Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Cybex Anoris T i-Size recension

Fördelar

  • Luftkudde som ger extra skydd vid krockar
  • Avancerat linjärt sidokollisionsskydd
  • Hög kvalitet och komfort med mjuk padding
  • Enkel att installera med hjälp av lysande guide
  • Mycket bra betyg från den oberoende europeiska barnsäkerhetstestorganisationen ADAC.

Nackdelar

  • Endast kompatibel med Isofix-fäste
  • Instruktionerna för installation kan vara svåra att följa
  • Kan vara tung och svår att ta in och ut ur bilen.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Cybex Anoris T i-size recension 2023

Cybex Anoris T i-size är en game changer i världen av bilbarnstolar. Det tyska företaget, som grundades 2005, har arbetat med den här bilbarnstolen i 15 år med målet att skapa en bilbarnstol som har samma airbagteknik som finns tillgänglig i bilar. Airbagen utlöses vid en kollision och är kopplad till isofixfästena och dess belastning, den kommer inte att lösas ut vid en hård inbromsning. Airbagen kommer att utlösas på bara några millisekunder och därefter sjunker den ihop på några sekunder för att inte blockera ansiktet på ditt barn mer än just den kritiska sekunden när krocken sker.

Cybex Anoris T i-size ger alltså möjlighet att åka framåtvänt för de barn som av olika anledningar inte kan sitta bakåtvänt ända upp till den rekommenderade åldern (4 år).

Säkerhet

Anoris T har några av de mest sofistikerade säkerhetsfunktionerna på någon bilbarnstol på marknaden. Airbagen som är integrerad i kollisionsskyddet erbjuder ungefär 50% mer skydd än konventionella framåtvända bilbarnstolar (bältesstolar). Vid en krock bildar luftkudden en C-form runt kollisionsskyddet och är utformad för att hålla barnet på plats samtidigt som det stoppar framåtrörelser och minskar trycket i buken. Stolen är dessutom utrustad med linjärt sidokrocksskydd som fälls ut mot den sida där dörren är närmast. Sidokrocksskyddet minskar kraften av en sidokollision med ca 20%

Cybex Anoris T i-size är godkänd enligt R129-standarden, det vill säga i-Size. Cybex Anoris T i-Size är lämplig för barn från 76 cm (cirka 15 månader) upp till 115 cm, med en maxvikt på 21 kg (cirka 6 år).

Komfort

De högkvalitativa materialen och den mjuka stoppningen gör det bekvämt för barn att sitta i under långa perioder. Då det inte finns några bälten eller selar som kan trycka så uppfattas stolen väldigt bekväm för barn, oavsett storlek. Cybex Anoris T i-size erbjuder gott om benutrymme för barnet och tack vare det framåtvända läget minskar risken för åksjuka. Sammantaget har Cybex Anoris T mycket god komfort för barnet med gott om benutrymme, skönt vadderad sits och ryggstöd med ett bredd nackstöd som håller barnets huvud skyddat vid en kollision.

Användarvänlighet

Cybex Anoris T i-size kan endast användas med ísofix och är extremt enkel att installera. Isofix-armarna rör sig oberoende av varandra, vilket gör det enkelt att klicka in en sida åt gången. Även om de medföljande instruktionerna inte är de bästa så finns det en lysande video på Cybex hemsida för hur man ska göra. Cybex Anoris T indikerar när bilstolen är rätt respektive fel installerad. Displayen på stödbenet indikerar med ljud och färgmarkeringar hur isofixen sitter, hur stödbenet är monterad och även om airbagen är aktiv.

Även om Cybex Anoris T inte är överdrivet tung, är det fortfarande en stor bilbarnstol som man sannolikt kommer att vilja lämna i bilen istället för att ta in och ut.

Sammanfattning

Sammantaget är Cybex Anoris T i-size ett bra val för föräldrar som vill säkerställa det bästa möjliga skyddet och komforten för sina barn under resor i bil. Dess avancerade säkerhetsfunktioner och sofistikerade design gör den till ett toppval för föräldrar, medan de högkvalitativa materialen och den mjuka stoppningen gör den bekväm för barn att sitta i under långa perioder. Den enkla installationen gör den användarvänlig och ett bra val för föräldrar. Med ett svåruppnåeligt ”mycket bra” betyg från ADAC, är det en bilbarnstol som du kan lita på för att hålla ditt barn säker och bekväm.

Produktfakta – Cybex Anoris T i-size

Tekniska specifikationer
Produkt djup614 mm
Produktens bredd440 mm
Produktens höjd662 mm
Brutto vikt12 kg

Köpråd

Funderar du på att köpa Cybex Anoris T i-size? Då kommer du att göra ett mycket bra val om du frågar oss. Den här stolen är modern och stilren, samtidigt som den är praktisk och användarvänlig. Det som kan vara bra att tänka på i samband med köp är att du mäter ditt barn noga. På så sätt minskar du risken för att du köper en stol som är alldeles för stor och som barnet inte kan få ett optimalt skydd i ute på vägarna.

Med det sagt tackar vi dig för att du har läst denna Cybex Anoris T i-size recension och önskar dig lycka till med ditt eventuella köp! Kom ihåg att du kan titta på Bäst i Test av Bältesstolar om du vill läsa mer om vår bäst i test Cybex Anoris T i-size och se hur och varför den toppar listan hos så många barnfamiljer i Sverige. Du får helt enkelt en mycket trygg och högkvalitativ stol som ditt barn kommer ha användning för länge och som har utrustats med en extra bältes-fästpunkt som många bilstolar saknar.

FAQ

Har Cybex Anoris T i-size ISOFIX/bälte?

Cybex Anoris T i-size kan monteras med ISOFIX.

Kan man tvätta klädseln på Cybex Anoris T i-size?

Cybex Anoris T i-size har en avtagbar klädsel som du enkelt kan tvätta i tvättmaskinen och sedan trä på igen.

Vilken ålder på barn passar Cybex Anoris T i-size?

Bilbarnstolen är godkänd från ca 15 månader upp till ca 6 år.

OBS!

Barnets längd måste passerat 76 cm innan bilstolen är godkänd att använda, åldern är bara en riktlinje.  Notera att det alltid är bäst för ditt barn att åka bakåtvänt så länge det bara går.

Hur länge kan man använda Cybex Anoris T i-size?

Den här bilbarnstolen är godkänd för barn mellan 76-115 cm och upp till 21 kg.

Cybex Anoris T i-size montering/installation i bilen

Bilstolen installeras enkelt med hjälp av bilens ISOFIX. Se videon längre upp i artikeln.