Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size recension

Fördelar med BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

  • Hög säkerhet: godkänt enligt i-Size (R129), klarat ADAC-testet och Plus-testet med utmärkt resultat, har sidokrockskyddssystem och integrerad trepunktssele.
  • Det är lätt att installera på iZi Modular i-Size basen med endast ett klick.
  • Det har Magnetic Belt Assistants™ som håller bältet åt sidan vid isättning och urtagning av barnet.

Nackdelar med BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

  • Priset: babyskyddet är inte det billigaste på marknaden och ISOFIX-basen kostar extra.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size recension 2024

Välkommen till denna recension av BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size, ett babyskydd som har fått bäst i test av flera oberoende organisationer. I denna text kommer vi att gå igenom produkten utifrån tre aspekter: säkerhet, komfort och användarvänlighet. Vi kommer också att ge dig en sammanfattning av våra intryck och svara på några vanliga frågor om babyskydd. Om du är en förälder som vill köpa ett babyskydd som är både tryggt och bekvämt för ditt barn, läs vidare!

Produktfakta BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

Barnets maxvikt13 kg
Barnets ålder0 – 12 månader
InstallationBälte/ISOFIX
RiktningBakåtvänd
Godkännandei-Size (R129), ADAC-testet, Plus-testet
Babyskyddets vikt4,2 kg
Djup x Bredd x Höjd på babyskyddet44 x 66 x 59 cm

Säkerhet

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är ett babyskydd som uppfyller de höga kraven i den nya europeiska standarden för bilbarnstolar, ECE R129 (i-Size). Det betyder att det har testats för både frontala och sidokollisioner samt rullning. Det har också klarat det tuffa svenska Plus-testet som mäter belastningen på barnets nacke vid en krock.

Babyskyddet har flera funktioner som främjar säkerheten. Det har ett justerbart huvudstöd med Dynamic Force Absorber som absorberar kraften vid en sidokollision och skyddar barnets huvud och nacke. Det har också ett nytt 5-punktsbälte med extra vaddering och bälteslås framåt för att fördela trycket jämnt över barnets kropp. Dessutom har det Magnetic Belt Assistants som håller bältet åt sidan när du sätter i eller tar ur ditt barn ur babyskyddet.

Babyskyddet kan installeras på två olika sätt: antingen med bilens 3-punktsbälte eller med en separat ISOFIX-bas (iZi Modular i-Size bas) som köps till. Båda alternativen är säkra, men ISOFIX-basen ger en mer stabil och smidig installation med endast ett klick. Basen kan också användas till nästa steg av bilbarnstol när ditt barn växer ur babyskyddet.

Komfort

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är inte bara säkert utan också bekvämt för ditt barn. Det har en ergonomisk design med mjuk vaddering och ventilerat tyg som ger god luftcirkulation. Det har också en extra stor solskärm med UPF 50+ som skyddar mot solens strålar och ger skugga.

Babyskyddet har flera inställningsmöjligheter för att anpassa sig till ditt barns storlek och behov. Du kan justera huvudstödet i höjdled så att det passar perfekt till ditt barns huvud. Du kan också välja mellan fyra olika lutningslägen så att ditt barn kan sitta eller ligga bekvämt under resan.

Babyskyddet är dessutom lättviktigt (bara 4,2 kg) vilket gör det smidigt att bära på när du går ut ur bilen eller vill fästa det på en kompatibel barnvagn utan adapter. Babyskyddet passar till de flesta populära märken av barnvagnar såsom Bugaboo, Stokke, Joolz med flera.

Användarvänlighet

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är inte bara säkert och bekvämt utan också användarvänligt för dig som förälder. Det är enkelt att installera babyskyddet i bilen med antingen bältet eller ISOFIX-basen. Du får tydliga indikatorer som visar när installationen är korrekt utförd. Du får också en ljud- och ljussignal som varnar dig om babyskyddet inte är ordentligt fastsatt på basen.

Det är också lätt att ta av och på babyskyddet från bilen eller barnvagnen med ett enkelt handgrepp. Du behöver inte väcka ditt barn om det sover i babyskyddet utan kan bara lyfta upp det och bära det med dig. Det ergonomiska bärhandtaget gör att du kan hålla babyskyddet nära din kropp och undvika onödig belastning på ryggen.

Babyskyddet har också ett avtagbart och tvättbart tyg som du kan rengöra vid behov. Det finns flera färger att välja mellan så att du kan hitta en som passar din smak och stil.

Sammanfattning

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är ett babyskydd som har fått höga betyg för sin säkerhet, komfort och användarvänlighet. Det är ett av de lättaste i-Size godkända babyskydden på marknaden och har flera smarta funktioner som gör livet enklare för dig och ditt barn. Om du vill köpa ett babyskydd som ger dig trygghet och bekvämlighet under resan, är BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size ett utmärkt val!

FAQ

Hur länge kan man använda BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size?

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är anpassat för barn från födseln upp till cirka 12 månader eller 75 cm långa. Det beror dock på hur snabbt ditt barn växer och hur mycket utrymme det har kvar i babyskyddet. Du bör byta till en större bilbarnstol när ditt barns huvud når över kanten på babyskyddet eller när det väger mer än 13 kg.

Varför ska man välja ett bakåtvänt babyskydd?

Ett bakåtvänt babyskydd ger det bästa skyddet för ditt barn vid en eventuell kollision. Eftersom små barn har stora huvuden och svaga nackar, behöver de extra stöd för att minska risken för allvarliga skador vid en krock. Ett bakåtvänt babyskydd fördelar kraften över hela ryggen istället för att koncentrera den till nacken. Därför rekommenderas det att låta ditt barn åka bakåtvänt så länge som möjligt, helst upp till fyra års ålder eller längre.

Vad är skillnaden mellan ECE R129 (i-Size) och ECE R44/04?

ECE R129 (i-Size) är den nya europeiska standarden för bilbarnstolar som trädde i kraft 2013. Den ersätter inte den gamla standarden ECE R44/04 utan kompletterar den.

Skillnaderna mellan de två standarderna är bland annat:

– ECE R129 (i-Size) baseras på barnets längd istället för vikt när man väljer bilbarnstol.

– ECE R129 (i-Size) kräver att alla bilbarnstolar har ISOFIX-fästen som gör installationen enklare och säkrare.

– ECE R129 (i-Size) har strängare krav på sidokrocksskydd och testar bilbarnstolarna i högre hastigheter än ECE R44/04.

– ECE R129 (i-Size) tar hänsyn till barnets huvudomkrets och inte bara vikt när man mäter gränserna för bakåtvänd körning.

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är godkänd enligt ECE R129 (i-Size) och erbjuder därför högsta möjliga säkerhet för ditt barn.