Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Britax Adventure recension

Fördelar

  • Nack- och ryggstöd som kan justeras i 11 olika nivåer.
  • Bekväm stol med ordentliga sidokrockskydd för nacke och överkropp.
  • Avtagbar klädsel som kan tvättas i tvättmaskinen.
  • Hållare för flaska, mugg eller snacks.
  • Kan enkelt installeras med hjälp av bilens trepunktsbälte.
  • Passar barn i viktklass 15-36 kg, vilket ger en lång användning.
  • Väger endast 3,9 kg.

Nackdelar

  • Stolen saknar ISOFIX.
  • Inget viloläge.
  • Inga bälteshorn.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Britax Adventure recension 2024

Letar du efter en riktigt bra och detaljerad Britax Adventure recension? Britax Adventure är en mycket uppskattad och praktisk bältesstol som växer i takt med att ditt barn blir längre, tyngre och äldre. Tack vare bältesstolens smidiga finesser och moderna egenskaper kan Britax Adventure användas redan från 15 kilo och upp till 36 kilo, vilket motsvarar cirka 11-12 års ålder. Den är också otroligt lätt i design och utformning, vilket gör att den med fördel kan flyttas mellan olika bilar utan problem.

Med sina ynka 3,9 kilo och sitt säkra trepunktsbälte kommer ditt barn alltid att vara tryggt när ni befinner er ute på vägarna. I den här recensionen av Britax Adventure kommer du att få veta mer om stolens många funktioner, samtidigt som du får veta om vi på Tryggtbarn anser Britax Adventure vara ett bra köp eller inte!

Säkerhet

En bältesstol ska kunna vara lika trygg för det äldre barnet som ett babyskydd är för den lilla bebisen. Med Britax Adventure får du en mycket trygg och väldesignad bilstol med en ordentlig sittyta och ett ryggstöd som är justerbart. Genom att kunna justera ryggen behöver du aldrig oroa dig för att bältet hamnar för långt ner på barnets axlar. Du väljer själv om du vill ställa in stolen medan ditt barn sitter i den eller om du vill göra det innan stolen installeras i bilen.

Britax Adventure installeras med hjälp av bilens trepunktsbälte. Det är inte lika stabilt som med ISOFIX, men fortfarande fullt tryggt för ditt lilla såväl som ditt lite större barn. Se bara till att stolen sitter stadigt och att den är ordentligt placerad mot bilsätets rygg.

Det vi gillar extra mycket med Britax Adventures design är att den har ordentliga sidokrockskydd för både överkropp och huvud. Dessa skydd minskar risken för skador vid kollision och är också utmärkta att luta sig mot, t.ex. när barnet börjar bli trött vid längre resor. Observera att Britax Adventure är en framåtvänd bilstol som inte bör placeras åt andra hållet.

Britax Adventure är godkänd enligt säkerhetscertifieringen ECE R44/04.

Komfort

Britax Adventure är kanske inte den mest avancerade bilbarnstolen på marknaden, åtminstone inte när det kommer till design. I design är den väldigt enkel och stilren, vilket passar de flesta, men det innebär också färre funktioner. Dock är Britax Adventure fortfarande en mycket bekväm och komfortabel stol som ditt barn kommer sitta tryggt och skönt i varje dag. Bekvämligheten ser vi bland annat i det justerbara rygg- och nackstödet, men även i sidokrockskydden såväl som i den vadderade sittytan.

För att göra Britax Adventure extra behaglig och enkel för ditt barn att använda har stolen även en bältesguide. I början kanske du hjälper barnet på med bältet, men i takt med att barnet blir äldre kommer han eller hon antagligen vilja sätta på sig bältet själv. Den automatiska bältesguiden säkerställer att bältet endast kan knäppas på ett sätt – utan att det blir några fel eller missar.

Användarvänlighet

Jämfört med många andra bilstolar på marknaden är Britax Adventure mycket enkel att använda sig av. Här behövs knappt några instruktioner för att du ska veta hur du ska installera den. Det enda som krävs är att du placerar den i en bil som har ett trepunktsbälte. Det är nämligen med hjälp av detta som du kommer spänna fast både stol och barn. Som tidigare nämnt är det viktigt att du sätter stolen på ett sådant sätt att den är helt lutad mot bilsätets rygg. Hela sittytan ska vara i kontakt med bilens säte och stolen ska vara fastspänd, även när barnet inte sitter i den.

Med en bältesstol för lite äldre barn behövs det egentligen inte fler finesser än så. Tyget kan enkelt tas bort när du behöver och stoppas in i tvättmaskinen på maximalt 30 grader. Under stolen kan barnet även dra ut en flask- och mugghållare, samt en liten bägare som blir perfekt för olika typer av snacks på längre resor. När ingen flaska används är det bara att skjuta in hållaren under stolen igen.

Sammanfattning

Vi skapade vår Britax Adventure recension med mål om att ge dig en så detaljerad och korrekt bild av stolen som möjligt. På så sätt slipper du leta efter massa olika Britax Adventure köpråd för att veta om bilstolen kommer passa dig och ditt barn eller inte. Vi anser att Britax Adventure är en mycket bra bilstol som håller måttet ur de allra flesta aspekter. Är det något som saknas är det eventuellt ISOFIX, men tittar vi på hur bilstolarna såg ut förr hade ingen stol denna funktion. Därför är det inget att haka upp sig på, utan vill du ha en stol som växer i takt med ditt barn och som har en smidig bältesledning är Britax Adventure helt klart ett bra val.

Produktfakta Britax Adventure

LÄNGD (mm)440
BREDD (mm)440
HÖJD (mm)670
VIKT (kg)3,9
UNDERHÅLLKlädseln kan tvättas i 30°
VAD INGÅRBilbarnstol

Köpråd

Nu har vi kommit till slutet av vår recension av Britax Adventure. Efter att ha klämt och känt på Britax Adventure kommer vi på Tryggtbarn fram till att Britax Adventure är ett mycket bra köp. I synnerhet om ni letar efter en bältesstol som väger lite och därför är lätt att förflytta mellan bilar, eller ta med sig på bussen. Väljer ni att investera i Britax Adventure bör ni vara införstådd med att det är en stol som passar för äldre barn. Visst kan en treåring använda sig av den om barnet uppfyller kraven för minsta längd och vikt, men en treåring bör inte sitta framåtvänd riktigt ännu utan ska istället sitta i en bakåtvänd bilbarnstol. Den djupa sittytan kräver dessutom att barnet har lite längre ben för att kunna sitta på ett korrekt, och således optimalt, sätt.

FAQ

Har Britax Adventure ISOFIX?

Nej! Britax Adventure har inte ISOFIX utan du låser helt enkelt fast bilstolen med hjälp av bilens eget bälte.

Kan man tvätta klädseln på Britax Adventure?

Ja du kan tvätta klädseln på Britax Adventure, du tar bara av klädseln och stoppar in den i tvättmaskinen. Tvätta inte på en temperatur som är högre än 30 grader.

Vilken ålder på barn passar Britax Adventure?

Britax Adventure har ingen direkt åldersrekommendation, utan här är det barnets vikt och längd som har betydelse. Viktklassen är 15-36 kilo.

Hur små barn kan använda Britax Adventure?

Då Britax Adventure är en framåtvänd stol med en djup sittyta bör den inte användas av små barn. Följ alltid ålders-, vikt- och längdrekommendationer på bilstolar.

Hur lutar man Britax Adventure?

Britax Adventure har tyvärr inget viloläge och därför kan du inte heller luta stolen. Du kan däremot justera både nacke och rygg i flera olika lägen.

Får man montera Britax Adventure i framsätet?

Britax Adventure kan med fördel placeras i framsätet, men kom ihåg att det finns regler och lagar för mindre barn att åka i fram. Se till att du följer dessa och att du stänger av airbag om ditt barn är under 140 cm.