Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Britax Römer KIDFIX III S recension

Fördelar

  • Bekvämt viloläge
  • Installation med både ISOFIX och bilbälte
  • Kan användas upp till 12 års ålder
  • Ordentliga sidoskydd
  • Längre sittdyna

Nackdelar

  • Ligger i den högre prisklassen
  • Kan ej användas av barn under 4 år
  • Kan upplevas för stor

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Britax KidFix III S recension 2024

Britax KidFix III S är en framåtvänd bilbarnstol som kan installeras med både ISOFIX och bilens trepunktsbälte. Bältesstolen ligger i den högre prisklassen, men kan å andra sidan växa i takt med ditt barn och erbjuder således en mycket lång användningstid. I denna recension av Britax KidFix III S kommer du att få läsa mer om stolens maxvikt, säkerhetsfunktioner, komfort och mycket mer. Redan nu kan vi säga att Britax KidFix 3 S är en mycket bra bältesstol där just säkerheten och komforten är på top!

Säkerhet

Britax Römer KidFix III S är ett bra val för dig som söker en stol med maximal komfort och säkerhet på en och samma gång. Stolen kan justeras och ställas in i viloläge så att ditt barns huvud är säkrat och inte faller framåt, men även bredd och längd kan ändras efter behov. Britax KidFix III S är framtagen för att användas framåt och passar således barn i åldrarna 4-12 år, där stolen har en maxvikt på 36 kilo. Med moderna SICT skydd, ISOFIX och SecureGuard är ditt barn alltid tryggt på resorna.

Säkerheten är verkligen något man har haft i åtanke när man tillverkade Britax KidFix III S och därför har bilbarnstolen inga bälteshorn. Bälteshorn kan vara till fördel för många, men kan också minska chansen för att bältet träs på korrekt. Britax KidFix III S har således bältesledare som är monterade vid barnets axlar. Du drar enkelt igenom bältet genom dessa för att säkerställa att ditt barn är fastspänt på ett korrekt och tryggt sätt.

Britax KidFix III S är godkänd enligt ECE R 44/04.

Komfort

Något som får Britax KidFix III S att sticka ut ur mängden är den mycket genomtänkta och ergonomiska designen. Till att börja med har Britax KidFix III S ett ergonomisk nackstöd som håller huvudet på plats, men även ryggstödet är utformat för bästa komfort. Ryggstödet är till exempel V-format, vilket innebär att det passar alla bilsäten utan att bli ostabilt. Britax KidFix III S är även lite större i storlek och har en längre sittyta som gör den optimal för längre barn eller för längre användning.

Användarvänlighet

Britax KidFix III S kan installeras med både ISOFIX och med hjälp av bilens bälte. Det gör Britax KidFix III S till en mycket smidig och praktisk stol som kan användas i både små och stora bilar, gamla såväl som nyare modeller. Den relativt nätta vikten gör att du enkelt kan förflytta stolen mellan olika bilar eller transportera den utan större problem. Skulle stolen bli smutsig kan du bara ta av tyget och stoppa in i det tvättmaskinen, så att den alltid håller sig fin och fräsch.

Såhär installerar du Britax KidFix 3 S i din bil:

Sammanfattning

Med så många fördelar som Britax KidFix III S har är det inte konstigt att den även finns på vår bäst i test Britax KidFix III S för bilbarnstolar. Stolen har en mycket modern och nutida design som gör den säker att använda med sina kraftiga sidoskydd och kraftabsorberande förmåga i samband med kollision. Då Britax KidFix III S endast kan användas framåt är det dock en stol som passar för äldre barn. Den bredare storleken gör dock att Britax KidFix III S kan upplevas som ganska klumpig beroende på hur mycket utrymme du har i din bil.

Produktfakta Britax KidFix III S

LÄNGD (mm)430
BREDD (mm)540
HÖJD (mm)670
VIKT (kg)8
UNDERHÅLLKlädseln kan tvättas i 30°
VAD INGÅRBilbarnstol

Köpråd

Överlag är Britax KidFix III S en mycket bra stol som passar de flesta familjer som söker en mångsidig bilbarnstol med stor trygghet. Stolen är utrustad med SICT som absorberar en del av den kraft som uppstår i samband med en kollision och har ett ordentligt stöd för barnets huvud. Som tidigare nämnt är Britax KidFix III S dock en något större bältesstol och det kan göra den ganska otymplig i en mindre bil eller om du behöver en stol som ska kunna förflyttas mellan olika fordon.

FAQ

Har Britax KidFix III S ISOFIX?

Ja, Britax KidFix III S är utrustad med ISOFIX för att underlätta installation i bilen. När du installerar den här bilbarnstolen måste du använda både trepunktsbältet och bilens ISOFIX-fästen. På så sätt kan du vara säker på att bilbarnstolen sitter stabilt förankrad, även när den är tom.

Kan man tvätta klädseln på Britax KidFix III S?

Ja du kan tvätta klädseln på Britax KidFix III S, du tar bara av klädseln och stoppar in den i tvättmaskinen. Tvätta inte på en temperatur som är högre än 30 grader.