Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Vi har utfört en stor granskning för att utse vilken bilbarnstol för Volkswagen Passat som är bäst i test. Vi har omsorgsfullt granskat en mängd bilbarnstolar från kända tillverkare för att kunna presentera en testvinnare. En bilbarnstol för Volkswagen Passat är användningsduglig i upp till tio år. Därför är det smart att satsa på hög kvalitet redan från början.

Bilbarnstol för Volkswagen Passat

När du köper en bilbarnstol måste du fundera på vilken bilmodell du har eller planerar att köpa. Alla bilbarnstolar ä nämligen inte kompatibla med alla bilmodeller.  I just detta test har vi utsett den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat. Alla stolar är smidiga att montera i just denna bilmodell. Bilbarnstolarna för Volkswagen Passat kan användas från nio månaders ålder upp till 5-7 års ålder. Användningstiden baseras bland annat på barnets längd och vikt. 

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat

För att hitta den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat för just dig måste du fundera på vilka behov du har. Olika bilbarnstolar har nämligen olika funktioner och egenskaper. Fundera även på hur viktigt det är med en nätt bilbarnstol. Kommer barnet att få hela baksätet för sig själv eller kommer det att dela sätet med två andra personer? 

Alla bilbarnstolar för Volkswagen Passat i vårt test har olika funktioner. Vad som är gemensamt är dock att de alla har satsat mycket på säkerhetsaspekten och givetvis har rätt säkerhetsklassning för att få användas i Sverige. För att få reda på vilken bilbarnstol för Volkswagen Passat som är bäst i test får du kika i vår topplista. Där får du gott om alternativ i alla prisklasser. På så sätt kan ditt barn färdas säkert i din bil oavsett budget. 

För att utse den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat har vi klämt och känt samt testmonterat bilbarnstolen i bilmodellen. Dessutom har vi granskat och noggrant jämfört olika modeller. Vi har bland annat betygsatt stolarna utefter deras säkerhetsaspekter, funktionalitet och användarvänlighet. Vi har även tagit till oss av användares egna åsikter och recensioner för att kunna ge testet en så övergripande granskning som möjligt.

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat
Volkswagen Passat
Bilbarnstol för Volkswagen Passat
Volkswagen Passat

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volkswagen Passat


BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Hög komfort för barnet
  • Kan användas av större barn
  • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Passat och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Volkswagen Passat och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Volkswagen Passat.

Fördelar

  • Senaste generationens sidokollissionsskydd
  • Kan användas av barnet länge
  • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

  • Har ej ISOFIX

Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Axkid Minikid 2 (2022/2023) omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Kommer i många olika färger
  • Goda justeringsmöjligheter
  • Tar relativt lite plats i bilen
Produkt:Axkid Minikid 2 (2022/2023)
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11,4 kg
D x B x H:56 x 46 x 62 cm

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 


Sammanfattning

Den bilbarnstol för Volkswagen Passat som är bäst i test har den bästa kombinationen av funktioner, användarvänlighet och säkerhetsaspekter. Alla andra bilbarnstolar i vår granskning visade sig dock vara riktigt bra alternativ. Låt därför din budget bestämma vilken bilbarnstol för din Volkswagen Passat du vill köpa.

När du ska köpa en bilbarnstol för en Volkswagen Passat bör du satsa på en bakåtvänd bilbarnstol. Denna sorts stol är nämligen säkrast för ditt barn både vid frontalkrockar och sidokrockar. I vår granskning finns det därför gott om bakåtvända bilbarnstolar att välja mellan.
Om ditt barn ännu är litet bör du satsa på ett babyskydd för Volkswagen Passat, se vår arikel om detta här. En bilbarnstol används först när barnet närmar sig ett år och växer ut sitt babyskydd. Den bästa bilbarnstolen för din Volkswagen Passat kan användas i många år, välj därför gärna en stol med hög maxvikt. Ju högre maxvikt, desto äldre kan ditt barn bli innan du behöver köpa en ny bilbarnstol.