Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
BeSafe iZi Flex Fix i-Size recension och omdöme

Fördelar

 • Avtagbara sidokrockkuddar för att göra stolen smalare
 • Snygg design
 • Kommer i flera olika färger
 • Passar barn med längd 100-150 cm
 • Bälte med fyra punkter för ökad säkerhet
 • Justerbart ryggstöd
 • Två olika vilolägen
 • Kan användas i framsätet
 • Avtagbar klädsel
 • ISOFIX

Nackdelar

 • Stolen är i det bredare slaget
 • Dyrare än många andra modeller
 • Extra bältesfästet måste användas

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

BeSafe iZi Flex Fix i-Size recension 2024

BeSafe iZi Flex Fix i-Size är en av de mest populära och säkra bilbarnstolar som finns på marknaden idag. BeSafe iZi Flex Fix i-Size är en framåtvänd bilbarnstol som lämpar sig för lite äldre barn och som säkerställer bästa komfort och trygghet på vägarna. I den här BeSafe iZi Flex Fix i-Size recensionen kommer du att få en grundlig genomgång av stolens säkerhet såväl som användarvänlighet. Du får också väldigt bra BeSafe iZi Flex Fix i-Size köpråd och kan se hur stolen placerar sig i vårt bäst i test BeSafe iZi Flex Fix i-Size.

Det finns många saker som gör att BeSafe iZi Flex Fix i-Size sticker ut ur mängden. Den här bältesstolen har, precis som många andra, ordentliga sidokrockskydd, men den har också en extra sidokrockkudde som ska installeras på den sida som är närmast bildörren. Genom att addera en extra krockkudde kan stolen absorbera en del av den kraft som uppstår i samband med en kollision. Bilstolen har dessutom en justerbar rygg som gör att den enkelt kan växa i takt med ditt barn.

Säkerhet

I den här BeSafe iZi Flex Fix i-Size recensionen kommer vi att fokusera extra mycket på stolens säkerhet. Som tidigare nämnts är BeSafe iZi Flex Fix i-Size en av de tryggaste alternativen på marknaden och det beror främst på den medföljande extra sidokrockkudde som stolen har. Utöver denna kudde kommer du också att få med en lite mindre krockkudde som du fäster på barnets bälte i höjd med barnets axel. Med hjälp av den här kudden kan också kraft minskas mot huvud såväl som mot barnets nacke.

Ytterligare en funktion som gör att bilstolen har hamnat på vår bäst i test BeSafe iZi Flex Fix i-Size lista är att den har en fjärde punkt för bältet, något som många andra bilbarnstolar inte har. Den här punkten är placerad precis mellan ditt barns ben och säkerställer att bältet hålls ner på ett korrekt sätt. Genom att hålla ner bältet kan det inte klättra upp och hamna uppe på barnets mage. Detta är en mycket viktig säkerhetsåtgärd då bältet kan orsaka stor skada på barnets organ vid felplacering.

Säkerheten ser vi inte bara i stolens design, utan även i montering och installation. Genom att vara utrustad med ISOFIX kan du låsa fast stolen i bilens säte, utan att använda dig av bilbältet. Skulle det vara så att du inte har ISOFIX i din bil kan bilens trepunktsbälte dock fortfarande komma till användning, eftersom BeSafe iZi Flex Fix i-Size kan installeras på flera sätt.

BeSafe iZi Flex Fix i-Size är godkänd enligt UN R129-02.

Komfort

Både enligt egen erfarenhet och efter att ha titta på andra BeSafe iZi Flex Fix i-Size recensioner kan vi informera om den höga komfort och bekvämlighet som stolen har. Tyget är enkelt att ta av och tvätta vid behov, samtidigt som det känns lent mot barnets hud. Under sommaren kan bältesstolar bli ganska varma, men eftersom BeSafe iZi Flex Fix i-Size är klädd helt i tyg behöver du inte oroa dig för överhettad plast som kan orsaka brännskador på barnets hud.

En bältesstol är sällan lika komfortabel som en bilbarnstol eller ett babyskydd, men med högteknologiska funktioner har man ändå lyckats väldigt bra med BeSafe iZi Flex Fix i-Sizes komfort. Ryggstödet kan justeras i flera olika nivåer för att säkerställa att ditt barns huvud och rygg är skyddad på ett korrekt sätt och för att minska risken för att bältet kan skära in i barnets hals eller sitta felaktigt. Det enda du behöver göra är att snurra på vreden som du hittar på sidan av stolen. Det gör att du kan ställa in den samtidigt som ditt barn sitter i den för bästa passform.

Barn blir lätt trötta i bilen och därför är BeSafe iZi Flex Fix i-Size även utrustad med lutningslägen. Du kan luta stolen i två olika lägen, men observera att detta inte kan göras under tiden bilen färdas. Se därför till att justera stolen innan ni åker, t.ex. om du är medveten om att ni kommer åka långt.

Användarvänlighet

Att moderna bältesstolar har olika funktioner är inte helt ovanligt. Det som däremot är ganska unikt är hur enkel BeSafe iZi Flex Fix i-Size är att justera. Detta gäller inte bara när det kommer till höjden på ryggstödet, utan gäller även nackstöd, sidokuddar, lutningsläge och installation. Med bara enkla knapptryck eller spakar kan du göra allt från att förlänga ryggstödet till att låsa fast bilbarnstolen i bilsätet.

Med det sagt är BeSafe iZi Flex Fix i-Size en av de enklaste bältesstolar som vi har recenserat och därför är den också med på vår bäst i test BeSafe iZi Flex Fix i-Size lista. Som tidigare nämnts kommer du att kunna använda dig av vreden som sitter på sidan av stolen för att kunna ändra höjd på ryggstödet, men här hittar du också en spak som gör att du fäller stolen bakåt.

Skulle det vara så att du har en bil av lite mindre modell eller behöver sätta flera bältesstolar bredvid varandra kan BeSafe iZi Flex Fix i-Size även göras om. De stora och vadderade sidokuddarna kan nämligen plockas bort för att göra stolen smalare. Observera att detta inte är något som du bör göra om du har tillräckligt med utrymme, eftersom sidokrockskydden är där för att göra bilresan tryggare.

Såhär installerar du BeSafe iZi Flex Fix i-Size!

Sammanfattning

Med hjälp av en komplett BeSafe iZi Flex Fix i-Size recension kan du göra beslutsprocessen enklare när du ska köpa en bältesstol till ditt barn. I denna recension har vi tittat på den mycket populära och snygga BeSafe iZi Flex Fix i-Size, som lämpar sig för barn mellan 15-36 kilo. Det ger en ungefärlig ålder på 5-12 år, men det viktigaste är att ditt barn har rätt längd och vikt. BeSafe iZi Flex Fix i-Size är en framåtvänd bilstol som inte passar för barn som är små eller korta. Det beror helt enkelt på att sittdynan är ganska djup och att benen då inte kommer hamna i rätt position.

Trots det är BeSafe iZi Flex Fix i-Size en av de tryggaste stolar du kan hitta på marknaden idag. Du låser enkelt fast stolen med hjälp av ISOFIX eller med bilens eget bälte och kan själv välja om du vill luta ryggstödet eller ha det rakt upp. Det avtagbara tyget gör BeSafe iZi Flex Fix i-Size enkel att hålla ren och fyrpunktsbältet säkerställer bästa trygghet och komfort. Här nedan kommer vi att titta närmare på några av de fördelar som BeSafe iZi Flex Fix i-Size har. Vi tittar även på de eventuella nackdelar som finns. Observera att ytterst få bältesstolar eller godkända bilbarnstolar har några direkta nackdelar när det kommer till säkerhet, utan allt handlar om vilken design, vilka funktioner eller egenskaper som man föredrar.

Med BeSafe iZi Flex Fix i-Size får du en mycket trygg bältesstol och när allt kommer omkring är det trots allt säkerheten som är det viktigaste när ni ska färdas i trafiken. Att BeSafe iZi Flex Fix i-Size även är riktigt snygg och enkel att justera är bara ett extra plus i kanten. Några av de absolut bästa och mest praktiska egenskaper BeSafe iZi Flex Fix i-Size har är den justerbara ryggen, de avtagbara sidokrockkuddarna och det extra fästet på bältet.

Produktfakta BeSafe iZi Flex Fix i-Size

LÄNGD (mm)420
BREDD (mm)520
HÖJD (mm)640
VIKT (kg)7
UNDERHÅLLKlädseln kan tvättas i 30°
VAD INGÅRBilbarnstol, ISOFIX Guide

Köpråd

Det finns många saker som är bra att tänka på om du är intresserad av att köpa den här bilstolen och därför avrundar vi med några bra BeSafe iZi Flex Fix i-Size köpråd. Det som är viktigt att tänka på om du väljer denna bilstol är att den främst är anpassad efter större barn. Ett barn som är kortare än 100 cm eller som väger mindre än 15 kilo ska inte använda sig av den av säkerhetsskäl. Har du däremot ett barn som uppfyller kraven på minimivikt och längd är BeSafe iZi Flex Fix i-Size ett mycket bra val.

Ytterligare en sak som kan vara bra att ha i åtanke är stolens bredd. För att garantera bästa möjliga säkerhet har BeSafe iZi Flex Fix i-Size försetts med väldigt stora sidokuddar som absorberar kraften vid en krock. Dessa kan dock upplevas som klumpiga om du har en lite mindre bil eller har många som ska få plats i baksätet. Visst är det fullt möjligt att ta bort dem, men då har du inte längre stolens alla säkerhetsfördelar kvar.

Innan vi avslutar vår BeSafe iZi Flex Fix i-Size recension ska vi dock tacka för att du har tagit dig tid att läsa igenom texten. Vi hoppas att detta ska ge dig den information du behöver för att kunna göra det bästa valet för dig.

FAQ

Har BeSafe iZi Flex Fix i-Size ISOFIX/Bälte?

Ja! BeSafe iZi Flex Fix i-Size har både ISOFIX och kan installeras med hjälp av bilens bälte.

Kan man tvätta klädseln på BeSafe iZi Flex Fix i-Size?

Absolut! BeSafe iZi Flex Fix i-Size kan tas av och tvättas i tvättmaskinen utan problem.

Vilken ålder på barn passar BeSafe iZi Flex Fix i-Size?

Det finns inget åldersrekommendation på BeSafe iZi Flex Fix i-Size. Stolen rekommenderas för barn med en vikt på 15-36 kilo och längd 100-150 cm vilket brukar innebära åldrarna 4-12 år.

Hur länge kan man använda BeSafe iZi Flex Fix i-Size?

Stolen har en maxvikt på 36 kilo och 150 cm.

Hur lutar man BeSafe iZi Flex Fix i-Size?

Du använder dig enkelt av spaken på sidan av stolen för att luta ryggstödet.

Får man montera BeSafe iZi Flex Fix i-Size i framsätet?

Ja! BeSafe iZi Flex Fix i-Size kan monteras i framsäte men airbag måste stängas av för barn under 140 cm.