Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

I en Volkswagen Golf krävs det en bilbarnstol som inte tar upp allt för mycket utrymme. Samtidigt så vill givetvis ditt barn sitta komfortabelt under bilresorna. Vi har utfört en stor granskning för att utse vilken bilbarnstol för Volkswagen Golf som är bäst i test. I vårt test hittar du bilbarnstolar för Volkswagen Golf i alla prisklasser. Naturligtvis har de rätt säkerhetsstandard och är testade för att tåla såväl frontal- och sidokollisioner. Vi har helt enkelt utsett den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Golf som är trygg, säker, användarvänlig och prisvänlig. 

Bilbarnstol för Volkswagen Golf

Behöver du en bilbarnstol för Volkswagen Golf? I så fall finns det en mängd modeller att välja mellan. Vi har testat många stolar från kända svenska kvalitetsmärken som alla är kompatibla med just denna bilmodell. Du bör satsa på en ny bilbarnstol för Volkswagen Golf. Då vet du med säkerhet att den inte är krockskadad och ditt barn kan färdas extra tryggt. En bilbarnstol håller generellt sin höga kvalitet i tio år. Ditt barn kan å andra sidan vanligtvis använda den från 9 månaders ålder upp till 5-7 år.

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Golf

För att välja den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Golf så bör du fundera på vilka behov du har. I vårt test hittar du mängder med stolar som alla har olika funktioner och egenskaper. Vissa bilbarnstolar är roterbara, vilket gör det extra enkelt att placera barnet i stolen. Andra har däremot extra benutrymme för ditt barn, vilket är extra viktigt om ditt barn är långt. Även bilbarnstolar för Volkswagen Golf har denna funktion. Något som alltid är viktigt är att bilbarnstolen är justerbar. Bältet och nackstödet bör till exempel kunna justeras när barnet växer. 

För att utse den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Golf har vi noggrann granskat och jämfört en stor mängd stolar. Vi har bland annat utvärderat säkerhet, användarvänlighet och funktioner. I vårt bäst i test av bilbarnstolar för Volkswagen Golf har vi bland annat haft recensioner och professionella tester som underlag.

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volkswagen Golf


BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Hög komfort för barnet
  • Kan användas av större barn
  • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Golf och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Volkswagen Golf och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Volkswagen Golf.

Fördelar

  • Senaste generationens sidokollissionsskydd
  • Kan användas av barnet länge
  • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

  • Har ej ISOFIX

Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Axkid Minikid 2 (2022/2023) omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Kommer i många olika färger
  • Goda justeringsmöjligheter
  • Tar relativt lite plats i bilen
Produkt:Axkid Minikid 2 (2022/2023)
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11,4 kg
D x B x H:56 x 46 x 62 cm

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 


Sammanfattning

I det här testet har vi utsett den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Golf. Den passar mycket väl in i bilen och tillåter gott om utrymme för såväl barnet som för de passagerare som sitter bredvid. Barnet färdas tryggt och säkert och sitter bekvämt även under långa resor. Den bilbarnstol för Volkswagen Golf som blev bäst i test håller helt enkelt en mycket bra nivå när det gäller alltifrån komfort till säkerhet. Den är väl värd sitt pris, speciellt med tanke på hur många år den kan användas. 

Den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Golf är bakåtvänd. Det ger en ökad säkerhet för ditt barn under bilfärden. Läs gärna vår artikel med fler exempel på riktigt bra bakåtvända bilbarnstolar. Ett barn bör färdas framåtvänt först när det börjar sitta på en bälteskudde i baksätet. Har du däremot ett nyfött barn så rekommenderar vi att du läser om babyskydd för Volkswagen Golf som är för barn mellan cirka 0-9 månader.