångerrätt. Beställ hem babyskyddet, testa den i bilen och se så att det faktiskt passar er familj. Fungerar den inte, lämna då tillbaka den. Fungerar babyskyddet som ni vill, ja då har ni gjort ett bra köp!

Sammanfattande tankar: Bästa babyskyddet 2024!

Det bästa babyskyddet är det som är enkelt att montera, smidigt att använda och som din bebis känner sig trygg i. För att hitta det bästa babyskyddet är det viktigt att noggrant utforska alternativen för att hitta ett som passar både din bil och ditt barn. Testa därför gärna babyskyddet i din bil och se till att din bebis känns bekväm i det innan du gör ett köp. På så sätt kan du vara säker på att alla blir nöjda med beslutet.

Det finns många utmärkta babyskydd att välja mellan. Vi har sammanställt en topplista där alla babyskydd håller en mycket hög kvalitet och är säkra för din bebis att färdas i. Skillnaderna ligger i priset och de olika smarta funktionerna som erbjuds. Här behöver du avgöra vilka egenskaper som är mest värdefulla att investera i.

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn