Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Vad är egentligen ett riktigt bra babyskydd för en Volkswagen Tiguan? Givetvis är säkerhetsaspekterna det viktigaste. Din bebis måste färdas tryggt på vägarna.

Det finns dock fler aspekter som är viktiga att ha i åtanke när du väljer babyskydd. Det ska både vara enkelt att montera, ha smidiga funktioner och vara användarvänligt. Vi har därför genomfört ett stort bäst i test av babyskydd för Volkswagen Tiguan. Allt för att kunna presentera det bästa köpet när din bebis är på väg.

När du köper ett babyskydd för Volkswagen Tiguan så finns det många fina modeller att välja mellan. Därför är det bra att beställa hem ett babyskydd från nätet och klämma och känna hemma. Då kan du testa babyskyddet i lugn och ro innan du bestämmer dig. Fundera även på om du vill kunna montera ditt babyskydd på barnvagnen. I så fall gäller det att välja ett babyskydd som är kompatibelt både med en Volkswagen Tiguan och din barnvagn.

Bästa babyskyddet för Volkswagen Tiguan

När du letar efter det bästa babyskyddet för Volkswagen Tiguan finns det några saker du bör kika lite extra på. En viktig del är givetvis säkerheten. Ett babyskydd måste uppfylla den svenska säkerhetsstandarden och bör absolut ha ett sidokrocksskydd. Därefter bör du kika på stolens skick. Det bästa är alltid att köpa ett nytt babyskydd för Volkswagen Tiguan. Då vet du att skyddet är helt och inte har några interna krockskador.  Kika även på vilka funktioner de olika babyskydden har och vilka du absolut inte vill välja bort.


Bäst i Test: Babyskydd för Volkswagen Tiguan

Vi utsåg det babyskydd från Volkswagen Tiguan som är bäst i test genom att noggrant granska och jämföra en stor mängd skydd från välkända tillverkare. Vi betygsatte olika aspekter av de olika babyskydden för att kunna utse vilket som är det bästa babyskyddet för en Volkswagen Tiguan.

Det som fick höga betyg var bland annat en lätt montering, hög säkerhetsaspekt, bra användarvänlighet och skydd som var enkla att anpassa efter barnens växande längd.


BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size
Produkt: BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt, R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:4.2 kg
D x B x H:44 x 66 x 59 cm
Produktfakta

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är en av de tryggaste modellerna för dig som behöver ett babyskydd för Volkswagen Tiguan. Denna bilbarnstol för spädbarn har hög säkerhet och stor komfort. BeSafes babyskydd är enkelt att montera i bilen med ett trepunktsbälte. Dessutom kan du använda en Modular i-Size ISOFIX-bas för att enkelt snabbt montera skyddet vid varje användning.

Genom att köpa BeSafes babyskydd får du en stol som bebisen kan växa med. Tack vare tillverkarens innovativa bilstolskoncept Modular behöver ditt barn endast byta stol en gång innan fyra års ålder. Basen kan du behålla till båda stolarna. Själva babyskyddet kan bebisen använda från noll upp till tolv månaders ålder.


Bästa babyskyddet
Produkt: Cybex Cloud Z i-Size
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-24 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:4.8 kg
D x B x H:67 x 44 x 38 cm
Produktfakta

Cybex Cloud Z i-Size är det bästa babyskyddet för Volkswagen Tiguan om ni fokuserar på hög kvalité och komfort när ni köper en bilbarnstol för spädbarn. Babyskyddet kommer att fina fyra färger så att du kan matcha med såväl bil som barnvagn. Det är ingen överraskning att bilbarnstolen har vunnit flera fina designpriser. Detta babyskydd har ingen angiven ålder, men passar för en bebis på 45-87 cm och en maxvikt på 13 kg.

Det här är det bästa babyskyddet för dig som vill ha många funktioner. Stolen har bland annat en sufflett med UV-skydd 50+, ett nackstöd som du kan justera i elva lägen och dessutom kan du rotera stolen i 180 grader. En riktigt smart funktion med stolen är att du kan luta och rotera den med endast en hand. Roteringsfunktionen gör det enkelt att ta ut bebisen ur bilen utan att behöva kröka ryggen.


Produkt: Axkid Babyfix
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt
Babyskyddets vikt:3.5 kg
D x B x H:65 x 43 x 54 cm
Produktfakta

För dig som vill ha ett tryggt och säkert babyskydd för Volkswagen Tiguan utan att behöva spräcka din budget finns Axkid Babyskydd Babyfix. Babyskyddet är godkänt för åldern 0-12 månader eller 0-13 kilo. Själva stolen väger 3,53 kilo och är alltså mycket lätt och enkel att transportera. Du kan montera den såväl i bilen som på de flesta barnvagnar. För montering i bilen behöver detta babyskydd en ISOFIX-bas, något du köper till separat. Denna bilbarnstol för nyfödda kan även användas som matstol eller gungstol tack vare handtaget som är ställbart i fem lägen.


Maxi-Cosi Pebble Babyskydd test
Produkt: Maxi-Cosi Pebble Pro
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt, R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:4.2 kg
D x B x H:67 x 44 x 56 cm
Produktfakta

Maxi-Cosi Pebble Pro är en bilbarnstol för nyfödda där komforten är riktigt hög och där säkerheten likaså. Bebisen skyddas av såväl sidoskydd som 5-punktsbälte. Själv komforten säkerställs av extra stoppning i stolen. Maxi-Cosi babyskydd kan användas från noll till tolv månaders ålder och skyddar din bebis under bilfärden. Förutom ålder så räknas även vikten, vilket är tretton kilo som max. Du kan enkelt anpassa stolen efter bebisen när den växer. Samtidigt som sätets djup kan anpassas så får den allra minsta bebisen extra stöd för huvud och rygg.


Axkid modukid Infant Babyskydd test
Produkt: Axkid Modukid Infant
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-24 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:R129 (i-Size)
Babyskyddets vikt:3.7 kg
D x B x H:65 x 43 x 54 cm
Produktfakta

Om du vill ha maximal säkerhet för din lilla bebis när ni är på språng, då är Axkid Modukid Infant ett bra val. Förutom hög säkerhet får bebisen även sitta bekvämt tack vare urtagbara kuddar och ett justerbart trepunktsbälte i tre lägen. Bältet kan justeras utefter det att bebisen växer. Du kan använda denna bilbarnstol för spädbarn från noll månader till 13 kg. Stolen är kompatibel med de flesta vagnar på marknaden, till exempel Axkid Life.


Bäst i test Babyskydd Maxi-Cosi Cabriofix
Produkt: Maxi-Cosi Cabriofix
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-12 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt
Babyskyddets vikt:3.25 kg
D x B x H:66 x 45 x 57 cm
Produktfakta

Denna Maxi-Cosi babyskydd är en populär produkt tack vare dess höga säkerhet och komfort. Stolen har fått högsta betyg i Råd & Röns årliga bilbarnsstoltest fyra år i rad. Detta babyskydd passar för åldern 0-12 månader, eller tills bebisen väger max 13 kg. Stolen har smarta funktioner som gör att den kan växa tillsammans med bebisen. Den har bland annat stöddynor för huvud och rygg samt justerbara höjdlägen på axelremmarna.

Du kan snabbt och enkelt montera detta babyskydd för nyfödda i bilen. Du kan köpa till extra produkter till ditt Maxi-Cosi babyskydd, bland annat ett heltäckande myggnät eller en ISOFIX-bas. Om du köper till en bas så går det snabbt att lyfta över stolen från barnvagnen till bilen när ni ska iväg. Annars kan du även använda bilens trepunktsbälte att spänna fast bilbarnstolen med.


Britax Römer Primo babyskydd recension
Produkt: Britax Römer Primo
Vikt:0-13 kg
Ålder:ca 0-13 mån
Installation:Bälte/ISOFIX
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:ECE 44.04-Märkt
Babyskyddets vikt:4 kg
D x B x H:63 x 44 x 54 cm
Produktfakta

Britax babyskydd Römer Primo är en säker bilbarnstol för nyfödda upp till 15 månaders ålder eller max 13 kg. Du monterar den snabbt och enkelt bakåtvänd med hjälp av antingen bilens trepunktsbälte eller en bas som du köper till. Stolen har en avtagbar och vadderad klädsel som du enkelt kan tvätta om den får fläckar. Den ha räven ett avtagbart solskydd och en mjuk axelvaddering. Stolen får ett extra plus för det mjuka, vadderade huvudstödet som ger din bebis en naturlig sovställning och en härlig känsla av att ligga i en mysig kokong.


Saker att tänka på när du ska köpa babyskydd

När familjen ska utökas med en liten bebis är det dags att köpa en bilbarnstol för spädbarn. Det bästa babyskyddet låter din bebis färdas tryggt och säkert i bilen och kan även monteras direkt på din barnvagn. På så sätt blir det enkelt att flytta på bebisen utan behöva väcka den. Vilket som är det bästa babyskyddet för dig och ditt barn beror på era behov, krav och budget. För att hjälpa er igenom den djungeln som alla olika sorters babyskydd faktiskt innebär har vi skrivit ihop en kort liten guide på vad man ska tänka på när man köper ett babyskydd. Du hittar guiden i vår artikel där vi listar de bästa babyskydden 2024!


FAQ

Vilket är det bästa babyskyddet för en växande bebis?

Alla bebisar växer fort och därför är det bra med ett skydd som är enkelt att justera. Det bästa babyskyddet för en Volkswagen Tiguan har därför ett justerbart nackstöd och en justerbar sele.

När blir mitt babyskydd för Volkswagen Tiguan för gammalt?

Ett babyskydd för Volkswagen Tiguan kan vanligtvis användas fram till dess att barnet är 9-12 månader gammalt och kan sedan ärvas av syskon. Ett babyskydd anses ha en livslängd på 5-7 år. Titta gärna på vår artikel om bilbarnstolar för Volkswagen Tiguan för när barnet har växt ur sitt babyskydd.

Vad är skillnaden mellan billiga och dyra babyskydd?

I vårt bäst i test av babyskydd för Volkswagen Tiguan finns det ett alternativ för alla plånböcker. Dyrare babyskydd har ofta bättre stoppning och bättre säkerhet. Alla alternativ på vår topplista är dock mycket bra alternativ för din bebis.

Är babyskyddets mått viktiga?

Ja, det är viktigt att kika på babyskyddets mått, speciellt om bebisen ska åka i baksätet tillsammans med andra passagerare. Det gäller att alla får rum.


Babyskydd för Volvo V70

Avslutande tankar

I detta bäst-i-test har vi granskat och utvärderat en rad olika babyskydd för att kunna hitta vilken av dem som är det bästa babyskyddet för Volkswagen Tiguan. Kanske har vi kunnat hjälpa dig hitta det bästa babyskyddet för just er! Skulle några frågor eller funderingar uppstå så är ni varmt välkomna att höra av er till oss.