Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Cybex Solution Z i-Fix recension

Fördelar

  • Kan växa i takt med ditt barn
  • Hög maxvikt
  • Tyget kan tvättas i maskin
  • Modern design
  • Justerbart nack- och ryggstöd

Nackdelar

  • Dyrare prisklass
  • Kan upplevas som tung
  • Känsligt tyg som lätt repas

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Cybex Solution Z i-Fix recension 2024

Cybex Solution Z i-Fix är en bältesstol som har fått väldigt bra betyg i ett flertal bäst i test och som passar för barn i åldrarna 3-12 år. Cybex Solution Z i-Fix är en uppdaterad bältesstol där fokus ligger på ännu bättre sidoskydd och säkerhetskuddar som är extra tjocka. I denna recension av Cybex Solution Z i-Fix kommer vi att gå igenom stolens fördelar och nackdelar, men vi tittar också på säkerhet, komfort och användarvänlighet. Slutligen utmynnar detta i ett köpråd.

Säkerhet

Cybex Solution Z i-Fix är en mycket trygg och säker bilbarnstol som är godkänd att använda för barn upp till cirka 12 års ålder (36 kilo). Stolen har utrustats med ett mycket smart luftventilationssystem som säkerställer att ditt barn håller sig sval under långa åkturer och har kraftiga säkerhetskuddar som skyddar vid kollision. Det uppdaterade sidoskyddet ser även till att barnets huvud är stabiliserat vid en eventuell kollision, samtidigt som ISOFIX håller stolen på säker plats i bilen.

CCybex Solution Z i-Fix är godkänd enligt säkerhetsstandarden UN R129/03.

Komfort

För att ditt barn ska sitta så bekvämt som möjligt är Cybex Solution Z i-Fix utrustad med en rad olika funktioner som säkerställer optimal komfort. Stolen har fällbart nackstöd och ryggstöd, med justering för både höjd och bredd. Det gör det möjligt för dig att använda stolen från dess att ditt barn är cirka 3 år gammal och upp till 12 års ålder. Du får således en stol som är mycket prisvärd och som kan användas länge.

Användarvänlighet

Cybex Solution Z i-Fix är perfekt för föräldrar som vill att det ska gå snabbt och enkelt att installera bilbarnstolen. Ett bra val för dig som ofta byter bil eller som behöver en bilbarnstol som är lätt att transportera. Enklast är att använda ISOFIX för att installera den i bilen, men du kan också ta hjälp av bälteshornen för att se till att den sitter på plats. Skulle ditt barn somna kan du enkelt fälla bak stolen för bästa viloläge.

Såhär installerar du Cybex Solution Z i-Fix i din bil:

Sammanfattning

Cybex Solution S2 i-Fix är en mycket fin, väldesignad och modern bilbarnstol som passar barn i åldrarna 3-12 år. Den är enkel att installera och förflytta mellan olika bilar, samtidigt som den smidigt klickas i med hjälp av ISOFIX. Sittdynan på stolen mäter 50 cm i bredd, vilket gör den till en lite smalare stol som enkelt får plats i bilar med mindre utrymme. Tack vare stolens moderna funktioner och många fördelar har den en säker plats på vår topplista över de bästa bältesstolarna.

Produktfakta Cybex Solution Z i-Fix

LÄNGD (mm)405
BREDD (mm)530
HÖJD (mm)625
VIKT (kg)7.2
UNDERHÅLLKlädseln kan tvättas i 30°
VAD INGÅRBilbarnstol, ISOFIX

Köpråd

Cybex Solution Z i-Fix må ligga i den lite högre prisklassen, men eftersom stolen kan användas väldigt länge kommer du fortfarande att få en prisvärd produkt med hög säkerhet. Cybex Solution Z i-Fix har så många praktiska funktioner att den med fördel är med i vår bäst i test Cybex Solution Z i-Fix med en mycket bra placering. Jämfört med Cybex Solution S i-Fix är Cybex Solution Z i-Fix en aning tyngre, men den är också bredare och passar därför fler familjer och barn.

FAQ

Har Cybex Solution Z i-Fix ISOFIX?

Ja, Cybex Solution Z i-Fix är utrustad med ISOFIX för att underlätta installation i bilen. När du installerar den här bilbarnstolen måste du använda både trepunktsbältet och bilens ISOFIX-fästen. På så sätt kan du vara säker på att bilbarnstolen sitter stabilt förankrad, även när den är tom.

Kan man tvätta klädseln på Cybex Solution Z i-Fix?

Ja du kan tvätta klädseln på Cybex Solution Z i-Fix, du tar bara av klädseln och stoppar in den i tvättmaskinen. Tvätta inte på en temperatur som är högre än 30 grader.