Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Behöver du en ny bilbarnstol till din Volkswagen Tiguan? I så fall har vi det rätta testet för dig!
Vi har testat en rad olika bilbarnstolar för att utse den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan. I vår granskning finner du de mest kända märkena i Sverige och givetvis har alla stolar godkända säkerhetsmarkeringar. Det bästa av allt är att de är kompatibla med just Volkswagen Tiguan och är enkla att montera. Det gäller nämligen att välja en bilbarnstol som passar i just din bilmodell. 

Bilbarnstol för Volkswagen Tiguan

När du köper en ny bilbarnstol för din Volkswagen Tiguan gör du rätt i att satsa på hög kvalitet. Stolen kan nämligen användas i fem till sju år så länge som den inte blir krockskadad. Du bör investera i en bilbarnstol för Volkswagen Tiguan när ditt barn är runt nio månader gammalt. Då börjar barnet bli för litet för att färdas tryggt i ett babyskydd. Det är nämligen säkrast för barnet att sitta mer upprätt, vilket en bilbarnstol möjliggör. 

Bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan

För att kunna utse den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan har vi valt ut de stolar som är kompatibla med just denna bilmodell. Därefter har vi granskat stolarnas användarvänlighet och olika smarta funktioner. 

I vårt bäst i test av bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan finns bland annat stolar som är roterbara, fällbara, extra komfortabla och extra rymliga. Allt för att du ska kunna välja den bästa bilbarnstolen för just ditt barn.

I vårt stora bäst i test av bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan har vi använt professionella tester och forskning som underlag. Givetvis har vi även klämt och känt samt tagit del av användares recensioner. Detta möjliggjorde att vi kunnat granska, utvärdera och betygsätta alla bilbarnstolar. 

För att få ett högt betyg och en bra recension gäller det att bilbarnstolarna för Volkswagen Tiguan i vårt test har en smidig montering, många bra funktioner och en rejäl användarvänlighet. Vi har bland annat värdesatt att stolarna är Plus-godkända, har en hög viktkapacitet samt att de är anpassningsbara när barnet växer.

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volkswagen Tiguan


BeSafe Stretch

BeSafe Stretch bild omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög maxvikt – Kan användas av barn upp till ca 7 år
 • R-129 & Plusgodkänd
 • Enkel att montera och demontera
Produkt:BeSafe Stretch
Vikt:0-36 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11.5 kg
D x B x H:77 x 44 x 49 cm

BeSafe Stretch är designad för att passa extra bra för lite äldre barn, vilket inte minst märks på det extra benutrymme som denna flexibla Bilbarnstol för långa barn erbjuder. Med hela 26 centimeter extra benutrymme kan även en sjuåring sitta bekvämt i en BeSafe Stretch!

Stolen har även ett mjukt, skyddande nackstöd utrustat med så kallad Dynamic Force Absorber™ för extra komfort och säkerhet. Att stolen har fem lutningslägen och huvudstödet hela tio justerbara steg bidrar naturligtvis till ytterligare bekvämlighet.

Vid installation av BeSafe Stretch ska stolen monteras med såväl bilbälte som bygel, stödben och så kallade underförankringsband som underlättar vid förflyttning av stolen mellan olika bilar. Det faktum att stolen inte väger mer än drygt 10 kilo bidrar också till optimal smidighet, vilket gör att vi gärna använder epitetet Bäst i Test i samma mening som BeSafe Stretch. För att göra det ännu enklare kan du låta underförankringsbanden sitta kvar på stolen under hela tiden som stolen nyttjas. En funktion som kan göra BeSafe Stretch till den Bästa bilbarnstolen, eller åtminstone en av de bästa, som marknaden har att erbjuda.

Efter det att även bältet, med alla sina smarta funktioner, har monterats är det enkelt att installera stolen efter eget behov och önskemål. Och här kommer ännu ett hett köpråd för BeSafe Stretch: Stolen går att montera i samtliga säten bak, mittensätet inkluderat, samt i passagerarsätet fram.


Axkid ONE 2

Axkid One Plus 2 Omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Kan användas under lång tid
 • Enkel att montera
 • God komfort och mycket säker
 • Föregångaren (Axkid One) finns fortfarande att köpa och är väldigt prisvärd
Produkt:Axkid One 2
Vikt:0-23 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:10 kg
D x B x H:54 x 44 x 76 cm

Med Axkid One 2 slipper du byta från babyskydd till bilbarnstol när barnet växer. Axkid One 2 ut framtagen för att passa nyfödda såväl som 7 åriga passagerare. Ingen annan stol på marknaden idag tillåter att man använder samma stol lika länge. Stolen är den enda som är godkänd enligt det senaste i-Size reglementet upp till 125 cm/23 kg eller ca: 7 års ålder. Detta innebär att ditt barn kan åka bakåtvänt upp till 3 år längre än andra ISOFIX-stolar på marknaden. 

Axkid One 2 har steglös lutning och skjutbar stol efter installation för att åstadkomma optimal komfort för barnet och bra passform i bilen. Tack vare sina justeringsmöjligheter, som kan göras med en hand, har också Axkid One 2 marknadsledande benutrymme för barnet.


Axkid Minikid 3

Axkid Minikid 3 Omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög maxvikt – lång användningstid
 • Enkel att montera
 • i-Size & Plusgodkänd
Produkt:Axkid Minikid 3
Vikt:0-23 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11 kg
D x B x H:54 x 44 x 65 cm

Plustestad och godkänd enligt R.129 (i-Size). Axkid Minikid 3 är en vidareutveckling av prisvinnande Axkid Minikid 2 som utsetts till bäst i test vid flera tillfällen. Vidareutvecklingen innefattar bland annat en förlängning av stolens rygg, vilket innebär att den kan användas av längre och äldre barn än tidigare. Exakta åldrar och längder kan du läsa mer om nedan.

Det faktum att Axkid har ett längre ryggparti och används bakåtvänd gör att stolen erbjuder utmärkt komfort från lägsta ålder/vikt till högsta. Trots stolens storlek och det generösa benutrymmet så får den enkelt plats i även små bilar. Benstödet är justerbart allt eftersom barnet växer och detta gör också komforten bättre.

Installationen är oerhört enkel. Axkid Minikid 3 monteras och installeras med bälten med förankringar nedtill och kan smidigt fås på plats på ungefär en minut. Enligt de flesta officiella köpråd så ska man välja en stol som är enkel och snabb att installera på ett korrekt sätt. Detta eftersom felaktigt installerade stolar är en säkerhetsrisk i sig, och många stolar de facto är felaktigt installerade.


BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög komfort för barnet
 • Kan användas av större barn
 • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Volkswagen Tiguan och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Volkswagen Tiguan .

Fördelar

 • Senaste generationens sidokollissionsskydd
 • Kan användas av barnet länge
 • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

 • Har ej ISOFIX

Britax Römer Swingfix M i-Size

Britax Römer Swingfix M Omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Kan roteras 90 grader mot dörren – Bra om bilen har trånga dörrar
 • Plusgodkänd
 • Kan användas från ca 3 månaders ålder
Produkt:Britax Römer Swingfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm

Bilbarnstolen Britax Römer Dualfix M i-SIZE  tillhör Britax premiumsortiment och innehåller en hel del finesser. Till att börja med är denna bilbarnstol utrustad med ett justerbart huvudstöd vilket gör stolen lämplig för barn med en längd mellan 61-105 centimeter och en vikt upp till 18 kilogram. Justeringarna kan göras med en hand och installationsindikator bekräftar att stolen är korrekt monterad. 

Stolen monteras genom den medföljande basen i ISOFIX-fästena som finns i bilen vilket gör stolen väldigt stabil och enkel att installera. Bilbarnstolens stödben är både höj samt sänkbart vilket stabiliserar stolen och minimerar risken för att bilbarnstolen kan välta. Stolen kan dessutom rotera 360 grader på basen vilket underlättar när man lyfter i eller ur barnet ur bilen. Detta innebär också att bilbarnstolen kan användas både framlänges och baklänges i bilens åkriktiktning. 

Bilbarnstolen från Britax erbjuder 6 olika lutningslägen, perfekt för att öka barnets komfort eller se till att bilbarnstolen passar bilsätets lutning. Denna bilbarnstol har ett sidokrockskydd kallat “Side Impact Cushion Technology” (SICT) vilket ytterligare skyddar barnet i händelse av olycka.

Med denna permiumbarnstol utrustad med de bästa skyddsfunktionerna kan du vara säker på ditt barn sitter i den bästa bilbarnstolen som finns att köpa just nu. Den har alla de säkerhetsfunktioner som man kan förvänta sig, så som ISOFIX och 5-punktssele, SICT  och är i-size godkänd. Den är dessutom lättanvänd för föräldrar samt bekväm för barn. En riktigt fullpot. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna!


Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Axkid Minikid 2 (2022/2023) omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Kommer i många olika färger
 • Goda justeringsmöjligheter
 • Tar relativt lite plats i bilen
Produkt:Axkid Minikid 2 (2022/2023)
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11,4 kg
D x B x H:56 x 46 x 62 cm

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år. 

Sammanfattning

I vårt test har vi utsett den bästa bilbarnstolen för Volkswagen Tiguan. Allt för att du ska kunna göra ett medvetet val eftersom en bilbarnstol för Volkswagen Tiguan kan användas i många år så gör du rätt i att lägga lite extra pengar på en trygg och bekväm stol. 

I detta bäst i test av bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan har vi bland annat bedömt säkerhet, användarvänlighet och smidighet. Givetvis har vi tagit med bilbarnstolar i alla prisklasser i vår granskning. På så sätt kan ditt barn färdas tryggt oavsett din budget.
Upp till sju års ålder färdas ditt barn säkrast i en bakåtvänd bilbarnstol. Vi har därför ett extra test av bakåtvända bilbarnstolar som du kan läsa. Har du mindre barn kan vi varmt rekommendera vår artikel om babyskydd för Volkswagen Tiguan där vi listar många bra alternativ för de minsta barnen.