Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Britax Kidfix i-Size recension

Fördelar

  • Kan användas upp till 12 års ålder (150 cm)
  • Kommer i flera olika färger
  • Kan monteras med bilbälte eller ISOFIX
  • Justerbart ryggstöd
  • Justerbart nackstöd
  • Godkänd enligt ECE 44.04 och R129

Nackdelar

  • Är främst lämplig för större barn (från 6 år)
  • Lång sittdyna

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Britax Römer Kidfix i-Size recension 2024

När det är dags att gå från babyskydd till bilbarnstol är det viktigt att du väljer en stol som är säker och enkel att använda. Britax Kidfix i-Size är en modern och relativt ny bilbarnstol som kommer från det populära varumärket Britax Römer- som är kända för sina trygga barnprodukter. Britax Römer Kidfix i-Size är framtagen för barn i åldrarna 3,5-12 år och är godkänd enligt ECE 44.04 och R129.

Säkerhet

Britax Kidfix i-Size är en högteknologisk bilbarnstol med många smarta funktioner. Stolen kan användas redan från 3,5 års ålder, men är rekommenderad för barn från cirka 6 år. Orsaken till detta är helt enkelt för att den endast kan användas framåtvänd. Trots det har stolen utvecklats till att vara en av de säkraste modeller som finns på marknaden idag. Här hittar du både XP-PAD, SICT och SecureGuard-tekniker såväl som ett bekvämt och ordentligt sittutrymme för bästa möjliga komfort.

Britax Kidfix i-Size har en mycket anmärkningsvärd design som skyddar ditt barn extra mycket i samband med kollision. Till att börja med kommer stolens design att minska eventuell belastning på ditt barns nacke med cirka 10 %, men den absorberar också kraft i samband med krock med hela 30 %. Kommer ni i höga hastigheter kan denna funktion vara helt avgörande för ditt barns välmående.

Komfort

Det som gör Britax Kidfix i-Size unik i sitt slag är den mycket höga komforten. Oavsett om stolen ska användas av ett större eller ett mindre barn kan du vara säker på att barnet kommer sitta skönt. Det har vi bland annat det nykonstruerade sittutrymmet att tacka för, såväl som det justerbara ryggstödet. Här har man använt sig av en teknologi som kallas för Human Body Model-analys, vilket innebär att stolen anpassas efter barns riktiga kropp och kan ge en optimal ergonomi. Blir stolen smutsig är det bara att du tar av klädseln och stoppar in den i tvättmaskinen, för att därefter trä på den igen.

Användarvänlighet

Majoriteten av alla föräldrar som ska investera i en bilbarnstol för längre bruk vill att stolen är så användarvänlig som möjligt och här passar Britax Kidfix i-Size in i bilden perfekt. Britax Kidfix i-Size är nämligen en otroligt praktisk stol som endast väger 6,7 kilo och som således är smidig att transportera. Eftersom stolen har olika installationsmöjligheter behöver du heller inte anpassa dig efter varken ISOFIX eller bilens eget bälte. Beroende på hur just din bil är designad kan du själv välja den montering som passar dig bäst.

Såhär installerar du Britax Kidfix i-Size i din bil:

Sammanfattning

Att köpa en bilbarnstol som barnet kan ha användning för länge är inte det allra enklaste. Utbudet är stort och det finns många olika modeller att välja mellan. Med Britax Kidfix i-Size kan du dock vara säker på att du får en stol som är både testad och godkänd. Den är dessutom designad med barnets komfort och ergonomi i åtanke, samt har justerbart ryggstöd och ordentlig ventilation för att minska risken för överdriven värme vid långa resor.

Produktfakta Britax Kidfix i-Size

LÄNGD (mm)420
BREDD (mm)480
HÖJD (mm)630
VIKT (kg)6.7
UNDERHÅLLKlädseln kan tvättas i 30°
VAD INGÅRBilbarnstol, ISOFIX

Köpråd

Nu när du har kommit till slutet av denna Britax Kidfix i-Size recension avslutar vi med några generella Britax Kidfix i-Size köpråd. Överlag är Britax Kidfix i-Size en stol som du kan känna dig väldigt trygg med, men den moderna och bredare designen gör att stolen lämpar sig bäst för lite större och längre barn. För att ditt barn ska sitta tryggt i Britax Kidfix i-Size bör nämligen benen vara utanför sittdynans kant.

Med det sagt hoppas vi att du nu har tillräckligt med information för att göra ett riktigt bra val. Väljer du Britax Kidfix i-Size är vi säkra på att du kommer känna dig väldigt nöjd och att du får en stol med en mycket lång användningstid. Tack för att du har tagit dig igenom hela recensionen och lycka till med ditt köp!

FAQ

Har Britax Kidfix i-Size ISOFIX?

Ja, Britax Kidfix i-Size är utrustad med ISOFIX för att underlätta installation i bilen. När du installerar den här bilbarnstolen måste du använda både trepunktsbältet och bilens ISOFIX-fästen. På så sätt kan du vara säker på att bilbarnstolen sitter stabilt förankrad, även när den är tom.

Kan man tvätta klädseln på Britax Kidfix i-Size?

Ja du kan tvätta klädseln på Britax Kidfix i-Size, du tar bara av klädseln och stoppar in den i tvättmaskinen. Tvätta inte på en temperatur som är högre än 30 grader.