Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

I en Kia Ceed har du gott om utrymme för en trygg och säker bilbarnstol. I vårt stora bäst i test av bilbarnstolar för Kia Ceed hittar du därför rymliga och bekväma stolar som är bekväma även för långa bilturer. Det bästa är alltid att köpa en helt ny bilbarnstol. På så vis är du säker på att stolen inte har varit med om en bilolycka eller har ådragit sig andra skador. Vi har utsett den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed på den svenska marknaden. Du hittar dem i gott om internetbutiker och i din lokala butik.

Bilbarnstol för Kia Ceed

När du ska köpa en bilbarnstol så måste du fundera på vilken bilmodell du har eller planerar att köpa. Alla bilbarnstolar är nämligen inte kompatibla med alla bilar. I vårt bäst i test av bilbarnstolar för Kia Ceed hittar du endast stolar som är kompatibla med denna bilmodell. De är alla enkla att montera och kan användas direkt. 

Bästa bilbarnstolen för Kia Ceed

Den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed i vårt stora test har rätt säkerhetsmarkeringar och har dessutom genomgått en rad stora säkerhetstester. Den är inte bara trygg utan även smidig och komfortabel. Vilken bilbarnstol för Kia Ceed som är bäst för just din familj kan dock variera. Allt beroende på vilken budget du har och hur många det är som vill färdas bekvämt i baksätet. Det finns därför gott om smarta bilbarnstolar att välja mellan utöver vår testvinnare.

Oavsett vilken bilbarnstol för Kia Ceed du köper, så kan du känna dig trygg med det faktum att alla stolar i vår granskning är riktigt bra alternativ. I vårt test av bilbarnstolar för Kia Ceed har vi bland annat granskat funktioner, egenskaper och säkerhetsaspekter. Allt för att kunna utse den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed i olika budgetklasser. Givetvis har vi granskat professionella tester av de olika bilbarnstolarna för Kia Ceed, läst den senaste forskningen inom bilbarnstolsäkerhet och även tagit till oss av användares recensioner och betyg. Allt för att kunna ge dig ett så rättvist utlåtande som möjligt av de olika bilbarnstolarna.

Bäst i Test: Bilbarnstol för Kia Ceed


BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Hög komfort för barnet
  • Kan användas av större barn
  • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Kia Ceed och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Kia Ceed.

Fördelar

  • Senaste generationens sidokollissionsskydd
  • Kan användas av barnet länge
  • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

  • Har ej ISOFIX

Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Axkid Minikid 2 (2022/2023) omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Kommer i många olika färger
  • Goda justeringsmöjligheter
  • Tar relativt lite plats i bilen
Produkt:Axkid Minikid 2 (2022/2023)
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11,4 kg
D x B x H:56 x 46 x 62 cm

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 


Sammanfattning

Har du haft ett babyskydd för Kia Ceed och vill nu uppgradera till en bilbarnstol? I så fall får du gott om bra alternativ att välja mellan i vårt test. Den bilbarnstol för Kia Ceed som blev bäst i test är prisvänlig, säkerhetsklassad och bekväm för barnet. Barn upp till sju års ålder bör nämligen färdas bakåtvänt för att sitta säkert om det skulle ske en krock. Om du vill läsa mer om bakåtvända bilbarnstolar så kan du göra det här. Kom ihåg att ditt barn bör färdas bakåtvänt fram till dess att det är dags för en bälteskudde.

Den bästa bilbarnstolen för Kia Ceed har fokus på användarvänlighet och har hög maxvikt. Den kan därför användas i många år, vilket gör det värt att lägga lite extra pengar på att få en riktigt bra bilbarnstol.