Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Britax Primo recension

Fördelar med Britax Primo

  • Säkert och godkänt av flera tester och certifieringar
  • Bekvämt och ergonomiskt för ditt barn
  • Lätt att installera och flytta mellan olika fordon
  • Mycket bra pris

Nackdelar med Britax Primo

  • Äldre ECE R44 godkännande
  • Inte kompatibelt med alla barnvagnar

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Britax Primo recension 2024

Om du är på jakt efter ett babyskydd som är både säkert och praktiskt kan Britax Primo vara ett bra alternativ för dig. Britax Primo är ett babyskydd i mellanklassen som passar barn från nyfödd upp till 13 kg eller cirka 13 månader. I den här artikeln ska vi gå igenom vad som gör Britax Primo till ett av de bästa babyskydden på marknaden.

Produktfakta Britax Primo

Barnets maxvikt13 kg
Barnets ålder0 – 13 månader
InstallationBälte/ISOFIX
RiktningBakåtvänd
GodkännandeECE R44, plustest
Babyskyddets vikt4 kg
Djup x Bredd x Höjd på babyskyddet65 x 44 x 57 cm

Säkerhet

Britax Primo har flera funktioner som främjar säkerheten för ditt barn. För det första har det en bekväm kudde som ger stöd åt de allra minsta och håller dem i en optimal position. För det andra har det ett smart utformat solskydd som skyddar ditt barn mot solens strålar och vind. För det tredje har det en mjuk stoppning runt huvudet och sidorna som ger extra skydd vid en eventuell kollision.

Britax Primo har också godkänts av flera tester och certifieringar som garanterar dess kvalitet och säkerhet. Bland annat har det klarat av ECE R44/04, vilket är den europeiska standarden för bilbarnstolar, samt Plustestet, vilket är ett frivilligt test i Sverige som mäter krafterna på nacken vid en frontalkrock.

Komfort

Britax Primo är inte bara säkert utan också bekvämt för ditt barn. Babyskyddet har en ergonomisk design som följer ditt barns naturliga form och ger god stöd åt ryggen och nacken. Babyskyddet har också en tjock vaddering som gör att ditt barn sitter mjukt och skönt.

Babyskyddet har även flera inställningsmöjligheter för att öka komforten för ditt barn. Du kan justera handtaget i fyra olika lägen beroende på om du vill bära, gunga eller ställa ner babyskyddet. Du kan också justera bältesspännet i två olika höjder beroende på hur stor ditt barn är.

Användarvänlighet Britax Primo är även användarvänligt för dig som förälder. Babyskyddet är lätt att installera i bilen med hjälp av bilens bälten eller med Britax egna Primo Bas om du har ISOFIX-fästen i bilen. Med ISOFIX-fästen får du en stabilare installation och slipper spänna fast bältet varje gång du sätter in eller tar ut babyskyddet.

Användarvänlighet

Britax Primo är även användarvänligt för dig som förälder. Babyskyddet är lätt att installera i bilen med hjälp av bilens bälten eller med Britax egna Primo Bas om du har ISOFIX-fästen i bilen. Med ISOFIX-fästen får du en stabilare installation och slipper spänna fast bältet varje gång du sätter in eller tar ut babyskyddet.

Babyskyddet är också lätt att flytta mellan olika bilar eller barnvagnar tack vare sitt låga vikt på endast 3,9 kg. Om du har en barnvagn från Britax kan du enkelt fästa babyskyddet direkt i vagnen utan några tillbehör. Det gör att du slipper väcka ditt sovande barn när du byter transportmedel.

Sammanfattning

Britax Primo är ett babyskydd som erbjuder både säkerhet, komfort och användarvänlighet för dig och ditt barn. Det har godkänts av flera tester och certifieringar, det har en ergonomisk design med tjock vaddering, och det är lätt att installera och flytta mellan olika fordon.

Om du vill ha ett babyskydd som ger dig flexibilitet och trygghet kan Britax Primo vara ett bra val för dig. Det är inte konstigt att många anser att Britax Primo är ett av de bästa i test babyskydden på marknaden.

FAQ

Hur länge kan man använda Britax Primo?

Britax Primo är anpassad för barn från födseln upp till cirka 12 månader eller 75 cm långa. Det beror dock på hur snabbt ditt barn växer och hur mycket utrymme det har kvar i babyskyddet. Du bör byta till en större bilbarnstol när ditt barns huvud når över kanten på babyskyddet eller när det väger mer än 13 kg.

Varför ska man välja ett bakåtvänt babyskydd?

Ett bakåtvänt babyskydd ger det bästa skyddet för ditt barn vid en eventuell kollision. Eftersom små barn har stora huvuden och svaga nackar, behöver de extra stöd för att minska risken för allvarliga skador vid en krock. Ett bakåtvänt babyskydd fördelar kraften över hela ryggen istället för att koncentrera den till nacken. Därför rekommenderas det att låta ditt barn åka bakåtvänt så länge som möjligt, helst upp till fyra års ålder eller längre.

Vilken riktning ska Britax Primo monteras i?

Britax Primo ska alltid monteras bakåtvänd i bilen. Det är den säkraste färdriktningen för små barn eftersom det minskar risken för nackskador vid en krock.

Hur rengör man Britax Primo?

Du kan ta av klädseln på Britax Primo och tvätta dem i maskin på 30 grader. Du kan också torka av babyskyddet med en fuktig trasa och mild tvål.

Var kan man köpa Britax Primo? 

Du kan köpa Britax Primo hos flera återförsäljare online eller i butik. Du kan jämföra priser och erbjudanden här nedanför!