Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Ska du köpa en ny bilbarnstol till ditt barn? Då har vi genomfört ett stort bäst i test av bilbarnstolar för Volvo XC60. Med hjälp av vår ingående granskning kan du snabbt och enkelt hitta den bästa bilbarnstolen för Volvo XC60 och göra ett genomtänkt val. Vi har granskat allt från komfort och säkerhet till pris för att ge dig många bra alternativ på bilbarnstolar för Volvo XC60. Dessutom har vi givetvis utsett en testvinnare som är bäst i klassen.

Bilbarnstol för Volvo XC60

När du väljer vilken bilbarnstol för Volvo XC60 du ska satsa på, så måste du tänka över vilken typ av installation som passar dig bäst. Vill du installera stolen med hjälp av bälte eller isofix? Dessutom måste stolen ha rätt sorts godkännande. Hit räknas bland annat i-Size/Plusgodkänd, ECE R44-04 och VIT-0027. Den bästa bilbarnstolen för Volvo XC60 måste dessutom vara bekväm för barnet att åka i. Fokusera därför på stolens konstruktion, vaddering, bälte och liknande vid köpet. Ju längre bilresor, desto viktigare är det att din bilbarnstol för Volvo XC60 är bekväm.

Bästa bilbarnstolen för Volvo XC60

Den bästa bilbarnstolen för Volvo XC60 är inte bara bekväm, den har även rätt mått för just din bilmodell. I vårt stora bäst i test för bilbarnstolar för Volvo XC60 har vi därför testat stolar med rätt mått. Eftersom XC60 är en rätt rymlig bil, ryms det större stolar. 

Den bilbarnstol för Volvo XC60 som är bäst i test är det bästa valet för alla barn. Med hjälp av denna stol kan de både titta ut genom fönstret och sova gott under bilresan. Alla bilbarnstolar för Volvo XC60 i vårt test är dock mycket bra val med sina unika utformningar, smarta funktioner och höga säkerhet. Fundera på vad som är viktigast för dig när du väljer bilbarnstol. Då blir det enklare att sålla fram din favorit. Kanske vill du satsa på en stol som du kan justera med ett enhandsgrepp, en stol som passar större barn eller en stol som är roterbar i 360 grader.

Bästa bilbarnstolen för Volvo XC60
Volvo XC60
Bilbarnstol för Volvo XC60
Volvo XC60

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volvo XC60


Bästa bilbarnstolen för Bilbarnstol för Volvo XC60 – BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög komfort för barnet
 • Kan användas av större barn
 • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm

BeSafe iZi Plus X1 är vår testvinnare för bästa bilbarnstolen till dig som kör Volvo XC60. Om du vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet är detta den bilbarnstol du bör införskaffa. Stolen är godkänd för barn upp till 25 kg, alltså barn upp till cirka 5-års ålder. Dock har inte denna bilbarnstol ISOFIX. men allt annat är fördelar. Stolen har boduhugger, lång rygg och är plusgodkänd. Den kan lutas i tre bekväma lägen och monteras enkelt med bilens egna trepunktsbälte.

Då bilbarnstolens mått är relativt kompakta så passar denna bilbarnstol utmärkt i baksätet på en Volvo XC60.

Fördelar

 • Sidokollissionsskydd
 • Kan användas upp till 5 års ålder eller 25 kg.
 • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

 • Ej ISOFIX

Britax Römer Dualfix M i-SIZE

Britax Dualfix

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Passar bra i små bilar också
 • Passar både långa & korta barn
 • Lätt att installera
Produkt:Britax Römer Dualfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd/Framåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm

Stolen monteras genom den medföljande basen i ISOFIX-fästena som finns i bilen vilket gör stolen väldigt stabil och enkel att installera. Bilbarnstolens stödben är både höj samt sänkbart vilket stabiliserar stolen och minimerar risken för att bilbarnstolen kan välta. Bilbarnstolen kan rotera 360 grader vilket hjälper dig att lyfta in och ut ditt barn ur din Volvo XC60. Bilbarnstolen kan med detta dessutom användas i en både fram- och baklänges åkritning. Nackstödet är justerbart och lämpar sig därför till barn mellan 61-105 cm eller en vikt upp till 18 kg.

Denna bilbarnstol har alla säkerhetsfunktioner önskas som bland annat: ISOFIX, 5-punktssele, SICT  och i-size godkännande. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna för Volvo XC60!

Fördelar

 • De bästa skyddsfunktionerna
 • ISOFIX
 • Roterbar 360 grader

Nackdelar

 • Klarar bara av max 105 cm eller 18 kg.

Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Axkid Minikid 2 (2022/2023) omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Kommer i många olika färger
 • Goda justeringsmöjligheter
 • Tar relativt lite plats i bilen
Produkt:Axkid Minikid 2 (2022/2023)
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11,4 kg
D x B x H:56 x 46 x 62 cm

Den bakåtvända bilbarnstolen Axkid Minikid 2 är både rymlig och trygg med massor av smarta funktioner. Dessutom omnämnd som “Bra Val” och “Bästa prisvärde” av Folksam, ett utmärkt val i din Volvo XC60. Bilbarnstolen har självåtdragande underförankringsband för enkel och korrekt montering. Bilbarnstolen har ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) som placeras på sidan mot en bildörr för bästa skydd vid en olycka.

Användningstiden för denna bilbarnstol är lång, dels för att den är godkänd för barn upp till 125cm eller 26 kg och dels tack vare sitt tjocka nackstöd med 7 olika lägen och hela stolens 5 olika lutningslägen. När bältet dras åt anpassas både säkerhetssele och nackstöd automatiskt, allt för en tryggare position för ditt barn oavsett ålder och längd. Tack vare detta kan bilbarnstolen användas under en längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Stolen passar utmärkt i din Volvo XC60 för en trygg resa framåt!

Fördelar

 • Automatik i nackstöd och säkerhetssele
 • Längre tid i bakåtvänd position
 • Anpassningsbar

Nackdelar

 • Ingen ISOFIX

Sammanfattning

Barn upp till cirka sju års ålder färdas säkrast i en bakåtvänd bilbarnstol. Om du däremot vill läsa mer om bakåtvända bilbarnstolar så kan du klicka här. Den bästa bilbarnstolen för Volvo XC60 är nämligen en stol där ditt barn kan färdas mer upprätt. För barn mellan cirka 0-9 år rekommenderas man använda babyskydd, något du du kan läsa om i vår artikel babyskydd för Volvo XC60.

I vårt stora bäst i test av bilbarnstolar för Volvo XC60 fick du många bra tips inför ditt viktiga köp. Vi hoppas att du hittade din nya favorit. Den bästa bilbarnstolen för Volvo XC60 är nämligen bara bäst om den passar dina krav och önskemål.