Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Klippan Opti 129, bästa bilbarnstolen 2024?

När du är ute efter en ny bilbarnstol så finns det ett par faktorer som väger tyngre än andra. Dessa faktorer är komfort och säkerhet. Att ha en barnbilstol som är väl testad och godkänd för sin säkerhet är a och o. Utan certifikat och godkännande så kan du inte lita på att bilbarnstolen kommer att skydda ditt barn vid en olycka. Komfort är också väldigt viktigt då vi vill att våra barn ska sitta skönt och bekvämt under bilturerna. Vare sig det handlar om kortare bilturer eller längre resor så är det viktigt att barnet kan njuta av åkturen.

Klippan Opti 129

Klippan Opti 129 Omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Godkänd till 32 kg – Kan användas väldigt länge
  • Goda justeringsmöjligheter
  • Plusgodkänd
Produkt:Klippan Opti129
Vikt:0-32 kg
Ålder:ca 6 mån – 7år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11 kg
D x B x H:60 x 44 x 68 cm

Att hitta rätt bilbarnstol

Det finns en hel del konkurrenskraftiga bilbarnstolar på marknaden och det kan vara överväldigande att försöka hitta den som passar dig och din familj allra bäst. Om du är ute efter en bilbarnstol som är både säker och bekväm, som dessutom håller under många år och kan bära mest vikt av alla stolar på marknaden, då är Klippan Opti 129 ett utmärkt alternativ. Faktum är att Klippan Opti 129 är en utmärkt bilbarnstol för långa barn då den är godkänd för barn upp till 125 centimeter eller 32 kg!

Recension av Klippan Opti 129?

Klippan Opti 129 är en bakåtvänd bilbarnstol som passar barn i nästan alla åldrar och storlekar. Enligt tillverkaren så är denna bilbarnstol anpassad för barn så unga som 6 månader tills dess att de fyller 7 år, eller väger 32 kg. Dess förmåga att kunna bära hela 32 kg är något som gör Klippan Opti 129 till den bilstol med högst maxvikt på marknaden. Stolen har en lång och komfortabel ryggsele, ett justerbart 5-punktsbälte och ryggstöd som du kan luta precis som du vill. Klippan Opti 129 har fått bäst betyg i många expertrecensioner under de senaste åren.

Genomgång av Klippan Opti 129:

1. Säkerhet (Godkännanden osv)

Klippan Opti 129 är en R129-godkänd bilbarnstol som enligt det nyaste reglementet kommit att bli den första och enda stol på marknaden som godkänts för användning bakåtvänt till 32 kg. R129 är ett prov som antingen godkänner eller nekar bilbarnstolar beroenden på deras säkerhet. R129 använder sig av krocktester för att kunna avgöra vilka stolar som kan godkännas och vilka mått och vikter som barnstolen kan godkännas för. Klippan Opti 129 har blivit R.129-godkännd för 32 kg användning i form av vikt och från 61 cm till 125 i form av längd.

Klippan Opti 129 godkännande
Utdrag från NTF.se där godkännanden för Klippan Opti 129 framgår.
Det Svenska Plusprovet

Även om det inte är ett krav för tillverkare att ta sin bilbarnstol genom Folksams Svenska Plusprov så är det väldigt få som väljer att inte göra det. Det är däremot inte alla bilbarnstolar som lyckas få godkänt på detta väl omtalade och respekterade säkerhetstest. Idag så är det väldigt sällan en expert inom denna industri rekommenderar en bilbarnstol som inte har lyckats ta sig igenom Folksams säkerhetstest. Folksam genomför detta test i samband med deras årliga Bäst i Test-prövning av bilbarnstolar. Under detta test så tas stolen igenom ett flertal olika övningar i form av krocktest och hastighetsprövningar. Dessa övningar görs med syftet att se till att ditt barn skyddas till fullo om det skulle ske en olycka.

Klippan Opti 129 har självklart fått godkänt på detta test vilket du som använder kan se på den guldiga etiketten som placerats av Folksam på sidan av bilbarnstolen.

2. Komfort (Vilolägen osv)

Klippan Opti 129 har visat sig vara mer än bara säker och pålitlig, den är också komfortabel för ditt barn. Många recensioner online från kunder och användare nämner att deras barn älskar att sitta i denna bilbarnstol. Klippan Opti 129 kommer med ett flertal olika funktioner som gör att du kan justera stolen efter barnets behov.

Först och främst så har stolen ett justerbart ryggstöd som du antingen kan höja eller sänka beroende på ditt barns storlek. Med detta lutningsbara ryggstöd så kan ditt barn antingen ligga ner, sitta i en upprätt position eller sitta i en lutande position. Stolen ger dig också möjlighet att sätta in ytterligare kuddar för komfort på diverse ställen. När ditt barn blir äldre så kan du också börja använda dig av det justerbara nackstödet.

3. Användarvänlighet (Installation osv)

Klippan Opti 129 är kompatibel med de flesta bilar som används idag. Då bilbarnstolen inte tar upp alltför mycket plats så får den plats på alla fyra säten i bilen. Med hjälp av ett stabilt och starkt stödjeben så placerar du enkelt din Klippan Opti 129 där du vill ha den. Efter att du har låst in stödjebenet på den längd som passar ditt barn så har bilbarnstolen ett 3-punktslås som hjälper dig att låsa fast stolen i sätet. Det sista steget i installationen är att fästa barnstolen i det säte som befinner sig framför. Detta är ett ytterligare steg och en säkerhetsåtgärd som garanterar att stolen sitter fast ordentligt.

Att installera Klippan Opti 129 i din bil är en relativt enkel och simpel process. I jämförelse med många andra bilbarnstolar så är proceduren väldigt rakt på och enkel att förstå. Om du skulle ha problem med att installera din Klippan Opti 129 så kan du enkelt få hjälp via dexempelvis denna video på YouTube.

Klippan Opti 129 – Fördelar

– Kan användas under flera år
– Godkänt i den svenska Plus Testet
– Den första bilbarnstolen som klarat av 32 kg i krocktest

Klippan Opti 129 – Nackdelar

– Har inte ISOFIX

FAQ

Här listar vi några av de vanligast förekommande frågorna gällande Klippan Opti 129.

Hur stora barn kan använda Klippan Opti 129?

– Som vi tidigare har nämnt i denna artikel så är Klippan Opti 129 den första bilbarnstolen i världen som blivit krocktestad och godkänd bakåtvänt upp till hela 32 kg. Den rekommenderade åldern för denna bilbarnstol är från 6 månader upp till 7 år. Den har fått godkänt användande för barn som mäter upp till 135 cm. Om du letar efter en bilbarnstol som räcker länge och som passar större barn så är Klippan Opti 129 det absolut bästa alternativet.

Hur ska barnet sitta i Klippan Opti 129?

– Klippan Opti 129 är en bakåtvänd bilbarnstol och du bör därför endast använda stolen på det sättet. Det är väldigt viktigt att följa säkerhetsanvisningarna som kommer med Klippan Opti 129 för att förebygga skador vid eventuella olyckor.

Hur sätter man fast barnet i Klippan Opti 129?

– Att sätta fast ditt barn i Klippan Opti 129 är väldigt enkelt. När stolen väl är monterad och installerad så sätter du barnet i stolen och spänner fast honom eller henne med hjälp av säkerhetsbältet. Bältet är justerbart och du kan enkelt justera det när ditt barn väl sitter fastspänt.

Får man montera Klippan Opti 129 i framsätet?

– Så länge som du monterar Klippan Opti 129 bakåtvänt så kan du montera stolen i framsätet. Den enda platsen i bilen som du inte bör montera denna bilbarnstol är i det mittersta baksätet.

Hur ska man montera Klippan Opti 129 i framsätet?

– Klippan Opti 129 monterar du i framsätet på precis samma sätt som i baksätet. Precis som vi beskrivit tidigare i denna artikel så är installationsprocessen väldigt enkel och snabb tack vare 3P-bältesmonteringen. Med ett par enkla steg så har du din nya bilbarnstol färdigmonterad och installerad.

Det enda som du bör tänka på innan du installerar din Klippan Opti 129 i framsätet är att avaktivera airbagen. Detta är otroligt viktigt och bör vara det första du gör om du planerar att ha ditt barn i framsätet.

Skillnad mellan olika versioner av produkten (Klippan Opti 129 Freestyle/Sunset/Sport)?

– Du kan komma att ha märkt att Klippan Opti 129 säljs i tre olika versioner; Klippan Opti Freestyle, Klippan Opti Sunset och Klippan Opti Sport. Själva bilbarnstolen är densamma oavsett vilken av modellerna som du väljer att köpa. Det enda som skiljer dem åt är dess utseende.

Klippan Opti 129 Freestyle är den vanligaste modellen av de tre och den som oftast syns på reklamvideos och liknande. Freestyle-modellen kommer i en elegant svartfärg med några få vita detaljer. Denna modell smälter bra in i alla bilar och passar dig som har fler än en bil i familjen.

Klippan Opti 129 Sunset är den modell av dessa tre som drar åt sig mest uppmärksamhet. Denna modell kommer i svart och rött. Basfärgen är svart medan kanter, hörn och ytterligare detaljer kommer i en stark, röd färg.

Den sista modellen, Klippan Opti 129 Sport, har samma utformade detaljer som Sunset-modellen men istället för den starka röda färgen så kläs den i subtil och lugn grå färg.

Har Klippan Opti 129 ISOFIX?

– Nej Klippan Opti 129 har inte ISOFIX.

Kan man tvätta klädseln på Klippan Opti 129?

– Ja, du kan enkelt ta bort bilbarnstolens klädsel och den rekommenderas att tvättas i 30 grader. Klädseln är dessutom fri från kemikalier.

Sammanfattning

Klippan Opti 129 är som sagt en banbrytande bilbarnstol som dina barn kan använda under hela sin uppväxt. Denna bakåtvända stol försäkrar dig om ditt barns säkerhet och komfort till ett bra pris med lång garanti. Detta är helt klart en av de bästa bakåtvända bilbarnstolarna 2024 och du kan känna dig trygg i att köpa denna bilbarnstol. Vi uppskattar att du tagit dig tid att läsa denna artikel och vi hoppas att du fått svar på de frågor som du haft, och att du dessutom fått en bättre förståelse av Klippan Opti 129 som bilbarnstol.

Lycka till med ditt köp!

Klippan Opti 129

Klippan Opti 129 Omdöme

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris


Fördelar & Produktfakta

  • Godkänd till 32 kg – Kan användas väldigt länge
  • Goda justeringsmöjligheter
  • Plusgodkänd
Produkt:Klippan Opti129
Vikt:0-32 kg
Ålder:ca 6 mån – 7år
Installation:Bälte
Riktning:Bakåtvänd
Godkännande:i-Size & Plusgodkänd
Bilbarnstolens vikt:11 kg
D x B x H:60 x 44 x 68 cm