Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Ett av de absolut viktigaste uppdragen du har som förälder är att skydda dina barn. I många fall behöver man hjälp av rätt skyddsutrustning. Bilen är en av de många platser där en sådan utrustning behövs för att du som förälder ska kunna ge dina barn de bästa förutsättningarna för att sitta säkert om olyckan skulle vara framme.

Att välja bästa bilbarnstolen är däremot inte alltid det enklaste. Vilken bilbarnstol passar för mitt barn? Ska man ha en bilbarnstol med Isofix? Vilken bilbarnstol passar just min bilmodell? Ska man köpa framåtvänd eller bakåtvänd bilbarnstol? Ja, frågorna är många och likaså är alternativen när man letar efter en säker bilbarnstol till sina barn. Här nedan ger vi tips så att du kan hitta en bilbarnstol för Volvo V60.

Bästa bilbarnstolen för Volvo V60 

Äger du en Volvo V60 årsmodell mellan 2010-2017 så har du förmodligen en Volvo V60 av första generationen, se andra bilden. Volvo V60 generation 2 lanserades 2018 och är den som tillverkas idag. se första bilden. Volvo V60 finns även i Cross Country version, det är endast en upphöjd V60 och de invändiga måtten är densamma. Här hittar du de bästa bilbarnstolarna för Volvo V60 av både generation 1 och 2.

Bäst i Test: Bilbarnstol för Volvo V60 


BeSafe Stretch

BeSafe Stretch bild omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög maxvikt – Kan användas av barn upp till ca 7 år
 • R-129 & Plusgodkänd
 • Enkel att montera och demontera
Produkt:BeSafe Stretch
Vikt:0-36 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11.5 kg
D x B x H:77 x 44 x 49 cm

Enligt oss är BeSafe Stretch den bästa bilbarnstolen 2024 om man letar en bilbarnstol utan isofix! BeSafe Stretch är designad för att passa extra bra för lite äldre barn, vilket inte minst märks på det extra benutrymme som denna flexibla Bilbarnstol för långa barn erbjuder. Med hela 26 centimeter extra benutrymme kan även en sjuåring sitta bekvämt i en BeSafe Stretch!

Stolen har även ett mjukt, skyddande nackstöd utrustat med så kallad Dynamic Force Absorber™ för extra komfort och säkerhet. Att stolen har fem lutningslägen och huvudstödet hela tio justerbara steg bidrar naturligtvis till ytterligare bekvämlighet.

Vid installation av BeSafe Stretch ska stolen monteras med såväl bilbälte som bygel, stödben och så kallade underförankringsband som underlättar vid förflyttning av stolen mellan olika bilar. Det faktum att stolen inte väger mer än drygt 10 kilo bidrar också till optimal smidighet, vilket gör att vi gärna använder epitetet Bäst i Test i samma mening som BeSafe Stretch. För att göra det ännu enklare kan du låta underförankringsbanden sitta kvar på stolen under hela tiden som stolen nyttjas. En funktion som kan göra BeSafe Stretch till den bästa bilbarnstolen, eller åtminstone en av de bästa, som marknaden har att erbjuda.

Efter det att även bältet, med alla sina smarta funktioner, har monterats är det enkelt att installera stolen efter eget behov och önskemål. Och här kommer ännu ett hett köpråd för BeSafe Stretch: Stolen går att montera i samtliga säten bak, mittensätet inkluderat, samt i passagerarsätet fram.


Axkid Minikid 3

Axkid Minikid 3 Omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög maxvikt – lång användningstid
 • Enkel att montera
 • i-Size & Plusgodkänd
Produkt:Axkid Minikid 3
Vikt:0-23 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11 kg
D x B x H:54 x 44 x 65 cm

Plustestad och godkänd enligt R.129 (i-Size). Axkid Minikid 3 är en vidareutveckling av prisvinnande Axkid Minikid 2 som utsetts till bäst i test vid flera tillfällen. Vidareutvecklingen innefattar bland annat en förlängning av stolens rygg, vilket innebär att den kan användas av längre och äldre barn än tidigare. Exakta åldrar och längder kan du läsa mer om nedan.

Det faktum att Axkid har ett längre ryggparti och används bakåtvänd gör att stolen erbjuder utmärkt komfort från lägsta ålder/vikt till högsta. Trots stolens storlek och det generösa benutrymmet så får den enkelt plats i även små bilar. Benstödet är justerbart allt eftersom barnet växer och detta gör också komforten bättre.

Installationen är oerhört enkel. Axkid Minikid 3 monteras och installeras med bälten med förankringar nedtill och kan smidigt fås på plats på ungefär en minut. Enligt de flesta officiella köpråd så ska man välja en stol som är enkel och snabb att installera på ett korrekt sätt. Detta eftersom felaktigt installerade stolar är en säkerhetsrisk i sig, och många stolar de facto är felaktigt installerade.

Läs mer utförligt om den enkla installationen i vår Axkid Minikid 3 recension.


BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1 omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Hög komfort för barnet
 • Kan användas av större barn
 • Plusgodkänd
Produkt:BeSafe iZi Plus X1
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 6 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:12 kg
D x B x H:65 x 45 x 56 cm

BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bilbarnstolen för Volvo V60 och därmed vår testvinnare. Detta är den bästa bakåtvända bilbarnstolen för dig som kör en Volvo V60 och vill satsa på en optimal kombination av hög komfort och säkerhet.

Stolen kan användas ändå upp till 25 kg, alltså till 5-års åldern. Den enda nackdelen med denna bilbarnstol är att den inte har ISOFIX. Allt annat är bara fina fördelar. Stolen är plusgodkänd, har en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och kan lutas i tre bekväma lägen.

Du monterar enkelt stolen med bilens trepunktsbälte. Tack vare att barnet sitter högt i stolen så behöver du inte oroa dig för att barnet ska luta sig framåt för att se.

Tack vare sina relativt kompakta mått ska det inte vara några problem att få plats med denna bilbarnstol i baksätet på en Volvo V60.

Fördelar

 • Senaste generationens sidokollissionsskydd
 • Kan användas av barnet länge
 • Lutningen på ryggen kan justeras för optimal komfort

Nackdelar

 • Har ej ISOFIX

Britax Römer Swingfix M i-Size

Britax Römer Swingfix M Omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Kan roteras 90 grader mot dörren – Bra om bilen har trånga dörrar
 • Plusgodkänd
 • Kan användas från ca 3 månaders ålder
Produkt:Britax Römer Swingfix M i-SIZE
Vikt:0-18 kg
Ålder:ca 3 mån – 4 år
Installation:ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:15 kg
D x B x H:74 x 44 x 48 cm

Bilbarnstolen Britax Römer Dualfix M i-SIZE  tillhör Britax premiumsortiment och innehåller en hel del finesser. Till att börja med är denna bilbarnstol utrustad med ett justerbart huvudstöd vilket gör stolen lämplig för barn med en längd mellan 61-105 centimeter och en vikt upp till 18 kilogram. Justeringarna kan göras med en hand och installationsindikator bekräftar att stolen är korrekt monterad. 

Stolen monteras genom den medföljande basen i ISOFIX-fästena som finns i bilen vilket gör stolen väldigt stabil och enkel att installera. Bilbarnstolens stödben är både höj samt sänkbart vilket stabiliserar stolen och minimerar risken för att bilbarnstolen kan välta. Stolen kan dessutom rotera 360 grader på basen vilket underlättar när man lyfter i eller ur barnet ur bilen. Detta innebär också att bilbarnstolen kan användas både framlänges och baklänges i bilens åkriktiktning. 

Bilbarnstolen från Britax erbjuder 6 olika lutningslägen, perfekt för att öka barnets komfort eller se till att bilbarnstolen passar bilsätets lutning. Denna bilbarnstol har ett sidokrockskydd kallat “Side Impact Cushion Technology” (SICT) vilket ytterligare skyddar barnet i händelse av olycka.

Med denna permiumbarnstol utrustad med de bästa skyddsfunktionerna kan du vara säker på ditt barn sitter i den bästa bilbarnstolen som finns att köpa just nu. Den har alla de säkerhetsfunktioner som man kan förvänta sig, så som ISOFIX och 5-punktssele, SICT  och är i-size godkänd. Den är dessutom lättanvänd för föräldrar samt bekväm för barn. En riktigt fullpot. Detta gör att Britax Römer Dualfix M i-SIZE finns med på vår lista över de bästa bilbarnstolarna!


Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Axkid Minikid 2 (2022/2023) omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

 • Kommer i många olika färger
 • Goda justeringsmöjligheter
 • Tar relativt lite plats i bilen
Produkt:Axkid Minikid 2 (2022/2023)
Vikt:0-25 kg
Ålder:ca 0 mån – 7 år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE R44 & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11,4 kg
D x B x H:56 x 46 x 62 cm

Den bakåtvända bilbarnstolen från Axkid Minikid 2 är en av marknadens rymligaste och tryggaste bilbarnstolar med en hel del smarta funktioner. Utnämnd som “Bra Val” av Folksam och “Bästa prisvärde” av Bäst-i-test i deras test av bilbarnstolar.

Minikid 2 har ett självåtdragande underförankringsband som ger en enkel montering då bilbarnstolen “vickas” på plats och hålls åtdragen och rätt monterad hela tiden. Bilbarnstolen har även ett sidokrockskydd ASIP (Axkid Side Impact Protection) för bästa möjliga skydd vid en olycka i sidled. ASIP placeras på den sidan som är närmast en bildörr. Det gör att ditt barn sitter tryggt och bekvämt under hela bilresan.

Användningstiden för Minikid 2 bilbarnstol är lång tack vare ett tjockt nackstöd som kan justeras till 7 olika lägen samt att bilbarnstolen har 5 olika lutningslägen. SKulle mer lutning behövas finns en lutningskil från Axkid som ett komplement. Axkid Minikid 2 har en funktion som gör att säkerhetsselen och nackstödet automatiskt anpassas efter ditt barn när bältet dras åt. Allt för att ditt barn alltid ska kunna sitta säkert och optimalt för sin ålder och längd. 

Axkid Minikid 2 långa användningstid är tack vare alla dessa justeringsmöjligheter och att den är stor och rymlig vilket gör att den kan användas under längre tid än vanligt i den bakåtvända positionen. Bilbarnstolen i sig tar upp liten plats och kan därmed monteras i både stora och små bilar. Tillsammans med underförankringssystemet har Axkid Minikid 2 ett stödben som med ett knapptryck enkelt sträcks ut och placeras i position.

Axkid Minikid 2 bilbarnstol är plusgodkänd för barn upp till 125 cm och 25 kg. Rekommenderad ålder ca 0-7 år.