Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.
Cybex Solution M-fix recension

Fördelar

  • En av de säkraste bilstolarna på marknaden.
  • Passar utmärkt för barn i åldrarna 5-12 år (maxvikt 15-36 kg).
  • Otroligt enkel att installera med ISOFIX eller med bilbältet
  • Justerbart rygg- och nackstöd i 12 positioner.
  • Viloläge för längre resor.
  • Avtagbart tyg som kan tvättas på låga temperaturer i tvättmaskin.
  • Kommer i flera olika färger
  • Robust i design och utrustad med stora sidokrockskydd för bästa komfort.

Nackdelar

  • Inget integrerat bilbälte. Barnet måste använda sig av bilens eget trepunktsbälte.
  • Klädseln kan vara svår att få på igen efter att du har tvättat den. Försök därför undvika maskintvätt om möjligt.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

Cybex Solution M-Fix recension 2024

Med vår smarta och detaljerade Cybex Solution M-Fix recension blir det enklare för dig att välja bilstol till ditt barn. Cybex är en av de bästa och mest pålitliga tillverkare av bilstolar som finns och det är något som syns extra tydligt i den här modellen. Stolen har varit med i ett flertal bäst i test Cybex Solution M-Fix där den har fått riktigt höga betyg på både kvalitet, säkerhet och design.

Cybex Solution M-Fix är en stol som är framtagen för att användas framåtvänt i bilen och lämpar sig således bäst till äldre barn. Den ordentliga bredden och det justerbara ryggstödet gör dessutom att Cybex Solution M-Fix kan växa i takt med att ditt barn blir längre och tyngre. I vår Cybex Solution M-Fix recension kommer du att få en komplett bild av denna populära (och inte minst snygga) bilstol, samtidigt som vi delar med oss av våra bästa Cybex Solution M-Fix köpråd.

Säkerhet

Oavsett om du ska välja babyskydd, bilbarnstol eller bältesstol är det mycket viktigt att du tänker på säkerheten först och främst. Om stolen inte är säker kommer den inte att kunna skydda ditt barn vid en eventuell krock. Barnet kommer inte heller sitta bekvämt i bilen, vilket kan skapa obehag och skav – inte minst från bilbältet.

Med Cybex Solution M-Fix får du en mycket säker och trygg bilstol som är designad med ett patenterat nackstöd som är justerbart. Även ryggen kan justeras i takt med att ditt barn växer, samtidigt som du kan luta det bakåt. Med ett skönt viloläge minskas risken för att barnets huvud faller framåt, t.ex. om barnet har somnat.

Cybex Solution M-Fix kan dock erbjuda mycket mer än ett justerbart nack- och ryggstöd. Här har man även valt att utrusta stolen med stora och robusta sidokrockskydd som är linjära. Dessa är framtagna för att hålla barnets kropp stabilt vid kollision, samtidigt som de absorberar en del av kraften som kan uppstå när ni krockar. Avslutningsvis använder du dig av ISOFIX för att installera Cybex Solution M-Fix i bilen. ISOFIX säkerställer att stolen inte kan glida eller förflytta sig. Observera att du även kan använda bilens bälte för att montera stolen på bilens säte.

Cybex Solution M-Fix är certifierad enligt ECE R-44/04.

Komfort

Det är inte bara säkerheten som man har satsat mycket på när man tog fram Cybex Solution M-Fix, utan även komforten! I den här bilstolen kommer ditt barn att sitta både mjukt och bekvämt under hela resan och det är främst tack vare den fina ventileringen. Cybex Solution M-Fix har nämligen ordentliga ventilationshål, samt ett tyg som är poröst och släpper igenom luft bra. Tillsammans ger de en oslagbar kombination som håller ditt barn svalt – även när det är riktigt varmt utanför.

När det kommer till komforten kommer vi att ta upp mer om detta under våra Cybex Solution M-Fix köpråd, men redan nu kan vi säga att tyget är avtagbart och enkelt att stoppa in i tvättmaskinen. Det är något som gör stolen mer användarvänlig för dig som förälder, samtidigt som en ren stol är en mer bekväm stol för ditt barn. Komforten ser vi också i den fina designen. Stolen är av bredare slag och passar således barn i många olika åldrar. Sidokrockskydden gör att ditt barn kommer känna sig extra omstoppat, utan att axlarna kläms eller hamnar i en felaktig position.

För att ditt barn ska kunna sitta bekvämt bör du dock vänta några år innan du använder dig av Cybex Solution M-Fix. Efter vår Cybex Solution M-Fix recension är det tydligt att stolen främst lämpar sig för äldre barn. Maxvikten för stolen är 15-36 kilo, vilket motsvarar ca 3-12 års ålder. Då barn rekommenderas att åka bakåtvänt så länge som möjligt (gärna 5-6 år) bör du dock inte stressa fram en ny bilstol.

Användarvänlighet

Användarvänligheten är något vi ser mycket av på stolens alla funktioner, design och egenskaper. Till att börja med är stolen mycket enkel att placera i bilen, eftersom du bara fäster den på bilens eget säte och sedan installerar den med ISOFIX eller med hjälp av bilens eget bälte. Cybex Solution M-Fix har ordentliga bälteshorn på sidan.

Med hjälp av dessa blir det enklare för dig att sätta på bältet och förhindra att det hamnar felaktigt över barnets kropp. Bälteshornen, tillsammans med den automatiska bälteshållaren vid barnets axlar, gör bältet enkelt att sätta på – även när det är dags för barnet att spänna fast sig själv. Cybex Solution M-Fix har dock inget eget integrerat bälte, något som vi gärna hade sett att stolen hade. Barnet måste således spännas fast med bilens bälte.

Innan vi går vidare i vår Cybex Solution M-Fix recension vill vi återigen ta upp det tvättbara tyget som stolen har. Skulle bilstolen bli smutsig eller kladdig kan du enkelt ta av tyget och stoppa in det i tvättmaskinen. Tyget är dessutom mycket slitstarkt och därför behöver du inte oroa dig för repor eller rispor som kan få stolen att se tråkig och sliten ut. Däremot kan tyget upplevas ganska svårt att få tillbaka på plats igen. Är det mindre fläckar kan det alltså vara rekommenderat att torka av dessa med en fuktig trasa istället.

Såhär installerar du Cybex Solution M-Fix

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Cybex Solution M-Fix en mycket bra och populär bilstol som ditt barn kommer ha mycket stor och lång användning av. Stolen känns mycket stadig och robust när den är på plats i bilen och genom att vara extra rymlig får barnet plats ordentligt. Att den är cirka 53 cm bred gör dessutom att den kan vara svårare att få plats med i en mindre bil eller om du har många barn som ska få plats med bilstolar bredvid varandra. Bredden beror dock inte enbart på ”klumpighet”, utan främst på säkerhet. Det är nämligen stolens ordentliga sidokrockskydd som gör att den tar upp extra utrymme.

Cybex Solution M-Fix är dock en mycket bra stol som är värd sina pengar. Tyget kan tas av och tvättas i maskin och stolen kan justeras i hela 12 olika lägen. Här kan du ändra både nackstöd och ryggstöd för att den ska passa ditt barn så bra som möjligt. Du kan också dra i spaken på sidan av stolen för att luta ryggstödet bakåt, t.ex. om ditt barn har somnat eller om risken för en slummer finns när ni ska åka väldigt långt.

Väljer du att investera i Cybex Solution M-Fix avråder vi dig däremot från att använda stolen till mindre barn. Det beror helt enkelt på att den är framåtvänd och att den ska installeras därefter. Stolen har också en ganska djup sittyta och det innebär att barn med kortare ben inte kommer kunna sitta på ett optimalt och tryggt sätt. Av erfarenhet är Cybex Solution M-Fix bäst lämpad för barn på 5 år och uppåt. Kom ihåg att använda bälteshornen för att spänna fast ditt barn på bästa sätt och välj en färg som ditt barn gillar. Cybex Solution M-Fix kommer nämligen i en rad olika färger som gör den betydligt mer personlig.

Produktfakta Cybex Solution M-fix

LÄNGD (mm)405
BREDD (mm)540
HÖJD (mm)625
VIKT (kg)6.2
UNDERHÅLLKlädseln kan tvättas i 30°
VAD INGÅRBilbarnstol, ISOFIX Guide

Köpråd

Nu har vi kommit till slutet av vår Cybex Solution M-Fix recension och innan vi avslutar med några vanliga frågor och svar vill vi tacka för att du har tagit dig tiden att läsa igenom den. Med hjälp av en recension blir det betydligt enklare för dig att besluta vilken bilstol som passar både dig, ditt barn och din bil allra bästa. Som tidigare nämnt är Cybex Solution M-Fix en mycket bra stol som kommer komma till lång användning, men det är också en stol som kräver att barnet är lite större och lite lägre.

Det är stolens design som är avgörande i den här frågan. Cybex Solution M-Fix är mycket stilrent och modernt designad, men den har också en djupare sittyta och en bredare stolsrygg. Kombinationen av detta gör att bilstolen kan vara svår att få plats med om du har en bil med begränsat utrymme. Sidokrockskydden kan dessutom inte tas av för att göra stolen smalare. Fördelen med detta är att du alltid kan garantera barnets säkerhet, medan nackdelen är att flera stolar kan vara svåra att få plats med bredvid varandra.

FAQ

Har Cybex Solution M-Fix ISOFIX/bälte?

Ja! Cybex Solution M-Fix installeras med både ISOFIX såväl som med bilens eget bälte.

Kan man tvätta klädseln på Cybex Solution M-Fix?

Det är enkelt att ta av tyget på Cybex Solution M-Fix och stoppa in det i tvättmaskinen. Kom bara ihåg att det kan vara svårt att få på igen.

Vilken ålder på barn passar Cybex Solution M-Fix?

Cybex Solution M-Fix rekommenderas till barn i åldrarna 3-12 år.

Hur länge kan man använda Cybex Solution M-Fix?

Cybex Solution M-Fix kan användas fram till dess att ditt barn är cirka 12 år gammal, alternativt väger 36 kilo eller är längre än 145 cm.

Hur lutar man Cybex Solution M-Fix?

Cybex Solution M-Fix kan justeras i både höjd och lutning. På sidan av stolen hittar du en spak som gör att du kan tippa ryggstödet bakåt i viloläge.

Får man montera Cybex Solution M-Fix i framsätet?

Cybex Solution M-Fix kan monteras i framsätet. Observera att barn under 140 cm inte får sitta på en plats med airbag.