Topplista: Bästa bilbarnstolarna för små bilar 2024

Från kompakt design till förstklassig säkerhet – Britax Römer och BeSafe levererar bästa bakåtvända stolarna för din lilla bil 2024.

– Anna

I vår topplista har vi inkluderat tre olika typer av bilbarnstolar för liten bil för att täcka in de mest populära och praktiska behoven:

 1. Bältesmonterad bilbarnstol: Denna typ av stol fästs med bilens egna säkerhetsbälte. Den är ofta enkel att installera och kan användas i de flesta bilar, vilket gör den till ett flexibelt val för föräldrar som kanske byter bil ofta.
 2. Bilbarnstol med ISOFIX: ISOFIX är ett standardiserat fästsystem för bilbarnstolar som finns i de flesta moderna bilar. En ISOFIX-stol klickas fast direkt i bilens chassi, vilket ger en mycket stabil och säker montering.
 3. Vridbar bilbarnstol: Denna typ av stol kan vridas, vilket gör det enklare att sätta i och ta ur barnet ur stolen. För föräldrar som vill ha den extra bekvämligheten kan en vridbar stol vara ett utmärkt val.

Utöver dessa rekommendationer har vi även en utökad lista med, i vårt tycke, de bästa bilbarnstolarna 2024 som varierar beroende på budget, funktioner och andra preferenser. För en djupare genomgång av varje bilbarnstol ovan, samt för att utforska dessa ytterligare alternativ, skrolla längre ner i artikeln.

Detaljerad information: Bästa bilbarnstolarna för liten bil 2024

Barn under fem år åker säkrast bakåtvända, särskilt i en liten bil. Vi har testat och utsett den bästa bilbarnstolen för små bilar, så att du kan göra det bästa valet. Dessa bilbarnstolar är särskilt designade för mindre bilar, med anpassade mått och funktioner. De har alla genomgått omfattande säkerhetstester, så du kan känna dig trygg med ditt val.

Letar du efter den optimala bilbarnstolen för en liten bil? Vår topplista presenterar de bästa alternativen, baserat på funktioner, säkerhetstestresultat och användarrecensioner. En liten bil betyder inte att du måste kompromissa med säkerheten, tack vare det stora utbudet av bilbarnstolar för små bilar.

Axkid Minikid 4

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Dynamisk Nackstödsteknologi: Automatisk justering efter barnets längd säkerställer optimalt stöd, med ytterligare 14 fasta positioner för individuell anpassning.
 • Enkel Installation: Med det medföljande ”Easy installation system” kan stolen monteras korrekt på under en minut, vilket minimerar risken för felaktig installation.
 • Högsta Säkerhetsstandard: Godkänd enligt den senaste R129-förordningen och har klarat det rigorösa svenska Plustestet, vilket bevisar dess överlägsna skyddsegenskaper.
Produkt: Axkid Minikid 4 | Vikt: 0-36 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 11kg | DxBxH: 54x44x65

Axkid Minikid 4 är den senaste i raden av bakåtvända bilbarnstolar som erbjuder en fusion av säkerhet, komfort och design, vilket bekräftades i Folksams test av bilbarnstolar 2023 där den fick betyget 4. Denna modell står ut med sina många förbättringar och uppdateringar jämfört med tidigare modeller, vilket gör den till ett toppval för föräldrar som prioriterar säkerhet och komfort under bilresor.

Med svensk säkerhetsstandard som grundpelare, erbjuder Axkid Minikid 4 upp till 30 cm benutrymme – en särskilt imponerande egenskap givet dess kompakta design. Denna design möjliggör smidig installation i både små och stora bilar, vilket ökar dess mångsidighet.

En annan framstående funktion är den dynamiska nackstödsteknologin som automatiskt anpassar sig efter barnets längd, säkerställande rätt stöd vid varje tillfälle. För dem som önskar fasta positioner, erbjuder Minikid 4 hela 14 olika inställningsalternativ.

Installationen av Minikid 4 är en bris tack vare det inkluderade “Easy installation system”, som möjliggör montering på endast 60 sekunder. Detta minimerar risken för felaktig installation, vilket är av yttersta vikt för barnets säkerhet. För ytterligare stöd finns en interaktiv steg-för-steg installationsguide tillgänglig i 3D via BILT-applikationen för smartphones.

Axkid har tänkt på komfort med Minikid 4. Den nya designen på nackstödet, kombinerat med babyinlägget, erbjuder en bekväm sittupplevelse. Memory foam och meshtyg i inlägget garanterar god komfort och luftcirkulation för barnet.

Säkerheten är central i Axkid Minikid 4. Den är godkänd enligt den senaste R129-förordningen och har också klarat det svenska Plustestet, känt som ett av de mest krävande krocktesterna globalt. Bakåtvända bilbarnstolar, såsom Minikid 4, har bevisats vara upp till fem gånger säkrare än framåtvända modeller, vilket understryker vikten av en sådan stol.

Tack vare sin relativt smala rygg och säte tar bilen väldigt lite plats i bilen. Para sedan detta med låga sidor på Axkid Minikid 4, som tillåter barn att sitta skräddare, så får man en stol som räcker väldigt länge och samtidigt passar bra i en liten bil. Det är också detta som gör att vi på Tryggtbarn anser att Axkid Minikid 4 är den bästa bilbarnstolen för en liten bil.

Sammanfattningsvis är Axkid Minikid 4 en pålitlig och säker bilbarnstol som med sina många förbättringar jämfört med tidigare modeller, står som ett starkt alternativ för föräldrar. Med tanke på dess design, komfort och säkerhetsfunktioner, blir det tydligt att Axkid har lagt stor vikt vid att skapa en produkt som sätter barnets bästa i första rummet. För föräldrar som söker en bilbarnstol som kombinerar säkerhet, komfort och användarvänlighet, framstår Axkid Minikid 4 som ett utmärkt val.

Som en extra bonus erbjuder vi våra läsare en exklusiv 5% rabatt hos Axkid. Det enda som krävs är att ni klickar på vår länk och anger koden “tryggtbarn” i kassan på Axkids webbutik för att ta del av det lägre priset

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn
4.0
Rated 4.0 out of 5
4.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra0%
Bra100%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Dyr men bra stol!
Rated 4.0 out of 5

Rätt dyr stol men eftersom den räcker länge är den ändå värd priset. Kommer låta båda barnen åka i denna stol 🙂

Anonym recensent

Axkid One 2

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan användas under lång tid
 • Enkel att montera
 • God komfort och mycket säker
 • Föregångaren (Axkid One) finns fortfarande att köpa och är väldigt prisvärd
Produkt: Axkid One 2 | Vikt: 0-23 kg | Ålder: ca 0mån–7år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 10kg | DxBxH: 54x44x76cm

På Tryggtbarn korar vi Axkid ONE 2 till årets bästa bakåtvända bilbarnstol för småbilsägare som söker en ISOFIX-lösning. Axkid ONE 2 har blivit framhävd i Folksams test av bilbarnstolar 2023, där den fick toppbetyget 4 och delade utmärkelsen “Bäst” med BeSafe Stretch. Den är inte bara rymlig men också kompakt och lätt i design, vilket gör den idealisk för mindre fordon. Den har en justerbar hög rygg och ett ISOFIX-fäste med en hög tillåten vikt, samt anpassningsbart benutrymme för att passa även i bilar där utrymmet är på premium.

Från spädbarn till förskoleålder, Axkid ONE 2 agerar som en långvarig resekamrat utan behov av att byta stol. Som den enda bakåtvända ISOFIX-bilbarnstolen på marknaden godkänd enligt i-Size för barn upp till cirka 7 år eller 125 cm/23 kg, ger den en ovärderlig flexibilitet för småbilsföräldrar.

Priset för Axkid ONE 2 ligger vid publiceringen på ca 7990 kr. Även om detta initialt kan verka högt, blir det ekonomiskt försvarbart med tanke på att du slipper kostnaden av att köpa ett separat babyskydd och senare en bilbarnstol, en viktig aspekt för medvetna småbilsföräldrar.

Axkid ONE 2 utmärker sig med sin flexibla lutningsfunktion och möjligheten att justera storleken efter installationen, vilket är särskilt fördelaktigt i små bilar där utrymme är begränsat. Justeringsfunktionerna är enkla att hantera, även med en hand, vilket är en lättnad i trånga utrymmen.

Trots Axkid Minikid 2:s fäste med ISOFIX, är stolen utformad för att ta minimalt med plats, vilket gör det möjligt att installera den i ett mindre baksäte samtidigt som en vuxen sitter bekvämt framför. Det är en särskild fördel att man kan anpassa djupet på stolen för att maximera platsen, vilket gör den till en flexibel lösning för små bilinteriörer.

Av dessa anledningar, står Axkid ONE 2 som vårt främsta val av bakåtvända bilbarnstolar med ISOFIX för små bilar i 2024. Dess kombination av anpassningsbarhet, säkerhetsfunktioner, åkkomfort och enkel övergång från babyskydd till bilbarnstol, gör den till en oslagbar produkt i vår Bäst i Test av bakåtvända bilbarnstolar 2024.

Dessutom är vi på Tryggtbarn glada att kunna erbjuda våra läsare en exklusiv 5% rabatt hos Axkid. Använd bara koden “tryggtbarn” genom vår länk vid köp i Axkids webbutik för att utnyttja detta specialerbjudande.

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn
4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 av 5 stjärnor (baserat på 2 omdömen)
Mycket bra50%
Bra50%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Lätt att montera – Perfekt stol 😀
Rated 5.0 out of 5

Lätt, tar lite plats och jätteenkel att montera i bilen. Till och med min partner lyckades på första försöket 😂

Frida Oskarsson
Smidigt stol som är lätt att flytta
Rated 4.0 out of 5

Axkid One 2 tog mindre plats i vår Kia Optima än BeSafe Stretch, så det blev denna stol. Något högt pris med tanke på att den inte räcker lika länge, men skönt med isofix…jättesmidigt att flytta stolen mellan bilar!

Johanna

BeSafe iZi Twist i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Rotationsfunktion: Erbjuder enkelhet vid in- och urstigning genom att låta stolen rotera mot föräldern, vilket minskar risken för rygg- och nackskador.
 • Framstående Säkerhetsfunktioner: Utöver att vara plustestad, har stolen fått högsta betyg i ADAC:s säkerhetstest 2020 och starka rekommendationer från både TCS och ÖAMTC.
 • Komfort och Anpassningsförmåga: Med fyra lutningslägen, ett justerbart huvudskydd och en mjuk bodyhugger, garanteras en bekväm sittupplevelse för barnet, kompletterat med ett ventilationssystem för optimal luftcirkulation.
Produkt: BeSafe iZi Twist i-Size | Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 6mån–5år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 14,9kg | DxBxH: 70x44x61

BeSafe iZi Twist i-Size representerar en perfekt balans mellan innovation, säkerhet och praktisk design – en trio av egenskaper som gör den till en utmärkt kandidat för föräldrar med mindre bilar. Den bakåtvända konstruktionen är allmänt erkänd som den säkraste positionen för små barn, och iZi Twist i-Size tar denna princip till nya höjder med sin enkla rotationsmekanism. Föräldrar med små bilar kommer att uppskatta hur lätt det är att snurra stolen mot dörren för att placera och säkra barnet utan att behöva manövrera i trånga utrymmen, vilket minskar risken för skador och förenklar resan.

Den höga säkerhetsstandarden som BeSafe iZi Twist i-Size uppnår, med sin plustestcertifiering och toppbetyg från ADAC, visar dess förmåga att skydda även i mindre fordon. Den innovativa designen inkluderar funktioner som det inbyggda sidokollisionsskyddet (SIP) och den extra sidokollisionsskyddsförstärkningen (SIP+), vilket är avgörande för barnets skydd i en mindre bil där avståndet till dörren kan vara kortare.

För att inte tala om komforten – iZi Twist i-Size erbjuder flera lutningspositioner och ett justerbart huvudstöd, vilket garanterar en behaglig färd för barnet även i den mest kompakta bilen. Det intelligenta ventilationssystemet blir ett viktigt tillägg i mindre utrymmen där luftcirkulationen kan vara begränsad.

Den universella Level Technology är en särskilt stor fördel i små bilar, eftersom den garanterar att stolen alltid installeras med rätt vinkel, vilket är kritiskt i fordon med olika sätesvinklar. Rotationen underlättar också för föräldrar att fästa barnet i bilbältet utan att behöva sträcka sig över eller in i en liten bil, vilket förvandlar en potentiellt besvärlig uppgift till en smidig handling.

Vi på Tryggtbarn förstår att en bilbarnstol behöver anpassas efter bilens storlek och form. Med BeSafe iZi Twist i-Size rekommenderar vi att ni beställer hem stolen, provar den i er bil, och om den inte passar – vilket är mindre troligt med dess mångsidiga design – kan den enkelt returneras.

I slutändan erbjuder BeSafe iZi Twist i-Size en överlägsen kombination av säkerhet, komfort och enkel användning som är särskilt fördelaktig i mindre fordon. För föräldrar som vill ha det bästa för sina barn och inte vill kompromissa med säkerhet och bekvämlighet på grund av begränsat utrymme, är denna bilbarnstol en idealisk investering.

4.0
Rated 4.0 out of 5
4.0 av 5 stjärnor (baserat på 2 omdömen)
Mycket bra50%
Bra0%
Okej50%
Dålig0%
Mycket dålig0%
ok
Rated 3.0 out of 5

Helt okej stol, rätt tung så inget man vill flytta mellan bilar..

Pontus Själin
rotering <3
Rated 5.0 out of 5

Jätteskönt att kunna rotera när jag sätter in dottern. Hade en Minikid 1 till förra barnet men föredrar denna stol varje dag i veckan

Emma Persson

Hela listan: Fler säkra bilbarnstolar till små bilar 2024

Axkid Minikid 1

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Fungerar ypperligt i mindre bilar
 • Mycket prisvärd
 • Enkel att montera i bilen
Produkt: Axkid Minikid 1 | Vikt: 0-23 kg | Ålder: ca 6mån–5år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: ECE R44 & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 9kg | DxBxH: 54x44x61

Axkid Minikid 1 framstår som en verklig pärla bland bilbarnstolar, speciellt efter att ha glänst i våra omfattande tester. En av dess främsta fördelar är det justerbara stödbenet, vilket inte bara tillåter installation i en bred variation av bilmodeller utan även stabiliserar stolen oavsett bilens storlek.

Stolens lutningsmöjligheter i fem olika positioner är en komfortbonus som uppskattas för barn i olika åldrar och längder, och är ett tecken på Axkids engagemang för barnets välbefinnande på resan. De förhöjda sidokrockskydden bidrar till en ökad säkerhetskänsla och passar väl in i bilens interiör utan att vara klumpiga. Det snabba och enkla installationsförfarandet med bilens egna trepunktsbälte, kombinerat med en unik fixeringsmetod som låter stolen “vickas” på plats, är ytterligare en nyskapande detalj som föräldrar säkert kommer att uppskatta.

Axkid Minikid 1 är inte bara för småttingar utan även för de lite längre barnen, vilket gör den till en flexibel och långvarig investering för familjer. Dess låga sidoprofil och kompakta design gör den till ett smart val även för mindre bilar, där utrymme är en premium. Möjligheten för barnet att sitta bekvämt i skräddarställning är en ovärderlig fördel, särskilt på längre turer.

Med ett nackstöd som anpassar sig efter barnets växande längd, säkerställs en perfekt passform från cirka 9 månaders ålder upp till ungefär 5 år, med en maximal viktkapacitet på 25 kg. Det är en stol som växer med barnet och anpassar sig efter dess föränderliga behov.

Den enda nackdelen verkar vara dess tillgänglighet på marknaden; det blir en jakt att få tag på den. Och med en begränsad försäljningsperiod som upphör i september 2024, blir det än mer angeläget att agera snabbt för de som vill säkra denna modell för sina bilresor.

Sammanfattningsvis representerar Axkid Minikid 1 en optimal kombination av säkerhet, flexibilitet och användarvänlighet, som lovar att tillgodose familjens behov och barnets komfort oavsett fordonets storlek.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Cybex Sirona S2 i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Roterbar 360 grader
 • Flera fäger att välja bland
 • Många justeringsmöjligheter
Produkt: Cybex Sirona S2 i-Size| Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 3mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 15kg | DxBxH: 70x43x64

Cybex Sirona S2 i-Size är inte bara en bilbarnstol; det är en symbol för en sömlös förening mellan formgivningens estetik och strikta säkerhetsnormer. Denna innovativa stol är designad för att göra varje resa enklare för både dig och ditt barn, oberoende av mål.

Stolens mest framträdande egenskap är dess unika 360° rotationsmekanism, som tar bort besväret med att manövrera i trånga utrymmen eller ryggont när man lutar sig in i bilen. Denna funktion är en handräckning för föräldrar, särskilt på packade parkeringsplatser eller vid brådskande situationer.

När det gäller säkerhet, går Cybex Sirona S2 i-Size hand i hand med bästa praxis, särskilt med dess bakåtvända konfiguration som skyddar barnet vid frontala sammanstötningar. Det integrerade LSP-systemet (Linjärt Sidokrockskydd) ökar skyddet vid sidokollisioner, vilket ger föräldrar en ytterligare sinnesro.

I överensstämmelse med de mest aktuella säkerhetskraven, stöter sig denna stol mot toppen med sin i-Size-klassificering och UN R129/03-certifiering, vilket försäkrar en tillförlitlig och varaktig skyddsnivå. Dess breda viktklass, som täcker barn från cirka tre månader till fyra år (eller 18 kg/105 cm), försäkrar en långvarig användbarhet. För de allra minsta erbjuds även ett nyföddinsats som rekommenderas från födseln för optimal säkerhet och komfort.

Komfort har inte försummats, med funktioner som ett justerbart huvudstöd och enkel lutningsjustering för att garantera en individanpassad sittkomfort för barnet på varje resa. Ett energiabsorberande skal tillhandahåller ytterligare dämpning och trivsel under färden.

Underhållet är bekymmersfritt med Cybex Sirona S2 i-Size tack vare maskintvättbara skydd som kan tvättas vid 30°C. Detta gör det enkelt att upprätthålla en ren och fräsch miljö för ditt barn.

Avslutningsvis utmärker sig Cybex Sirona S2 i-Size som ett förstklassigt alternativ för föräldrar som värdesätter en kombination av säkerhet, komfort och användbarhet, insvept i en stilfull design. Det representerar det optimala valet för de som söker en trygg och hållbar bilbarnstol som kommer att tjäna familjen väl under barnets tidiga år.

5.0
Rated 5.0 out of 5
5.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Klockren stol
Rated 5.0 out of 5

Vändbar och smidig stol

Sara G

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Bild av BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size och Tryggtbarns logga
Inga priser tillgängliga just nu.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Finns i många olika färger
 • Goda justeringsmöjligheter
 • Relativt kompakt modell
Produkt:BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size | Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 6mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 15kg | DxBxH: 560x44x50

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size framhäver en djupgående förståelse för barnsäkerhet och komfort i bilen, lämplig för barn från cirka 6 månader till 4 års ålder med en begränsning upp till 18 kg. Det är en komponent i BeSafes omfattande barnsäkerhetssystem designat att stödja ett barns resa från spädbarn till förskoleålder.

Denna bilbarnstol, som kräver en separat ISOFIX-bas känd som iZi Modular i-Size bas, lovar enkel installation med tydliga indikatorer för att säkerställa en korrekt och säker fastsättning. Den uppfyller den stränga UN r 129 (i-Size) standarden och har klarat det utmanande svenska Plustestet, vilket ger starka vittnesmål om dess säkerhetsfunktioner.

Stolens säkerhetsprofil förstärks med SIP+ (Side Impact Protection +) för överlägsen sidokrockskydd och en ny extra sidokollisionsskyddsteknik som är lätt att fästa för ökad säkerhet. En avancerad Dynamic Force Absorber™ i huvudskyddet erbjuder optimalt skydd för barnets känsliga huvud och nacke vid olyckor.

Anpassningsbarheten hos iZi Modular RF X1 i-Size sticker ut. Nackstödet, internbältet och “body huggern” justeras enkelt för att växa med barnet. Magneter på internbältet förenklar hanteringen, medan BeSafe Ergo-Move Shoulder Pads™ är ergonomiskt designade i samarbete med ryggexperter för att ge barnet frihet att röra sina armar.

Komforten för barnet är också prioriterad. Bilbarnstolen har justerbart benutrymme, mjuka kuddar, och flera lutningslägen för att säkerställa en behaglig resa. Den tjocka stoppningen tillsammans med den medföljande “body huggern” garanterar en mysig sittmiljö.

Genom att överträffa UN r 129 (i-Size) standarden i krocktestresultat, visar BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size sin kapacitet att erbjuda framstående skydd. Denna bilbarnstol inte bara uppfyller de striktaste säkerhetskraven utan erbjuder även en bekväm och justerbar miljö för det växande barnet.

Trots en maxvikt på 18 kg, vilket kan betraktas som en nackdel av vissa, är det tydligt att stolens mångsidighet och säkerhetsfunktioner utgör en solid grund för dess val. BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size är inte bara optimal för små bilar utan kan också placeras på en bilens mittplats, vilket är en fördel för familjer som behöver flexibilitet i bilens sittkonfiguration. Dessutom är dess förmåga att justera nackstödet i tio olika positioner samt god ventilation i klädseln funktioner som bidrar till användarupplevelsen.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!


Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan roteras 360 grader
 • Bra sidokrocksskydd
 • God komfort och bra justeringsmöjligheter
Produkt: Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size| Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 3mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 9kg | DxBxH: 68x43x65

Maxi-Cosi Pearl 360 är en innovativ bilbarnstol som kombinerar säkerhet, komfort och användarvänlighet på ett imponerande sätt. Den är designad för att växa med ditt barn, vilket gör den till en pålitlig följeslagare från nyfödd till cirka 4 års ålder.

En av de mest framstående egenskaperna hos Pearl 360 är dess 360-graders rotationsfunktion. Tack vare denna funktion, i kombination med den kompatibla FamilyFix 360 isofixbasen, kan föräldrar enkelt vrida stolen för att sätta in eller ta ut sitt barn ur bilen. Detta minskar belastningen på ryggen och gör det smidigare att hantera barnet, särskilt i trånga utrymmen.

Säkerheten är en av Maxi-Cosis kärnvärden, och Pearl 360 är inget undantag. Den uppfyller den senaste i-Size-säkerhetsstandarden (R129/03) och är utrustad med G-CELL sidokrocksskydd, vilket ger extra skydd vid sidokollisioner. Denna teknik minskar kraftigt de krafter som ditt barn utsätts för vid en eventuell kollision.

När det gäller komfort, har Maxi-Cosi tänkt på allt. Pearl 360 kommer med ett bekvämt spädbarnsinlägg som ser till att de allra minsta resenärerna är bekväma och säkra. När barnet växer kan inlägget enkelt tas bort, och stolen erbjuder ett rymligt säte med extra vaddering. Funktioner som ClimaFlow säkerställer god luftcirkulation, vilket håller ditt barn bekvämt oavsett väder.

För föräldrarnas bekvämlighet har stolen en enkel selhantering, vilket gör det snabbt och smidigt att få barnet i och ur bilen. Dessutom är klädseln avtagbar och maskintvättbar, vilket underlättar rengöring och underhåll.

Sammanfattningsvis är Maxi-Cosi Pearl 360 en utmärkt bilbarnstol som erbjuder en kombination av säkerhet, komfort och praktiska funktioner. Den är idealisk för föräldrar som söker en hållbar och pålitlig lösning för sina barns resor under de första levnadsåren.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Maxi-Cosi Pearl Pro2

Bild av Maxi-Cosi Pearl Pro2 och Tryggtbarns logga
Inga priser tillgängliga just nu.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Goda justeringsmöjligheter
 • Fästs med ISOFIX
 • i-Size & Plusgodkänd
Produkt: Maxi-Cosi Pearl Pro2 | Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 6mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 12kg | DxBxH: 561x48x60

Om du är ute efter en riktigt prisvärd bilbarnstol för en liten bil, då ska du införskaffa en Maxi-Cosi Pearl Pro2. Med den här bilstolen får du mycket för pengarna och den tar inte alls upp mycket utrymme i en liten bil. Stolen är utrustad med ett sidokrockskydd, vilket skyddar ditt barn vid en eventuell sidokollision. Dessutom är den godkänt i Plustestet.

Stolen har dessutom andra säkerhetsfunktioner såsom ett 5-punktsbälte som kan justeras samt ett justerbart nackstöd. Stolen kan därmed anpassas allt eftersom barnet växer. Bilfärderna blir extra bekväma då stolen kan fällas i fyra olika positioner. Maxi-Cosi Pearl Pro2 kvalade sig in på vår bäst i test-lista tack vare att stolen kan monteras med en ISOFIX-bas. Den köper du till separat och då får du en extra trygg samt smidig montering i bilen.

Tack vare det faktum att stolen har lägre sidor, utan att för den delen tumma på sidokrocksskyddet, så ryms stolen i alla bilar och barnet kan sitta mer bredbent. Du kan montera stolen med hjälp av en separat ISOFIX-bas, vilket gör att det är omöjligt att montera den fel.

Stolen kan monteras på en mittplats och det här är den en mycket bra bilbarnstol för den lilla bilen med begränsat utrymme.

Stolen passar barn mellan 9-18 kg och har en längdgräns på 67-105 cm. Det innebär att barn mellan 6 månader och 4 år kan använda stolen. Du kan enkelt hålla stolen fräsch genom att ta bort klädseln och tvätta den.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!


Britax Römer Swingfix M i-Size

Bild av Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size och Tryggtbarns logga
Inga priser tillgängliga just nu.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan roteras 90 grader mot dörren – bra om bilen har trånga dörrar
 • i-Size & Plusgodkänd
 • Kan användas från 3 månaders ålder
Produkt: Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size| Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 3mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 15kg | DxBxH: 74x44x48

Om du vill ha ett riktigt bra premiumalternativ i din bil, då ska du satsa på den bästa bilbarnstolen i denna kategori, nämligen Britax Römer Swingfix M i-Size.

Det här är en Plusgodkänd bilbarnstol som du snabbt och enkelt kan montera med hjälp av ISOFIX. En ISOFIX-bas gör att stolen tar upp en mindre plats i bilen och därmed gör detta till en perfekt bilbarnstol för en liten bil.

Stolen är lite tyngre än andra bilbarnstolar, men i en liten bil får den väl rum och när den väl sitter fast så behöver du inte flytta omkring på den. Stolen har bra funktioner i form utav långa stödben och justerbar lutning.

Det här är den bästa bilbarnstolen om du har en minibuss och dessutom kan du enkelt placera den på en mittplats. Sitsen är vridbar så det är enkelt att sätta i och ta ur ditt barn från stolen.

Med smarta funktioner, användarvänlig design och ett relativt konkurrenskraftigt pris tar Britax Römer Swingfix M i-Size hem första platsen i vårt test av bilbarnstolar för små bilar.

Det faktum att bilbarnstolen är vridbar utan att för den delen ta allt för mycket plats är guld värt i en liten bil.

Vill ni läsa mer i detalj om Britax Römer Swingfix M i-Size, eller vill ni läsa vårt intryck av de övriga bilbarnstolarna för småbilar i vårt bäst i test, så kan ni fortsätta läsa i artikeln här nedanför.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

BeSafe Stretch

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Hög maxvikt – Kan användas av barn upp till ca 7 år
 • R-129 & Plusgodkänd
 • Enkel att montera trots avsaknad av ISOFIX
 • Kan justera lutning enkelt
Produkt: BeSafe Stretch | Vikt: 0-36 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 11.5 kg | DxBxH: 77x44x49cm

Enligt vår bedömning är BeSafe Stretch en mycket bra bilbarnstol för små bilar. Denna stol är dock särskilt utformad för att passa lite äldre barn på bästa sätt, något som tydligt reflekteras i det generösa extra benutrymmet som den erbjuder. Med hela 26 centimeter extra benutrymme kan även en sjuåring åka bekvämt i en BeSafe Stretch! Det finns alltså bilbarnstolar som tar mindre utrymme än BeSafe Stretch för barn upp till 4 år och därefter kanske man hellre kikar på en bältesstol om utrymmet är trångt i bilen. Men med tanke på hur länge denna stol kan användas bakåtvänd är den svårslagen.

BeSafe Stretch fick utmärkelsen “Bäst” i Folksams test av bilbarnstolar 2023, med betyget 4, vilket ytterligare understryker dess kvalitet och säkerhet. Stolen prisades för att vara mycket rymlig, ha en hög rygg, vara godkänd upp till 36 kg och dess justerbara benutrymme. Dessutom uppskattades enkelheten i att spänna underförankringsbanden.

Denna stol är utrustad med ett mjukt, skyddande nackstöd som inkluderar Dynamic Force Absorber™-teknologi, vilket ger extra komfort och säkerhet. Stolens fem lutningslägen och tio justerbara steg i huvudstödet erbjuder ytterligare bekvämlighet för den lilla passageraren, och bidrar till en behaglig resa oavsett längd eller destination.

När det kommer till installationen, ska BeSafe Stretch monteras med bilbälte, bygel, stödben och de medföljande underförankringsbanden, vilka underlättar vid förflyttning av stolen mellan olika bilar. Med en vikt på drygt 10 kilo bidrar denna stol till optimal smidighet, vilket gör det enkelt att nämna BeSafe Stretch som Bäst i Test. De praktiska underförankringsbanden kan dessutom sitta kvar på stolen under hela användningsperioden, vilket ytterligare understryker BeSafe Stretch som ett av de bästa, om inte det bästa, valen på marknaden.

Efter att bältet, med alla sina smarta funktioner, har monterats, blir det enkelt att anpassa stolen efter personliga behov och önskemål. Ett hett köptips för BeSafe Stretch: Stolen kan monteras i alla säten bak, inklusive mittensätet, samt i passagerarsätet fram, vilket ger en sällsynt flexibilitet i monteringsalternativ och gör det möjligt för föräldrarna att välja den plats som passar bäst för både dem och deras barn.

Omdömen från våra läsare

5.0
Rated 5.0 out of 5
5.0 av 5 stjärnor (baserat på 4 omdömen)
Mycket bra100%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Bra stol
Rated 5.0 out of 5

Kanske lite dyr i inköp men eftersom min son kommer kunna använda den länge är den ändå värd pengarna

Lars J
Besafe stretch = Bästa stolen!!!
Rated 5.0 out of 5

Det är den bästa vi haft! Så nöjd! Köpte den till sonen på 5 år och 110cm, men dottern på 2 år och 90cm sitter också toppen 🙂

Anonym recensent
Oslagbar bilbarnstol
Rated 5.0 out of 5

Tycker det är en bra stol på alla vis. Ej hittar något negativt än(!). Sonen på 120 cm sitter lika bra som dottern på ca 80 cm.

Josefine
Älskar denna stol!!
Rated 5.0 out of 5

Älskar deanna stol!! Köpte den för 3 mån sen. Men vilken stol, vår 4,5 åring kommer åka bakåt lääänge till nu hoppas jag 🙏🏻

Jennifer S

Britax Max-Safe Pro

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Självåtspännade band: Max-Safe Pro har en innovativ spärrmekanism som säkerställer enkel och säker installation.
 • Avancerat sidokrockskydd (SICT): Ger extra skydd vid sidokollisioner, vilket ökar barnets säkerhet under resan.
 • Djupare sitsdesign: Erbjuder bättre stöd för barnets ben och möjliggör mer benutrymme, vilket ökar komforten under längre resor.
Produkt: Britax Max-Safe Pro | Vikt: 0-36 kg | Ålder: ca 3mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 9kg | DxBxH: 77x44x58

Britax, känt för sina högkvalitativa bilbarnstolar, introducerar Max-Safe Pro, en modell som följer i fotspåren av de populära Max-Way och Max-Way Plus. Denna bilbarnstol är designad för att stå sig starkt mot andra ledande modeller på marknaden, som Axkid Minikid 4 och Besafe Stretch. Precis som dessa konkurrenter är Max-Safe Pro designad för barn som väger upp till 36 kg och mäter mellan 61-125 cm.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Max-Safe Pro är dess självåtspännade band. Britax har införlivat en spärrmekanism som låter bandet rullas ut. Istället för tidigare bälteslås-banden har Britax valt att använda krokar för att fästa bandet, antingen i fasta öglor i bilen eller i de medföljande banden.

När vi jämför Pro med M-modellen av Max-Safe, noterar vi några distinkta skillnader. M-modellen saknar självåtspännade band, SICT (det extra sidokrockskyddet) och distansklossen. Max-Safe Pro, å andra sidan, är utrustad med dessa funktioner samt det innovativa Click Tight-systemet, en teknik för att dra åt och fästa bilbältet. Den stora bältesklämman under sitsen antyder att stolen är designad för att förhindra problem med glidande bälten.

Dessutom har Pro-modellen SICT, vilket ger extra skydd vid sidokollisioner. En annan fördel är att stolen kan monteras på ett sätt som ger mer benutrymme för barnet. Sitsen på Max-Safe Pro är djupare än tidigare modeller, vilket ger bättre stöd för barnets ben. Denna design kan dock göra det svårare för större barn att placera sina ben mellan sitsen och bilens säte, men det är designat för att fortfarande vara bekvämt för dem.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Finns i många olika färger
 • Goda justeringsmöjligheter
 • Relativt kompakt modell
Produkt: Axkid Minikid 2 (2022/2023) | Vikt: 0-25 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: ECE R44 & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 11,4kg | DxBxH: 56x46x62

Axkid Minikid 2 (2022/2023) är en bakåtvänd bilbarnstol som erbjuder en fin balans mellan säkerhet, komfort och användarvänlighet. Denna modell, tillverkad av den svenska tillverkaren Axkid, är designad för att erbjuda optimalt skydd och komfort för barn i åldern 0 till omkring 7 år, med en viktgräns på 25 kg. Skillnaderna mellan den tidigare modellen Axkid Minikid 2 och Axkid Minikid 2 (2022/2023) inkluderar en 2 cm högre rygglängd tack vare ett uppdaterat nackstöd, vilket möjliggör längre användning bakåtvänt, samt uppdaterad textil i stretchigare material för ökad komfort och bättre passform. Insatsdynan har också gjorts tjockare med 10 mm för att ge bättre passform och komfort för de allra minsta.

Axkid Minikid 2 (2022/2023) kommer i sju olika färger och inkluderar en babydyna för de minsta barnen. Stolen är enkel att installera tack vare självspännande förankringsband som bidrar till en stabil montering i bilen, vilket är avgörande vid hårda inbromsningar eller en eventuell kollision. Säkerheten förstärks med unika sidokrockskydd (ASIP) och justerbara sel och nackstöd som säkerställer en säker och bekväm passform oavsett barnets storlek.

För de som söker en lyxigare upplevelse finns även en Premium-version av Axkid Minikid 2 (2022/2023) som erbjuder extra vaddering och visuella uppdateringar för en premium känsla. Sammanfattningsvis är Axkid Minikid 2 (2022/2023) ett väl genomtänkt och säkert val för föräldrar som värderar både säkerhet och komfort för sina barn under bilfärden.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Vanliga frågor om bilbarnstolar

Vilken bilbarnstol tar liten plats?

Har man trångt i bilen så kan det vara bra att köpa en bilbarnstol som tar liten plats. Samtliga bilbarnstolar i vår artikel tar liten plats. Maxi-Cosi Pearl Pro2 har dock väldigt låga sidor vilket möjliggör för barnet att sitta i skräddarställning, perfekt för en liten bil med ont om benutrymme alltså!

Vridbar bilbarnstol?

Att ha en vridbar bilbarnstol kan vara smidigt, i synnerhet om man har en liten bil. Genom att vinkla bilbarnstolen 90 grader blir det betydligt enklare att sätta barnet i stolen. I vår lista över bästa bilbarnstolarna för småbilar så har vi tagit med flertalet vridbara bilbarnstolar, bland annat BeSafe iZi Twist och Britax Römer Swingfix, så kolla gärna på dem om ni vill ha en vridbar bilbarnstol.

Varför bakåtvänd bilbarnstol?

Barn har ett tungt huvud i förhållande till deras svaga nacke. Det är därför svårt för dem att hålla huvudet upprätt vid en krock (Källa: NTF). Det säkraste för barn är därför alltid att färdas i bakåtvända bilbarnstolar.
De flesta krockar sker i låg fart inne i stadstrafik. Även vid så låg fart som 30 km/h så utsätts barnen för starka krafter där bakåtvända bilstolar skyddar dem på bästa sätt.
Om barn anses vara för långa för att kunna sitta bekvämt så finns det gott om bakåtvända bilbarnstolar med extra benutrymme.

När är bilbarnstolen urvuxen?

När barnet växt ur sitt babyskydd är det dags för en säker bilbarnstol.

Barn ska, för optimal säkerhet, sitta i en bakåtvänd bilbarnstol så länge de bara kan. Exakt när barnet måste byta från en bakåtvänd bilbarnstol är svårt att säga då detta beror på barnets vikt och längd.

Ofta brukar en bilbarnstol kunna användas fram till barnet är ca 4-6 år innan barnet blir för stort.

I regel brukar bakåtvända bilbarnstolar vara godkända för vikter upp till 18 kg (ibland 25kg). När det kommer till barnets längd kan man använda den bakåtvända bilbarnstolen tills toppen av barnets öron når överkanten på ryggstödet. Bilstolen är alltså säker även om en liten bit av huvudet sticker upp ovanför kanten.

I vår artikel redogör vi för vilken vikt bilbarnstolen är godkänd för och ungefär vilken ålder på barnet som gäller.

Kan man använda en bakåtvänd bilbarnstol framåt?

Vissa bilbarnstolar är så kallade ”kombistolar” som kan användas både framåt och bakåt.
En bilbarnstol som endast är godkänd för att monteras bakåt får EJ användas framåt då detta riskerar barnets säkerhet i händelse av kollision.

Bilbarnstol med ISOFIX eller bältesstol?

Det är en fråga som är svår att besvara.

Fördelen med ISOFIX är att det är svårt att montera den på fel vis. Man klickar helt enkelt in bilbarnstolen i ISOFIX-fästena och sedan är det klart. Detta underlättar såklart de gånger bilbarnstolen måste förflyttas mellan olika bilar. Väldigt enkelt alltså!

Bältesstolar har dock ofta en längre användningstid vilket gör att man inte måste byta bilbarnstol när barnet vuxit ur bilbarnstolen med ISOFIX

Hur monterar man en bakåtvänd bilbarnstol?

Varje tillverkare brukar skicka med instruktioner för hur man monterar just deras bilbarnstol. Det är viktigt att ni läser dessa instruktionerna för att lyckas montera bilbarnstolen korrekt då monteringen kan påverka hur pass bra barnet skyddas i händelse av krock. Kika gärna på videon från NTF nedan för generella monteringsinstruktioner.

Hur hittar man en liten bilbarnstol som passar småbilar?

Bilbarnstolar som testats och godkänns enligt i-Size test får vara max 44 cm breda. Vill man därför ha en så smal stol som möjligt är det bra att spana efter i-Size-godkända stolar.

Vi anger både bredd, djup och höjd på alla bilbarnstolar vi tipsar om. Använd därför gärna dessa mått när ni letar efter en liten bilbarnstol.

Köpguide – Bakåtvänd bilbarnstol för liten bil

Att hitta rätt bilbarnstol är en djungel. Det finns otroligt många modeller att välja mellan och alla skryter om sina egenskaper och funktioner. Vi testade därför många populära stolar på marknaden för att utse vilken som är bäst i test.

Vi kom dessutom fram till några bra punkter som kan hjälpa dig på vägen mot att hitta den bästa bilbarnstolen till ditt barn.

Fundera på vilken budget du har

Det är stor skillnad i pris mellan olika modeller och den dyraste behöver inte alltid vara den bästa. Ett ökat pris brukar dock ge ökad komfort för både barn och förälder. Den bästa bakåtvända stolen är den som passar din budget samtidigt som den håller ditt barn tryggt i bilen. Det finns många bra budgetalternativ i vårt test.

Ställ krav på säkerheten

Alla bilbarnstolar i vårt test har godkända säkerhetscertifieringar. Vissa har dock även fått godkänt av i-Size medan andra har fått godkänt i Plustestet. Det senare är ett kompletterande krocktest som är mycket strikt och som utförs av Statens väg-och transportforskningsinstitution. Det är viktigt att stolen har ett sidokollisionsskydd. Att bli skadad i en sidokollision är nämligen både farligt och vanligt för barn.

Kika efter alla funktioner du vill ha

Ett sätt att sondera marknaden på är att bestämma vilka funktioner du absolut vill ha. Är det priset viktigast för dig eller vill du kunna rotera bilbarnstolen eller luta fem lägen. Vill du ha ett flertal mjuka kuddar i stolen eller är det viktigast att den har en ISOFIX-bas? Bestäm vad du vill ha så blir det enklare att sålla bland alla alternativ.

Vilka behov har ditt barn

Det är viktigt att ditt barn sitter bekvämt, speciellt om ni ofta åker långt. Tänk på att ditt barn måste ha gott om benutrymme, kunna sitta mjukt och varken få skav eller ont någonstans.

Kika på maxvikten

Den bästa bilbarnstolen kan bli ett tråkigt felköp om du inser att den har en mycket lägre maxvikt eller maxlängd än vad du hade förväntat dig. Se därför till att dubbelkolla vilken maxvikt den stolen du vill köpa har. Det är nämligen maxvikten eller maxlängden som avgör hur många år du kan använda stolen i.

Köp och testa stolen!

Utnyttja det faktum att ni har minst 14 dagars ångerrätt. Beställ hem stolen, testa den i bilen och se så att det faktiskt passar er familj. Fungerar den inte, lämna då tillbaka den. Fungerar stolen som ni vill, ja då har ni gjort ett bra köp!

Sammanfattande tankar: Bästa bilbarnstolen för liten bil 2024!

Att ha en liten bil är ingen ursäkt för att skippa en riktigt rejäl och säker bilstol. Det finns en bilbarnstol för en liten bil som garanterat går in i din bil, oavsett storlek. Många har smarta, kompakta designer som ryms även på smala säten.

Den bästa bilbarnstolen är den som ger gott om utrymme till andra passagerare samtidigt som ditt barn sitter bekvämt. Du behöver inte ens tumma på barnets benutrymme utan dagens bilstolar har gott om benutrymme även på liten yta.

I vår topplista fick du tips om riktigt bra alternativ och alla bilstolar uppfyller svensk säkerhetsstandard. Uteslut inte större bilstolar bara för att utrymmet är snålt. Det finns många bilstolar med smart design som passar bra även i de allra minsta bilarna på marknaden, förhoppningsvis har vårt artikel hjälpt dig hitta rätt bilbarnstol för just dig och ditt barn!

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn