Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

När du handlar en bilbarnstol då finns det en faktor som väger tyngre som än alla andra och det är ditt barns säkerhet. En bilbarnstol bör ha en snygg design, enkel montering och vara komfortabel. Men dessa faktorer spelar mindre roll om barnstolen inte utlovar dig en ytterst hög säkerhet för ditt älskade barn.

BeSafe är en etablerad konkurrent på marknaden av bilbarnstolar och är speciellt kända för att tillverka barnstolar som vinner Bäst i test. BeSafe iZi Plus X1 är inte annorlunda. Denna bilbarnstol ger dig först och främst en säker modell baserad på många års forskning, men har dessutom mer att erbjuda i denna högt rankade och väl omtyckta barnstol.

BeSafe iZi Plus X1 blev utnämnd till Bäst i Test och fick högsta betyg i Folksams grundligt genomförda bilbarnstolstest. Trots otroligt hög konkurrens så utsågs denna kompletta bilbarnstol ut till vinnaren. Tack vare dess mångsidighet, långvarighet och höga säkerhet så fanns det ingen annan konkurrent som kunde komma upp i BeSafe iZi Plus X1s nivå. Bilstolen har också blivit utnämnd till Bästa bakåtvända bilbarnstolen 2022 av ett flertal olika experter inom branschen.

I denna barnstol får ditt barn gott om benutrymme och en komfortabel åktur. Magneterna i selen gör det enkelt för dig som förälder att spänna fast och klicka ur ditt barn ur stolen. Bilbarnstolen är tillämpad för många åldrar och kan hantera stor vikt. Om du letar efter en pålitlig och prisvärd bilbarnstol så har du utan tvekan kommit rätt.

BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög komfort för barnet
 • Kan användas av större barn
 • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm

Test av BeSafe iZi Plus X1:

1. Säkerhet (Godkännanden osv)

Folksams Plustest – Bäst i test
Det absolut tuffaste säkerhetsprovet som finns inom bilbarnstolarnas industri är det Svenska Plusprovet som utförs av Folksam i samband med deras årliga Bäst i test prövning. Plustestet är ett säkerhertstest som utförs på alla bilbarnstolar som säljs på den svenska marknaden. Om en bilbarnstol godkänns i testet så innebär det att den är lämpad och godkänd för att monteras på alla platser i bilen. Barnstolen som Folksam utsedde till Bäst i test, BeSafe iZi Plus X1, klarade självklart Plustestet. Detta betyder att du kan känna dig säker med ditt barn fastspänt i denna barnstol. Testet garanterar att barnet inte utsätts för livshotande krafter vid frontalkollisioner och garanterar att stolen klarar av ditt barns vikt.

Det är inget krav för en tillverkare att bli godkända på detta test men det har kommit att bli en merit för de barnstolar som lyckas bli godkända.

Sidokollisionsskyddet SIP+
I den nyaste generationen av BeSafe iZi Plus X1 får du även en ny funktion som bidrar till ännu mer säkerhet. Tillverkaren har installerat ett nytt sidokollisionsskydd som gör bilbarnstolen upp till 20% säkrare vid sidokollisioner. Utöver det normala standard sidokollisionsskyddet som du får med i de flesta barnstolar, så har alltså Besafe installerat ytterligare ett sidkollisionsskydd för än mer säkerhet och trygghet. Detta skydd, som kallas SIP+, har fått mängder med goda recensioner och positiva kommentarer tack vare sin teknologi som absorberar energi vilket gör att avståndet mellan barnbilstolen och bilen minskar och därmed minskar risken för allvarliga skador. Du kan på ett enkelt sätt installera detta skydd i samband med att du installerar bilbarnstolen. Det går snabbt och manualen visar tydligt hur du går tillväga.

2. Komfort (Vilolägen osv)

– I denna mångsidiga bilbarnstol så får du inte endast säkerhet, utan också komfort. Experttester och användarrecensioner pekar ofta ut hur komfortabel barnet tycks vara i just denna barnstol. Med en ny och uppdaterad body hugger i ett mjukt material så sitter ditt barn både skönt och varmt. Denna body hugger kommer i ett tyg fritt från både gifter och kemikalier och har dessutom inte fått klagomål på allergiutslag eller liknande.

BeSafe iZi Plus X1 ger dig och ditt barn ett av de allra största och rymligaste benutrymmena på marknaden. Tack vare faktumet att denna bilbarnstol kan användas av barn i många åldrar och av olika längder så har den naturligt ett väldigt stort benutrymme. Detta är en utmärkt funktion för dig som antingen har barn i olika längder eller om du har tänkt dig använda bilbarnstolen under många år framöver. Benutrymme är väldigt viktigt för att barnet ska kunna sitta bekvämt och njuta av åkturen.

BeSafe har installerat och uppdaterad ytterligare ett par funktioner för att öka bilbarnstolens komfortnivåer. Till exempel, så kan man höja och sänka barnstolen och även ha den ”svävande” över bilsätet. Detta har man installerat först och främst för säkerhet, men också för att förbättra barnets sikt under åkturen. Detta kan dessutom justeras tack vara de tre olika lutningslägena som finns installerade. Om ditt barn har möjlighet att titta ut och ta del av den vackra naturen så kommer han eller hon förmodligen vara väldigt nöjd med att sitta i stolen. Du kan sedan enkelt och smidigt ta ur ditt barn ur stolen tack vare BeSafe iZi Plus X1s bältesmagneter.

3. Användarvänlighet (Installation osv)

– När det kommer till användarvänligt så finns det blandade åsikter om BeSafe iZi Plus X1. Tillverkaren beskriver i sin produktbeskrivning att montering och installation av barbilstolen är enkel och smidig. Dock så finner vi några användarrecensioner och kommentarer som menar att monteringen kan vara svår. Den upplevs komplicerad och svår att förstå sig på. Ett flertal användare nämner även att de fick vända sig till YouTube för att hitta en lösning på installationen då manualen helt enkelt inte räckte. Om du har problem med att montera bilbarnstolen så kan denna video hjälpa dig!

Ytterligare kommentar och anmärkningar har gjorts angående faktumet att inte alla har kapacitet att montera BeSafe iZi Plus X1. När stolens förankringsremmar ska spännas åt och sättas fast så krävs det att du är tillräckligt stark för att få dem att sitta på plats. Ett flertal användare nämner i sina kommentarer att de fick be om hjälp och även i ett experttest så nämns att inte alla föräldrar kunnat installera stolen.

BeSafe iZi Plus X1 test
BeSafe iZi Plus X1 kommer i flera olika färger!

Väl installerad och monterad så fungerar stolen utmärkt. I och med att det krävs en ordentlig installering så sitter den därefter stadigt och fast under en väldigt lång tid. För dig som behöver ha flera barnstolar i bak så finns det gott om utrymme i de flesta bilar att installera ytterligare bilbarnstolar. Du som förälder kan också sitta med bak i bilen om du känner för det, utan att behöva trängas eller stångas med stolen.

Det har uppkommit ett fåtal kommentarer som nämner att om din bil är väldigt liten så kan den installerade stolen komma att trycka en aning på det främre sätet. Detta handlar då om väldigt små bilar, i de flesta fall bilar med endast tre dörrar. Men då kan vi rekommendera att läsa vår artikel om Bilbarnstolar för små bilar.

BeSafe iZi Plus X1 Fördelar

 • Väldigt säker och komfortable
 • Justerbar stol med 3 olika vilolägen
 • Extremt lång livstid
 • Kan användas för barn i många åldrar och storlekar

BeSafe iZi Plus X1 Nackdelar

 • Något krånglig installation
 • Inte det bästa alternativet om du vill ha en barnstol i framsätet

Vilken ålder på barn passar BeSafe iZi Plus X1?

– Som vi tidigare nämnt så har BeSafe iZi Plus X1 ett flertal funktioner som gör att du kan justera sitsen, benutrymmet och höjden på stolen. Detta bidrar till bilstolens fantastiskt långa livslängd. Stolen har blivit godkänd för användning av barn mellan 6 månader och 5 år. Det innebär att du kan använda denna stol för ditt barn upp till fem års ålder. Om du planerar att använda den för flera av dina barn så kan det vara bra att veta att BeSafe varnar sina användare att inte använda sig av samma bilstol längre än i 7 år. Detta beror på att man inte är helt säker på hur bilstolarnas material förändras över så lång tid och hur det därmed kan påverka säkerheten vid en potentiell olycka.

BeSafe iZi Plus X1 montering/installation i bilen.

– Installering och montering av BeSafe iZi Plus X1 har visat sig kunna vara en lite krånglig process. Monteringen använder sig av bilens trepunktsbälte och kan behöva att kräva en aning styrka i processen. Om du känner att du har svårt att förstå manualen så kan du titta på videon nedan.

Hur lutar man BeSafe iZi Plus X1?

– När bilstolen är monterad och redo för användning så är det väldigt enkelt att justera lutningen så att bilstolen är komfortabel för ditt barn. Under barnets benen hittar du justeraren. Du trycker in den med ena handen och justerar sedan bilstolen med den andra handen. Det är väldigt enkelt att göra och du kan dessutom göra det medan ditt barn sitter i stolen.

Hur ska barnet sitta i BeSafe iZi Plus X1?

– Beroende på ditt barns ålder och storlek kan du enkelt justera bilstolen för att barnet ska kunna sitta så komfortabelt som möjligt. BeSafe iZi Plus X1 är en bakåtvänd bilstol vilket innebär att den inte under några omständigheter bör monteras framåtvänd.

BeSafe iZi Plus X1 har ett justerbart läge som kallas viloläget. Om ditt barn ofta sover under bilresorna så är det säkrare att ha bilstolen i detta läge. Det innebär att barnet ligger ner istället för att sitta i en rakare ställning, vilket gör att barnets huvud inte tippar medans han eller hon sover. Detta är även säkrare då barnet skyddas bättre vid eventuella olyckor.

Hur sätter man fast barnet i BeSafe iZi Plus X1?

– Det är väldigt enkelt att fästa ditt barn i BeSafe iZi Plus X1. Du placerar barnet i stolen och därefter fäster du bältet runt ditt barn. Tack vare bältesmagneterna som är installerade i bältet så klickar bältet i automatiskt på ett snabbt och enkelt sätt.
BeSafe iZi Plus X1 i framsätet? Får man montera BeSafe iZi Plus X1 i framsätet? Hur ska man montera BeSafe iZi Plus X1i framsätet?
– BeSafe iZi Plus X1 kan du utan problem montera i framsätet. Det gör du på precis samma sätt som när den monteras i bak. Det är dock väldigt viktigt att avaktivera airbagen i framsätet om du planerar att ha bilstolen där. BeSafe rekommenderar dock att montera bilstolen bak i bilen, och för högsta säkerhet i mitten. En bilstol i framsätet är inte på något sätt osäker men studier och tester visar att barnet löper en betydligt mindre risk för skador om han eller hon sitter i en bilstol i baksätet.

FAQ – Vanligt förekommande frågor om bilbarnstolar & BeSafe iZi Plus X1

När får barn åka i framsätet?

– Det finns inga lagar som säger att ditt barn måste ha en viss ålder innan det kan sitta i framsätet. Dock så rekommenderas det starkt att du avaktiverar din airbag innan ditt barn nått en längd på 140 cm.

Har BeSafe iZi Plus X1 ISOFIX?

– Nej, BeSafe iZi Plus X1 har inte ISOFIX. Däremot så säljer tillverkaren BeSafe en ISOfix-bas till denna bilstol som du kan köpa till om du känner att det behövs.

Finns BeSafe iZi Plus X1 på kampanj?

– För tillfället så säljs den till vanligt pris i samtliga butiker. Däremot brukar man kunna hitta den till rabatterad pris under Black Friday.

Kan man tvätta klädseln på BeSafe iZi Plus X1?

– Ja, tyget är avtagbart och de flesta delar är tvättbara i tvättmaskin. Det är viktigt att du dubbelkollar på tyget då det kan finnas vissa delar som behöver tvättas för hand. När tyget är färdigtvättat kan det vara bra att trä det på stolen igen medan det är aningen fuktigt då detta gör det enklare att få tyget att passa.

Sammanfattning

Kort sammanfattning där man tackar läsaren för att de läst, återupprepar köprådet för produkten och önskar läsaren lycka till med köpet.

Denna fantastiska bilstol som blivit utvald till Bäst i test är perfekt för dig som letar efter en hållbar, långvarig och väldigt säker bilstol. Det är en investering som värnar om både dig och din familj. Bilstolen är utvecklad för att ditt barn ska kunna njuta av bilresorna på ett komfortabelt och säkert sätt. Som du sett så har stolen blivit hyllad av både experter och användare.

Monteringen av BeSafe iZi Plus X1 har visat sig vara en något krånglig process för vissa användare. Därför kan det vara till hjälp att läsa på hur du bör gå tillväga för att montera den på bästa sätt i förhand. Vi har länkat till en väldigt genomförlig video här i recensionen som ger dig en bättre bild av hur bilstolen installeras. Med tålamod och förberedelse så bör det inte vara några problem.

Vi uppskattar att du har tagit dig din tid att läsa denna recension och vi önskar dig ett stort lycka till i köpandet av din bilbarnstol!

BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög komfort för barnet
 • Kan användas av större barn
 • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm