Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size recension

Fördelar med Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

  • Hög säkerhet: godkänt enligt i-Size (R129), klarat ADAC-testet och Plus-testet med utmärkt resultat, har sidokrockskyddssystem och integrerad trepunktssele.
  • God komfort: ergonomisk design, mjuk stoppning, ventilerat tyg, bekvämt inlägg för nyfödda, tre lutningslägen och integrerat solskydd.
  • Enkel användarvänlighet: kan installeras med bälte eller ISOFIX-bas, lätt att fästa och lossa från bilen med ett klick, visuella indikatorer för korrekt installation, relativt lätt att bära på (4,55 kg), ergonomiskt handtag med fyra positioner och passar på de flesta vagnar.

Nackdelar med Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

  • Priset: babyskyddet är inte det billigaste på marknaden och ISOFIX-basen kostar extra.
  • Storleken: babyskyddet är ganska stort och kan ta upp mycket plats i bilen eller på vagnen. Det kan också vara svårt att få plats med flera barnstolar i bilen om man har flera barn.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size recension 2024

När man väntar barn är det många saker som man behöver tänka på och förbereda sig på. En av de viktigaste sakerna är att välja ett bra babyskydd som ska skydda det lilla livet i bilen. Det finns många olika babyskydd att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket som passar bäst för ens barn och bil. Därför vill jag tipsa om ett babyskydd som jag tycker är fantastiskt: Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size.

Det är ett babyskydd som har allt man kan önska sig: hög säkerhet, god komfort och enkel användarvänlighet. Det är ett av de bästa babyskydden på marknaden som har fått utmärkta betyg från flera tester. Det är också ett babyskydd som växer med barnet och anpassar sig till dess behov. Om du vill ha ett babyskydd som ger dig trygghet och bekvämlighet så är Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size ett utmärkt val.

Produktfakta Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

Barnets maxvikt13 kg
Barnets ålder0 – 15 månader
InstallationBälte/ISOFIX
RiktningBakåtvänd
Godkännandei-Size (R129), ADAC-testet, Plus-testet
Babyskyddets vikt4,55 kg
Djup x Bredd x Höjd på babyskyddet67 x 44 x 56 cm

Säkerhet

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är ett av de säkraste babyskydden på marknaden. Det är godkänt enligt den senaste europeiska standarden för bilbarnstolar, i-Size (R129), som ställer högre krav på sidokrockskydd och längre bakåtvänd åkning. Babyskyddet har också klarat flera andra tester med utmärkt resultat, till exempel ADAC-testet och Plus-testet. Dessa tester mäter bland annat hur mycket kraft som överförs till barnets huvud och nacke vid en kollision.

För att öka säkerheten har Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size flera smarta funktioner. Det har en integrerad trepunktssele som är lätt att justera i höjd och längd efter barnets storlek. Det har också ett bekvämt inlägg som ger extra stöd till nyfödda barns huvud, nacke och rygg. Inlägget kan tas bort när barnet växer ur det. Babyskyddet har även ett sidokrockskyddssystem som består av två vingar som absorberar kraften vid en sidokollision.

Komfort

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är inte bara säkert utan också bekvämt för både barnet och föräldrarna. Babyskyddet har en ergonomisk design som följer barnets naturliga kurvor och ger en skön åkposition. Det har också en mjuk stoppning och ett ventilerat tyg som håller barnet svalt och torrt.

Babyskyddet har flera inställningsmöjligheter för att anpassa sig till barnets behov. Det har tre lutningslägen som kan ändras med ett knapptryck. Det har också ett solskydd som kan fällas ut vid behov för att skydda barnet från solen eller ge mer avskildhet. Solskyddet är integrerat i babyskyddets handtag så det tar inte upp extra plats.

Användarvänlighet

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är även användarvänligt för föräldrarna som vill ha ett smidigt babyskydd. Det kan installeras på två olika sätt: antingen med bilens trepunktsbälte eller med en ISOFIX-bas. ISOFIX-basen gör det ännu enklare att fästa och lossa babyskyddet från bilen med ett klick. Basen ger också visuella indikatorer som visar om installationen är korrekt utförd.

Babyskyddet väger 4,55 kg vilket gör det relativt lätt att bära på. Det har också ett ergonomiskt handtag som kan justeras i fyra olika positioner. Babyskyddet passar dessutom på de flesta Maxi-Cosi-vagnar samt andra märken tack vare sina adaptrar. Det gör det möjligt att flytta barnet från bilen till vagnen utan att väcka det.

Sammanfattning

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är ett babyskydd som har allt man kan önska sig: hög säkerhet, god komfort och enkel användarvänlighet. Det är ett av de bästa babyskydden på marknaden som har fått utmärkta betyg från flera tester. Det är också ett babyskydd som växer med barnet och anpassar sig till dess behov. Om du vill ha ett babyskydd som ger dig trygghet och bekvämlighet så är Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size ett utmärkt val.

FAQ

Hur länge kan man använda ett babyskydd?

Ett babyskydd kan användas tills barnet väger 13 kg eller når huvudänden av stolen. Det brukar motsvara ungefär 15 månader. Därefter bör man byta till en bakåtvänd bilbarnstol som passar barnets storlek.

Hur vet man om ett babyskydd är säkert? 

Ett sätt att bedöma ett babyskydds säkerhet är att se om det är godkänt enligt någon standard eller har klarat något test. Den senaste europeiska standarden för bilbarnstolar heter i-Size (R129) och ställer högre krav på sidokrockskydd och längre bakåtvänd åkning. Andra tester som mäter hur mycket kraft som överförs till barnets huvud och nacke vid en kollision är ADAC-testet och Plus-testet.

Vad ska man tänka på när man köper ett babyskydd?

Några saker som kan vara bra att tänka på när man köper ett babyskydd är:
– Hur lätt är det att installera och ta bort från bilen?
– Hur väl passar det i bilen eller på vagnen?
– Hur bekvämt är det för barnet?
– Hur lätt är det att justera selen och handtaget?
– Hur mycket väger det?
– Vilka funktioner har det för att öka säkerheten eller komforten?

Vad kostar Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size?

Priset för Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size varierar mellan olika butiker men ligger ungefär mellan 2000 – 2500 kr . ISOFIX-basen kostar extra och ligger runt 1500 kr .