Topplista: Bästa bilbarnstolen 2024

Säkerhet möter komfort i Axkid One 2, den bästa bakåtvända bilbarnstolen 2024 med ISOFIX, som säkerställer en trygg och bekväm färd från spädbarnsåldern upp till skolåldern.

– Anna

I vår topplista har vi inkluderat tre olika typer av bilbarnstolar för att täcka in de mest populära och praktiska behoven:

 1. Bältesmonterad bilbarnstol: Denna typ av stol fästs med bilens egna säkerhetsbälte. Den är ofta enkel att installera och kan användas i de flesta bilar, vilket gör den till ett flexibelt val för föräldrar som kanske byter bil ofta.
 2. Bilbarnstol med ISOFIX: ISOFIX är ett standardiserat fästsystem för bilbarnstolar som finns i de flesta moderna bilar. En ISOFIX-stol klickas fast direkt i bilens chassi, vilket ger en mycket stabil och säker montering.
 3. Vridbar bilbarnstol: Denna typ av stol kan vridas, vilket gör det enklare att sätta i och ta ur barnet ur stolen. För föräldrar som vill ha den extra bekvämligheten kan en vridbar stol vara ett utmärkt val.

Utöver dessa rekommendationer har vi även en utökad lista med, i vårt tycke, de bästa bilbarnstolarna 2024 som varierar beroende på budget, funktioner och andra preferenser. För en djupare genomgång av varje bilbarnstol ovan, samt för att utforska dessa ytterligare alternativ, skrolla längre ner i artikeln.

Detaljerad information: Bästa bilbarnstolarna 2024

Att säkerställa en trygg färd för de yngsta passagerarna i bilen är av största vikt. Det rekommenderas starkt att barn färdas i bakåtvända bilbarnstolar så länge som möjligt, då barns huvuden är proportionellt tyngre och deras nackar svagare. Detta gör att de klarar en kollision bättre när de sitter bakåtvända.

I vår strävan att kröna en bilbarnstol bäst i test, har vi utfört en omfattande granskning av bakåtvända bilbarnstolar. Vårt test fokuserade på krocksäkerhet, barnets komfort, justeringsmöjligheter, och enkelheten i monteringsprocessen – alla kritiska faktorer för att säkerställa både säkerhet och tillfredsställelse.

Vi erbjuder även vägledning i hur du väljer den bästa bilbarnstolen för din situation, samt viktiga överväganden inför ditt köp. Med rätt information i hand blir det enklare att göra ett välgrundat val och säkerställa en trygg och bekväm resa för ditt barn.

BeSafe Stretch

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Hög maxvikt – Kan användas av barn upp till ca 7 år
 • R-129 & Plusgodkänd
 • Enkel att montera trots avsaknad av ISOFIX
 • Kan justera lutning enkelt
Produkt: BeSafe Stretch | Vikt: 0-36 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 11.5 kg | DxBxH: 77x44x49cm

Enligt vår bedömning tar BeSafe Stretch täten som den bästa bilbarnstolen 2024 för de som föredrar en modell utan ISOFIX. Denna stol är särskilt utformad för att passa lite äldre barn på bästa sätt, något som tydligt reflekteras i det generösa extra benutrymmet som den erbjuder. Med hela 26 centimeter extra benutrymme kan även en sjuåring åka bekvämt i en BeSafe Stretch!

BeSafe Stretch fick utmärkelsen “Bäst” i Folksams test av bilbarnstolar 2023, med betyget 4, vilket ytterligare understryker dess kvalitet och säkerhet. Stolen prisades för att vara mycket rymlig, ha en hög rygg, vara godkänd upp till 36 kg och dess justerbara benutrymme. Dessutom uppskattades enkelheten i att spänna underförankringsbanden.

Denna stol är utrustad med ett mjukt, skyddande nackstöd som inkluderar Dynamic Force Absorber™-teknologi, vilket ger extra komfort och säkerhet. Stolens fem lutningslägen och tio justerbara steg i huvudstödet erbjuder ytterligare bekvämlighet för den lilla passageraren, och bidrar till en behaglig resa oavsett längd eller destination.

När det kommer till installationen, ska BeSafe Stretch monteras med bilbälte, bygel, stödben och de medföljande underförankringsbanden, vilka underlättar vid förflyttning av stolen mellan olika bilar. Med en vikt på drygt 10 kilo bidrar denna stol till optimal smidighet, vilket gör det enkelt att nämna BeSafe Stretch som Bäst i Test. De praktiska underförankringsbanden kan dessutom sitta kvar på stolen under hela användningsperioden, vilket ytterligare understryker BeSafe Stretch som ett av de bästa, om inte det bästa, valen på marknaden.

Efter att bältet, med alla sina smarta funktioner, har monterats, blir det enkelt att anpassa stolen efter personliga behov och önskemål. Ett hett köptips för BeSafe Stretch: Stolen kan monteras i alla säten bak, inklusive mittensätet, samt i passagerarsätet fram, vilket ger en sällsynt flexibilitet i monteringsalternativ och gör det möjligt för föräldrarna att välja den plats som passar bäst för både dem och deras barn.

Omdömen från våra läsare

5.0
Rated 5.0 out of 5
5.0 av 5 stjärnor (baserat på 4 omdömen)
Mycket bra100%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Bra stol
Rated 5.0 out of 5

Kanske lite dyr i inköp men eftersom min son kommer kunna använda den länge är den ändå värd pengarna

Lars J
Besafe stretch = Bästa stolen!!!
Rated 5.0 out of 5

Det är den bästa vi haft! Så nöjd! Köpte den till sonen på 5 år och 110cm, men dottern på 2 år och 90cm sitter också toppen 🙂

Anonym recensent
Oslagbar bilbarnstol
Rated 5.0 out of 5

Tycker det är en bra stol på alla vis. Ej hittar något negativt än(!). Sonen på 120 cm sitter lika bra som dottern på ca 80 cm.

Josefine
Älskar denna stol!!
Rated 5.0 out of 5

Älskar deanna stol!! Köpte den för 3 mån sen. Men vilken stol, vår 4,5 åring kommer åka bakåt lääänge till nu hoppas jag 🙏🏻

Jennifer S

Axkid One 2

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan användas under lång tid
 • Enkel att montera
 • God komfort och mycket säker
 • Föregångaren (Axkid One) finns fortfarande att köpa och är väldigt prisvärd
Produkt: Axkid One 2 | Vikt: 0-23 kg | Ålder: ca 0mån–7år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 10kg | DxBxH: 54x44x76cm

På Tryggtbarn korar vi Axkid ONE 2 till 2024 års bästa bakåtvända bilbarnstol för dem som föredrar en ISOFIX-stol. Axkid ONE 2 skapade rubriker i Folksams test av bilbarnstolar 2023, där den mottog betyget 4 och utmärkelsen “Bäst” tillsammans med BeSafe Stretch. Stolen prisades för att vara mycket rymlig, ha låg stolsvikt, en hög rygg och ISOFIX-fäste med hög godkännandevikt, samt justerbart benutrymme.

Redan från dag ett fungerar Axkid ONE 2 som ett babyskydd, och är unik som den enda bakåtvända ISOFIX-bilbarnstolen på marknaden som är i-Size godkänd upp till cirka 7 år eller upp till 125 cm/23 kg.

Med Axkid ONE 2 slipper du besväret med att byta från babyskydd till bilbarnstol när barnet växer. Den är framtagen för att passa nyfödda såväl som 7-åriga passagerare. Ingen annan stol på marknaden idag erbjuder en så lång användningstid. Stolen är den enda som uppfyller det senaste i-Size-reglementet upp till 125 cm/23 kg eller cirka 7 års ålder, vilket innebär att ditt barn kan åka bakåtvänt upp till 3 år längre än i andra ISOFIX-stolar på marknaden.

Priset för Axkid ONE 2 ligger vid publiceringens datum på ca 7990 kr (men se till att klicka på länkarna ovan, vår tjänst hittar ibland billigare priser), vilket kan vara en stor utgift, särskilt för nyblivna föräldrar. Det finns billigare bakåtvända bilbarnstolar som möter de flesta krav. Dock bör man överväga att med Axkid ONE 2 behöver man inte köpa ett babyskydd först och sedan byta till en bakåtvänd bilbarnstol när barnet växer. Så i slutändan kanske prisskillnaden inte är så stor som det först kan verka.

Axkid ONE 2 erbjuder steglös lutning och skjutbar stol efter installation för optimal komfort för barnet och bra passform i bilen. Tack vare sina justeringsmöjligheter, som kan hanteras med en hand, erbjuder också Axkid ONE 2 marknadsledande benutrymme för barnet.

Sammanfattningsvis rekommenderar vi på Tryggtbarn Axkid ONE 2 som den bästa bakåtvända bilbarnstolen med ISOFIX 22024. Kombinationen av marknadsledande säkerhet, justeringsmöjligheter, åkkomfort och att man aldrig behöver byta stol gör den till vårt toppval i detta Bäst i Test av bakåtvända bilbarnstolar 2024.

Som en bonus erbjuder vi våra läsare en exklusiv 5% rabatt hos Axkid. Det enda som krävs är att ni klickar på vår länk och anger koden “tryggtbarn” i kassan på Axkids webbutik för att ta del av det lägre priset.

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn
4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 av 5 stjärnor (baserat på 2 omdömen)
Mycket bra50%
Bra50%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Lätt att montera – Perfekt stol 😀
Rated 5.0 out of 5

Lätt, tar lite plats och jätteenkel att montera i bilen. Till och med min partner lyckades på första försöket 😂

Frida Oskarsson
Smidigt stol som är lätt att flytta
Rated 4.0 out of 5

Axkid One 2 tog mindre plats i vår Kia Optima än BeSafe Stretch, så det blev denna stol. Något högt pris med tanke på att den inte räcker lika länge, men skönt med isofix…jättesmidigt att flytta stolen mellan bilar!

Johanna

BeSafe iZi Twist i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Rotationsfunktion: Erbjuder enkelhet vid in- och urstigning genom att låta stolen rotera mot föräldern, vilket minskar risken för rygg- och nackskador.
 • Framstående Säkerhetsfunktioner: Utöver att vara plustestad, har stolen fått högsta betyg i ADAC:s säkerhetstest 2020 och starka rekommendationer från både TCS och ÖAMTC.
 • Komfort och Anpassningsförmåga: Med fyra lutningslägen, ett justerbart huvudskydd och en mjuk bodyhugger, garanteras en bekväm sittupplevelse för barnet, kompletterat med ett ventilationssystem för optimal luftcirkulation.
Produkt: BeSafe iZi Twist i-Size | Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 6mån–5år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 14,9kg | DxBxH: 70x44x61

BeSafe iZi Twist i-Size är inte bara en bilbarnstol; det är en fusion av innovativ design och högsta säkerhetsstandard. För varje förälder är det bästa för sitt barn en prioritet, och denna stol täcker alla baser.

Framförallt, den bakåtvända designen anses vara den säkraste positionen för små barn, och BeSafe iZi Twist tar detta koncept ett steg längre med sin rotationsfunktion. Denna funktion är inte bara en bekvämlighet, den förenklar vardagen avsevärt. Istället för att böja och sträcka sig för att få barnet i och ur bilen, kan du enkelt rotera stolen mot dig. Detta minskar risken för rygg- och nackskador för föräldern och gör upplevelsen mindre stressig för barnet.

På säkerhetsfronten har BeSafe iZi Twist i-Size verkligen satt en hög standard. Att den är plustestad tillför extra trygghet, och högsta betyg i ADAC:s säkerhetstest 2020 är ett tydligt bevis på dess kvalitet. Dessutom har den fått starka rekommendationer från både TCS och ÖAMTC, vilket ytterligare stärker dess position som en av de bästa bilbarnstolarna på marknaden.

Men säkerhet handlar inte bara om tester och betyg. Designens detaljer, som det inbyggda sidokollisionsskyddet (SIP) och det ytterligare sidokollisionsskyddet (SIP+), visar att BeSafe har tänkt på varje aspekt av ett barns säkerhet. Den senaste innovationen, Dynamic Force Absorber, tillför ytterligare ett skyddslager för barnets huvud, vilket är särskilt viktigt eftersom huvudskador är bland de mest allvarliga skadorna i en bilolycka.

Komforten är också en viktig faktor att beakta, och här står BeSafe iZi Twist i-Size verkligen ut. Med fyra lutningslägen, ett huvudskydd som kan justeras i sex steg, och en mjuk bodyhugger, kommer ditt barn att resa bekvämt oavsett resans längd. Ventilationssystemet i ryggen är en annan fin touch, särskilt på varma dagar.

Till sist, den universella Level Technology är en verklig game-changer. Alla som någonsin har försökt installera en bilbarnstol vet hur frustrerande det kan vara att få den att passa korrekt. Med BeSafe iZi Twist i-Size kan du vara säker på att stolen alltid har rätt vinkel, oavsett vilken typ av bilsäte du har.

Sammanfattningsvis är BeSafe iZi Twist i-Size en premium bilbarnstol som kombinerar säkerhet, komfort och användarvänlighet. Den är idealisk för föräldrar som söker det bästa för sitt barn och är beredda att investera i en produkt som levererar på alla fronter.

4.0
Rated 4.0 out of 5
4.0 av 5 stjärnor (baserat på 2 omdömen)
Mycket bra50%
Bra0%
Okej50%
Dålig0%
Mycket dålig0%
ok
Rated 3.0 out of 5

Helt okej stol, rätt tung så inget man vill flytta mellan bilar..

Pontus Själin
rotering <3
Rated 5.0 out of 5

Jätteskönt att kunna rotera när jag sätter in dottern. Hade en Minikid 1 till förra barnet men föredrar denna stol varje dag i veckan

Emma Persson

Hela listan: Fler säkra bilbarnstolar 2024

Britax Max-Safe Pro

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Självåtspännade band: Max-Safe Pro har en innovativ spärrmekanism som säkerställer enkel och säker installation.
 • Avancerat sidokrockskydd (SICT): Ger extra skydd vid sidokollisioner, vilket ökar barnets säkerhet under resan.
 • Djupare sitsdesign: Erbjuder bättre stöd för barnets ben och möjliggör mer benutrymme, vilket ökar komforten under längre resor.
Produkt: Britax Max-Safe Pro | Vikt: 0-36 kg | Ålder: ca 3mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 9kg | DxBxH: 77x44x58

Britax, känt för sina högkvalitativa bilbarnstolar, introducerar Max-Safe Pro, en modell som följer i fotspåren av de populära Max-Way och Max-Way Plus. Denna bilbarnstol är designad för att stå sig starkt mot andra ledande modeller på marknaden, som Axkid Minikid 4 och Besafe Stretch. Precis som dessa konkurrenter är Max-Safe Pro designad för barn som väger upp till 36 kg och mäter mellan 61-125 cm.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Max-Safe Pro är dess självåtspännade band. Britax har införlivat en spärrmekanism som låter bandet rullas ut. Istället för tidigare bälteslås-banden har Britax valt att använda krokar för att fästa bandet, antingen i fasta öglor i bilen eller i de medföljande banden.

När vi jämför Pro med M-modellen av Max-Safe, noterar vi några distinkta skillnader. M-modellen saknar självåtspännade band, SICT (det extra sidokrockskyddet) och distansklossen. Max-Safe Pro, å andra sidan, är utrustad med dessa funktioner samt det innovativa Click Tight-systemet, en teknik för att dra åt och fästa bilbältet. Den stora bältesklämman under sitsen antyder att stolen är designad för att förhindra problem med glidande bälten.

Dessutom har Pro-modellen SICT, vilket ger extra skydd vid sidokollisioner. En annan fördel är att stolen kan monteras på ett sätt som ger mer benutrymme för barnet. Sitsen på Max-Safe Pro är djupare än tidigare modeller, vilket ger bättre stöd för barnets ben. Denna design kan dock göra det svårare för större barn att placera sina ben mellan sitsen och bilens säte, men det är designat för att fortfarande vara bekvämt för dem.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Axkid Minikid 4

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Dynamisk Nackstödsteknologi: Automatisk justering efter barnets längd säkerställer optimalt stöd, med ytterligare 14 fasta positioner för individuell anpassning.
 • Enkel Installation: Med det medföljande ”Easy installation system” kan stolen monteras korrekt på under en minut, vilket minimerar risken för felaktig installation.
 • Högsta Säkerhetsstandard: Godkänd enligt den senaste R129-förordningen och har klarat det rigorösa svenska Plustestet, vilket bevisar dess överlägsna skyddsegenskaper.
Produkt: Axkid Minikid 4 | Vikt: 0-36 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 11kg | DxBxH: 54x44x65

Axkid Minikid 4 är den senaste i raden av bakåtvända bilbarnstolar som erbjuder en fusion av säkerhet, komfort och design, vilket bekräftades i Folksams test av bilbarnstolar 2023 där den fick betyget 4. Denna modell står ut med sina många förbättringar och uppdateringar jämfört med tidigare modeller, vilket gör den till ett toppval för föräldrar som prioriterar säkerhet och komfort under bilresor.

Med svensk säkerhetsstandard som grundpelare, erbjuder Axkid Minikid 4 upp till 30 cm benutrymme – en särskilt imponerande egenskap givet dess kompakta design. Denna design möjliggör smidig installation i både små och stora bilar, vilket ökar dess mångsidighet.

En annan framstående funktion är den dynamiska nackstödsteknologin som automatiskt anpassar sig efter barnets längd, säkerställande rätt stöd vid varje tillfälle. För dem som önskar fasta positioner, erbjuder Minikid 4 hela 14 olika inställningsalternativ.

Installationen av Minikid 4 är en bris tack vare det inkluderade “Easy installation system”, som möjliggör montering på endast 60 sekunder. Detta minimerar risken för felaktig installation, vilket är av yttersta vikt för barnets säkerhet. För ytterligare stöd finns en interaktiv steg-för-steg installationsguide tillgänglig i 3D via BILT-applikationen för smartphones.

Axkid har tänkt på komfort med Minikid 4. Den nya designen på nackstödet, kombinerat med babyinlägget, erbjuder en bekväm sittupplevelse. Memory foam och meshtyg i inlägget garanterar god komfort och luftcirkulation för barnet.

Säkerheten är central i Axkid Minikid 4. Den är godkänd enligt den senaste R129-förordningen och har också klarat det svenska Plustestet, känt som ett av de mest krävande krocktesterna globalt. Bakåtvända bilbarnstolar, såsom Minikid 4, har bevisats vara upp till fem gånger säkrare än framåtvända modeller, vilket understryker vikten av en sådan stol.

Sammanfattningsvis är Axkid Minikid 4 en pålitlig och säker bilbarnstol som med sina många förbättringar jämfört med tidigare modeller, står som ett starkt alternativ för föräldrar. Med tanke på dess design, komfort och säkerhetsfunktioner, blir det tydligt att Axkid har lagt stor vikt vid att skapa en produkt som sätter barnets bästa i första rummet. För föräldrar som söker en bilbarnstol som kombinerar säkerhet, komfort och användarvänlighet, framstår Axkid Minikid 4 som ett utmärkt val.

Som en extra bonus erbjuder vi våra läsare en exklusiv 5% rabatt hos Axkid. Det enda som krävs är att ni klickar på vår länk och anger koden “tryggtbarn” i kassan på Axkids webbutik för att ta del av det lägre priset

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn
4.0
Rated 4.0 out of 5
4.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra0%
Bra100%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Dyr men bra stol!
Rated 4.0 out of 5

Rätt dyr stol men eftersom den räcker länge är den ändå värd priset. Kommer låta båda barnen åka i denna stol 🙂

Anonym recensent

Axkid Minikid 1

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Fungerar ypperligt i mindre bilar
 • Mycket prisvärd
 • Enkel att montera i bilen
Produkt: Axkid Minikid 1 | Vikt: 0-23 kg | Ålder: ca 6mån–5år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: ECE R44 & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 9kg | DxBxH: 54x44x61

Axkid Minikid 1 är en av många bilstolar som verkligen levererade bra resultat i vårt bäst i test. En stor fördel med denna stol är att den har en väl tilltagen längd på stödbenet, vilket gör att den kan monteras i alla typer av bilar.

Stolen går att luta i fem lägen, något som ger extra komfort för barn i alla åldrar. Den är utrustad med höga sidokrockskydd och monteras snabbt och enkelt med hjälp av bilens trepunktsbälte. Stolen har dessutom en unik ”vick”-funktion och kan därför vickas fast i bilens säte.

Axkid Minikid 1 är särskilt lämplig för långa barn och passar även utmärkt i mindre bilar. Tack vare dess kompakta design och låga sidor tar den minimalt med plats, vilket även ger barnet möjlighet att sitta i ”skräddarställning” utan att det blir obekvämt.

Tack vare det justerbara nackstödet så sitter barnet bekvämt i bilbarnstolen oavsett längd. Stolen kan användas från 9 månader till 5 år och har en maxvikt på 25 kg. 

Enda nackdelen är att det kan vara svår att få tag i! Observera att den slutar säljas September 2024, så hugg en direkt om ni har möjlighet!

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Cybex Sirona S2 i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Roterbar 360 grader
 • Flera fäger att välja bland
 • Många justeringsmöjligheter
Produkt: Cybex Sirona S2 i-Size| Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 3mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 15kg | DxBxH: 70x43x64

Utforska en smidig och säker resa med Cybex Sirona S2 i-Size bilbarnstol som förmedlar en fusion av innovativ design och topp säkerhetsstandarder. Denna stol är skapad för att förenkla varje utflykt på vägen för både dig och ditt barn, oavsett destination.

Det som verkligen skiljer Sirona S2 i-Size från andra bilbarnstolar på marknaden är dess unika 360° rotationsfunktion. Slipp krånglet med att böja och sträcka dig när du sätter i eller tar ur ditt barn ur bilen. Med en snabb vridning, blir det enklare och mer komfortabelt att hantera barnets sittplats – en verklig räddare i trånga parkeringsplatser eller när du hanterar flera småbarn.

Säkerhet går hand i hand med Cybex Sirona S2 i-Size. Den bakåtvända positionen är en känd säkerhetsfördel för små barn, särskilt vid frontalkollisioner. Denna stol har även ett integrerat linjärt sidokrockskydd (LSP) som erbjuder extra säkerhet vid sidokollisioner.

Cybex Sirona S2 i-Size står stolt över de senaste säkerhetsstandarderna som framgår av dess i-Size Norm och UN R129/03 certifiering. Med kapacitet att hålla barn från omkring tre månader upp till fyra år (eller 18 kg/105 cm), lovar denna stol en lång användningstid. För de nyaste passagerarna rekommenderas användning av spädbarnsinlägg från födseln.

Komfort är inte kompromissad; med höjdjusterbart huvudstöd och en enhandsfällningsfunktion, skapas en skräddarsydd sittupplevelse för ditt barn. Energiabsorberande skal erbjuder extra dämpning och komfort, vilket gör varje resa behagligare.

För att underlätta underhåll och renlighet, har Cybex inkluderat maskintvättbara tygskydd som kan tvättas vid 30°C, vilket gör det enkelt att hålla stolen ren och inbjudande.

Sammanfattningsvis framstår Cybex Sirona S2 i-Size som ett utmärkt val av bilbarnstol, där säkerhet, komfort och användarvänlighet samlas i en sofistikerad design. Det är det idealiska valet för föräldrar som söker en pålitlig och hållbar stol som lovar att tjäna familjen väl genom de första åren av ditt barns liv.

5.0
Rated 5.0 out of 5
5.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Klockren stol
Rated 5.0 out of 5

Vändbar och smidig stol

Sara G

Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan roteras 360 grader
 • Bra sidokrocksskydd
 • God komfort och bra justeringsmöjligheter
Produkt: Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size| Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 3mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 9kg | DxBxH: 68x43x65

Maxi-Cosi Pearl 360 är en innovativ bilbarnstol som kombinerar säkerhet, komfort och användarvänlighet på ett imponerande sätt. Den är designad för att växa med ditt barn, vilket gör den till en pålitlig följeslagare från nyfödd till cirka 4 års ålder.

En av de mest framstående egenskaperna hos Pearl 360 är dess 360-graders rotationsfunktion. Tack vare denna funktion, i kombination med den kompatibla FamilyFix 360 isofixbasen, kan föräldrar enkelt vrida stolen för att sätta in eller ta ut sitt barn ur bilen. Detta minskar belastningen på ryggen och gör det smidigare att hantera barnet, särskilt i trånga utrymmen.

Säkerheten är en av Maxi-Cosis kärnvärden, och Pearl 360 är inget undantag. Den uppfyller den senaste i-Size-säkerhetsstandarden (R129/03) och är utrustad med G-CELL sidokrocksskydd, vilket ger extra skydd vid sidokollisioner. Denna teknik minskar kraftigt de krafter som ditt barn utsätts för vid en eventuell kollision.

När det gäller komfort, har Maxi-Cosi tänkt på allt. Pearl 360 kommer med ett bekvämt spädbarnsinlägg som ser till att de allra minsta resenärerna är bekväma och säkra. När barnet växer kan inlägget enkelt tas bort, och stolen erbjuder ett rymligt säte med extra vaddering. Funktioner som ClimaFlow säkerställer god luftcirkulation, vilket håller ditt barn bekvämt oavsett väder.

För föräldrarnas bekvämlighet har stolen en enkel selhantering, vilket gör det snabbt och smidigt att få barnet i och ur bilen. Dessutom är klädseln avtagbar och maskintvättbar, vilket underlättar rengöring och underhåll.

Sammanfattningsvis är Maxi-Cosi Pearl 360 en utmärkt bilbarnstol som erbjuder en kombination av säkerhet, komfort och praktiska funktioner. Den är idealisk för föräldrar som söker en hållbar och pålitlig lösning för sina barns resor under de första levnadsåren.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Maxi-Cosi Pearl Pro2

Bild av Maxi-Cosi Pearl Pro2 och Tryggtbarns logga
Inga priser tillgängliga just nu.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Goda justeringsmöjligheter
 • Fästs med ISOFIX
 • i-Size & Plusgodkänd
Produkt: Maxi-Cosi Pearl Pro2 | Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 6mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 12kg | DxBxH: 561x48x60

En bakåtvänd bilbarnstol är det tryggaste valet på bilfärder och Maxi-Cosi Pearl Pro2 är inget undantag. Stolen är utrustad med ett sidokrockskydd, vilket skyddar ditt barn vid en eventuell sidokollision. Dessutom är den godkänt i Plustestet.

Stolen har dessutom andra säkerhetsfunktioner såsom ett 5-punktsbälte som kan justeras samt ett justerbart nackstöd. Stolen kan därmed anpassas allt eftersom barnet växer. Bilfärderna blir extra bekväma då stolen kan fällas i fyra olika positioner. Maxi-Cosi Pearl Pro2 kvalade sig in på vår bäst i test-lista tack vare att stolen kan monteras med en ISOFIX-bas. Den köper du till separat och då får du en extra trygg samt smidig montering i bilen.

Stolen passar barn mellan 9-18 kg och har en längdgräns på 67-105 cm. Det innebär att barn mellan 6 månader och 4 år kan använda stolen. Du kan enkelt hålla stolen fräsch genom att ta bort klädseln och tvätta den.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Britax Römer Swingfix M i-Size

Bild av Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size och Tryggtbarns logga
Inga priser tillgängliga just nu.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Kan roteras 90 grader mot dörren – bra om bilen har trånga dörrar
 • i-Size & Plusgodkänd
 • Kan användas från 3 månaders ålder
Produkt: Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size| Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 3mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 15kg | DxBxH: 74x44x48

SWINGFIX M i-SIZE är testvinnare hos Råd & Rön i kategorin Bilbarnstolar (Råd & Rön online, 2019).

En riktigt stor fördel med Britax Römer Swingfix M i-Size är att denna bakåtvända bilbarnstol har ISOFIX. Därmed kan den tryggt och säkert monteras i bilen utan risk för felmontering. Dessutom är den Plusgodkänd och i-Size-godkänd. Därför skulle detta kunna vara den bästa bilbarnstolen i vårt bäst i test om det inte vore för den smärre nackdelen att maxvikten bara är 18 kg. Många bilstolar har en maxvikt på 23 kg, vilket innebär att de kan användas ett år extra.

Något som väger upp den låga maxvikten är dock att Britax Römer Swingfix M i-Size kan användas redan från tre månaders ålder.

Maxåldern är cirka fyra år och längdgränsen är 61-105 cm.

Detta kan dock vara den bästa bakåtvända bilbarnstolen om man ser till det faktum att stolen roterar 90 grader mot bildörren, vilket gör det enkelt att spänna fast barnet. Dessutom med funktioner såsom 5-punktsbälte och överlägset sidokrockskydd.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

BeSafe iZi Plus X1

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Bra komfort för barnet
 • Kan användas av större barn
 • Plusgodkänd
Produkt: BeSafe iZi Plus X1 | Vikt: 0-25 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: ECE R44 & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 12kg | DxBxH: 65x45x56

BeSafe iZi Plus X1 är en bakåtvänd bilbarnstol som sticker ut med sin höga säkerhetsnivå och komfort, vilket gör den till ett attraktivt val för föräldrar med barn upp till 5 år. Denna modell är godkänd enligt den äldre certifieringen ECE R44, som är mindre strikt jämfört med den nyare R129-certifieringen som introducerades 2013 och kommer att bli obligatorisk för nya stolar i butik från september 2024. Trots detta har BeSafe iZi Plus X1 genomgått och klarat det svenska Plusprovet, vilket gör den till en av de säkrare bilbarnstolarna på marknaden.

BeSafe har utrustat iZi Plus X1 med den senaste generationens sidokollisionsskydd, SIP+, som ökar säkerheten med 20% vid sidokollisioner genom att absorbera energin vid en eventuell krock. Denna extra säkerhetsfunktion är inte ett krav enligt ECE R44, men blir allt vanligare bland bilstolar och är ett välkommet tillskott som förbättrar säkerheten vid sidokollisioner.

Den här bilbarnstolen har en maximal viktgräns på 25 kg, vilket betyder att den kan användas upp till barnets 5-årsålder. Även om den saknar ISOFIX, kompenserar den med andra fördelar som en extra lång rygg, en mjuk bodyhugger och tre bekväma lutningslägen. Montering görs med bilens trepunktsbälte, och även om vissa användare har funnit installationsprocessen något krånglig, erbjuder YouTube och andra online-resurser hjälp för att förenkla monteringen.

När det gäller komfort, får barnet en behaglig resa tack vare den uppdaterade bodyhuggern och det generösa benutrymmet som stolen erbjuder. För ännu mer komfort kan stolen justeras i höjd och lutning, vilket gör att barnet kan njuta av åkturen och samtidigt ha en bra utsikt.

Sammanfattningsvis är BeSafe iZi Plus X1 en solid och pålitlig bilbarnstol med utmärkt säkerhet och komfort. Dess godkännande enligt den äldre certifieringen ECE R44 och klarande av det svenska Plusprovet, tillsammans med de innovativa säkerhetsfunktionerna, gör den till en fortsatt populär modell bland föräldrar som söker en säker och komfortabel lösning för sina barn under bilresor.

Om du vill köpa en BeSafe iZi Plus X1 får du skynda dig, efter September 2024 kommer den inte längre finnas i butik!

4.0
Rated 4.0 out of 5
4.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra0%
Bra100%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%
Prisvärd
Rated 4.0 out of 5

Köpte denna stol för 2 år sedan och är jättenöjd med mitt köp. Sonen, 4 år, sitter fortfarande väldigt bra och klagar inte på längre resor. Enda nackdelen är att stolen skymde höger sidospegel i vår bil när vi hade stolen i framsätet (BMW 3-serie), därför drar jag av en stjärna. Men överlag en väldigt prisvärd stol!

Anonym recensent

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Bild av BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size och Tryggtbarns logga
Inga priser tillgängliga just nu.

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Finns i många olika färger
 • Goda justeringsmöjligheter
 • Relativt kompakt modell
Produkt:BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size | Vikt: 0-18 kg | Ålder: ca 6mån–4år | Installation: ISOFIX | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 15kg | DxBxH: 560x44x50

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size är en bakåtvänd bilbarnstol som prioriterar säkerhet och komfort för barn mellan 6 månader och 4 år, med en maxvikt på 18 kg. Stolen är en del av BeSafes helhetslösning som strävar efter att följa barnets behov från 0 till 4 år, där iZi Modular RF X1 i-Size specifikt är utformad för att passa barn i nämnda ålders- och viktintervall.

För säker montering i bilen, används en ISOFIX-bas, kallad iZi Modular i-Size bas, som dock köps separat. Det är enkelt att fästa stolen på basen, och flera indikatorer visar tydligt när monteringen är korrekt utförd, vilket minimerar risken för felmontering. Stolens design och konstruktion är godkänd enligt UNr 129 i-Size-reglementet, samt har klarat det stränga svenska Plustestet, vilket bekräftar dess höga säkerhetsstandard.

Säkerheten förstärks ytterligare med utmärkt sidokrockskydd genom SIP+ (Side Impact Protection +) som är placerad mot bildörren, samt en ny konstruktion av extra sidokollisionsskydd som enkelt skjuts på för snabb och säker montering. Stolen har även en innovativ teknologi kallad Dynamic Force Absorber™ i huvudskyddet, som erbjuder optimalt skydd för barnets mest utsatta kroppsdelar vid en kollision.

Anpassningsförmågan hos iZi Modular RF X1 i-Size är notabel, där nackstödet, internbältet och den medföljande “body huggern” enkelt justeras i takt med att barnet växer. Dessutom underlättar magneter hanteringen av internbältet. Selen, känd som BeSafe Ergo-Move Shoulder Pads™, har utvecklats med insikter från ryggexperter och ger barnet extra utrymme att röra armarna.

Stolen erbjuder hög komfort med sitt justerbara benutrymme, mjuka kuddar vid ryggen, och flera lutningslägen som enkelt kan justeras med ett enhandsgrepp. Den extra tjocka stoppningen och den medföljande body huggern bidrar till en bekväm sittupplevelse för barnet.

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size överträffar de krav som ställs i UN r 129 (i-Size) i krocktester, vilket demonstrerar dess förmåga att erbjuda robust skydd och säkerhet under bilresan. Sammanfattningsvis är detta en välgenomtänkt och säker bilbarnstol som även fokuserar på att erbjuda en behaglig och anpassningsbar miljö för det växande barnet.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Axkid Minikid 2 (2022/2023)

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Finns i många olika färger
 • Goda justeringsmöjligheter
 • Relativt kompakt modell
Produkt: Axkid Minikid 2 (2022/2023) | Vikt: 0-25 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: ECE R44 & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 11,4kg | DxBxH: 56x46x62

Axkid Minikid 2 (2022/2023) är en bakåtvänd bilbarnstol som erbjuder en fin balans mellan säkerhet, komfort och användarvänlighet. Denna modell, tillverkad av den svenska tillverkaren Axkid, är designad för att erbjuda optimalt skydd och komfort för barn i åldern 0 till omkring 7 år, med en viktgräns på 25 kg. Skillnaderna mellan den tidigare modellen Axkid Minikid 2 och Axkid Minikid 2 (2022/2023) inkluderar en 2 cm högre rygglängd tack vare ett uppdaterat nackstöd, vilket möjliggör längre användning bakåtvänt, samt uppdaterad textil i stretchigare material för ökad komfort och bättre passform. Insatsdynan har också gjorts tjockare med 10 mm för att ge bättre passform och komfort för de allra minsta.

Axkid Minikid 2 (2022/2023) kommer i sju olika färger och inkluderar en babydyna för de minsta barnen. Stolen är enkel att installera tack vare självspännande förankringsband som bidrar till en stabil montering i bilen, vilket är avgörande vid hårda inbromsningar eller en eventuell kollision. Säkerheten förstärks med unika sidokrockskydd (ASIP) och justerbara sel och nackstöd som säkerställer en säker och bekväm passform oavsett barnets storlek.

För de som söker en lyxigare upplevelse finns även en Premium-version av Axkid Minikid 2 (2022/2023) som erbjuder extra vaddering och visuella uppdateringar för en premium känsla. Sammanfattningsvis är Axkid Minikid 2 (2022/2023) ett väl genomtänkt och säkert val för föräldrar som värderar både säkerhet och komfort för sina barn under bilfärden.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Axkid Minikid 3

Säkerhet

Användarvänlighet

Komfort

Pris

 • Enkel att montera
 • i-Size & Plusgodkänd
 • Relativt kompakt modell
Produkt: Axkid Minikid 3 | Vikt: 0-36 kg | Ålder: ca 6mån–7år | Installation: Bälte | Riktning: Bakåtvänd
 | Godkännande: i-Size & Plusgodkänd | Bilbarnstolens vikt: 11kg | DxBxH: 54x44x65

Axkid Minikid 3 är en vidareutvecklad bilbarnstol från den tidigare modellen Axkid Minikid 2, som belönats med flera bäst i test-utmärkelser. Denna modell är plustestad och godkänd enligt R.129 (i-Size) standarden, vilket garanterar en hög säkerhetsnivå. Stolens ryggdel har förlängts vilket gör att den nu kan användas av längre och äldre barn, upp till omkring sju års ålder eller 36 kg. Exakt ålder och längd kan variera, men stolens design tillgodoser komfort från lägsta till högsta ålder och vikt.

Trots dess robusta konstruktion och generösa benutrymme, kan Axkid Minikid 3 enkelt få plats i även små bilar. Benstödet är justerbart, vilket förbättrar komforten allteftersom barnet växer. Stolen har även en enkel och snabb installation som kan genomföras på omkring en minut med hjälp av bilens bälten och nedre förankringspunkter. Det finns stöd via en app och videomaterial för att underlätta monteringsprocessen, vilket är viktigt då felaktigt installerade stolar utgör en säkerhetsrisk.

En unik egenskap hos Axkid Minikid 3 är dess nackstöd gjort av memory foam. Dock, det har framkommit att nackstödet kan upplevas som trångt av vissa barn, vilket kan leda till klagomål. Ifall barnet finner nackstödet obekvämt, kan en justering av dess höjd till axelhöjd eventuellt förbättra komforten. På grund av detta potentiella komfortproblem har vi reducerat komfortbetyget med tre stjärnor (av 5).

Tillverkad i Sverige av Axkid, som är baserat i Göteborg, erbjuder Axkid Minikid 3 en säker och långvarig lösning för föräldrar som söker en bakåtvänd stol. De som tidigare använt Minikid-serien kommer att märka förändringar i montering och design som syftar till att öka säkerheten och förenkla installationen. Till exempel har banden för förankring flyttats till ryggpartiets nedre del, och klämmorna som håller fast bilens bälte har ompositionerats för enklare tillgänglighet och installation.

För de som är intresserade av en premiumversion, finns Axkid Minikid 3 Premium som erbjuder tjockare stoppning och fler färgalternativ, utan att kompromissa med säkerheten.

När det gäller användning i framsätet, kan Axkid Minikid 3 monteras där, men det rekommenderas att stolens rygg har kontakt med instrumentpanelen för att frigöra mer utrymme i baksätet. Dock rekommenderas det starkt att stolen monteras i baksätet för optimal säkerhet.

Sammanfattningsvis, om Axkid Minikid 3 passar barnet väl och inte upplevs som trång, erbjuder den mycket komfort tack vare memory foam-nackstödet, samtidigt som den behåller en hög säkerhetsstandard och enkel installation.

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 omdömen)
Mycket bra0%
Bra0%
Okej0%
Dålig0%
Mycket dålig0%

Inga recensioner skrivna ännu. Var först med att skriva ett!

Vanliga frågor om bilbarnstolar

Hur säker är bilbarnstolen?

Alla bakåtvända bilbarnstolar som kan köpas i Sverige är mycket säkra. De har alla fått rätt säkerhetscertifieringar och kan användas i trafiken. Den bästa bilbarnstolen du kan köpa har dessutom genomgått extra tester och blivit godkänt i världens striktaste test, Plustestet, och är i-Safe-godkänd.
Det är alltid säkrast att åka i bakåtvända bilbarnstolar då de skyddar barnets kropp bättre vid såväl en sidokollision som vid en krock fram eller bak på bilen.

När måste jag byta bilbarnstol?

De allra minsta barnen åker i ett babyskydd i bilen. Klicka på länken för att läsa vår artikel om de bästa babyskydden 2024!
Vid cirka ett års ålder är det dags att införskaffa bakåtvända bilbarnstolar. Beroende på vilken maxvikt och/eller maxlängd dessa stolar klarar av är det vanligtvis dags att byta igen vid 4-5 års ålder eller 18 eller 23 kg.
Om du använder samma bilbarnstol till flera syskon så ska själva stolen bytas ut och kasseras efter tio år. Tänk på att inte ge bort eller ta emot en stol som är för gammal då även bilbarnstolar har en begränsad livslängd.
När barnet sedan växt ur sin bilbarnstol är det dags för en bältesstol. Här hittar du våra val av de bästa bältesstolarna 2024!

Varför bakåtvänd bilbarnstol?

Barn har ett tungt huvud i förhållande till deras svaga nacke. Det är därför svårt för dem att hålla huvudet upprätt vid en krock (Källa: NTF). Det säkraste för barn är därför alltid att färdas i bakåtvända bilbarnstolar.
De flesta krockar sker i låg fart inne i stadstrafik. Även vid så låg fart som 30 km/h så utsätts barnen för starka krafter där bakåtvända bilstolar skyddar dem på bästa sätt.
Om barn anses vara för långa för att kunna sitta bekvämt så finns det gott om bakåtvända bilbarnstolar med extra benutrymme.

Viktigt att tänka på vid köp av bilbarnstol?

Vilken är egentligen den bästa bakåtvända bilbarnstolen när alla verkar ha olika funktioner och smarta innovativa lösningar? 

Det är viktigt att den bilstol du väljer passar bäst för just dig, ditt barn och din bil. Kanske du har ett barn som är stort för sin ålder? Då kan det vara bra att titta på bilbarnstolar för stora barn. Eller så har ni en bil av mindre modell? Då kan det vara bra att hitta en bilbarnstol som passar i en liten bil.

Besök gärna en butik för att kika, klämma och känna innan du bestämmer dig. Då kan du dessutom få hjälp av säljaren och få både personliga råd och tips.

När du ska köpa bilstolar bör du tänka på följande:

– Säkerhetsaspekter och sidokrockskydd

– Maxvikt, ålder och längd – Det vill säga hur länge kan ditt barn använda stolen

– Stolens skick – Om du köper en begagnad bilstol är det viktigt att den inte är gammal, sliten eller krockskadad

– Öppet köp – Hur långt är butikens öppet köp. Kan du testa stolen hemma i lugn och ro innan du bestämmer dig?

Köpa en begagnad bilbarnstol?

Om du ska köpa eller ärva en begagnad bilbarnstol, då finns det några saker att ha i åtanke. Alla bilstolar har en beräknad livslängd på tio år (Källa: NTF), så den bör inte vara äldre än så.
Även den bästa bilbarnstolen kan skadas och därför måste den bytas ut efter en krock. Det är därför viktigt att du kan lita på den du köper en begagnad stol av så att du inte får en stol som är krockskadad. En stol måste inte vara ytligt krockskadad för att dess funktioner ska påverkas. Gå även igenom slitage på bälte, låsanordning och stödben.

Tillbehör för bilbarnstolar?

Det finns många tillbehör till bakåtvända bilbarnstolar. Allt beroende på vad du känner att du vill utrusta stolen med.
Det vanligaste tillbehöret att köpa till är en ISOFIX-bas. Den bästa bilbarnstolen kan spännas fast med ISOFIX och sitter då extra stadigt i bilen vid en krock eller hårda inbromsningar. Det är ett dyrare tillbehör men väl värt pengarna.
Andra tillbehör som är populära är allt ifrån myggnät till snacksmugg som monteras på stolen. Fundera på vilka tillbehör ditt barn får mest glädje av. De flesta klarar sig dock galant med bara själva stolen.

Hur monterar man en bakåtvänd bilbarnstol?

Varje tillverkare brukar skicka med instruktioner för hur man monterar just deras bilbarnstol. Det är viktigt att ni läser dessa instruktionerna för att lyckas montera bilbarnstolen korrekt då monteringen kan påverka hur pass bra barnet skyddas i händelse av krock. Kika gärna på videon från NTF nedan för generella monteringsinstruktioner.

Bilbarnstol som monteras med bälte eller ISOFIX?

En till fråga man som förälder bör fråga sig är om man ska köpa en bilbarnstol som monteras med ISOFIX eller bälte. En ISOFIX-stol är oftast enklare att montera, men det är inte alltid så att bilen har ISOFIX-fästen och bältesstolar är ibland godkända för större barn.
Vi har sammanställt en lista över bilbarnstolar med ISOFIX samt en lista över bilbarnstolar utan ISOFIX.

Köpguide – Bakåtvänd bilbarnstol

Att hitta rätt bilbarnstol är en djungel. Det finns otroligt många modeller att välja mellan och alla skryter om sina egenskaper och funktioner. Vi testade därför många populära stolar på marknaden för att utse vilken som är bäst i test.

Vi kom dessutom fram till några bra punkter som kan hjälpa dig på vägen mot att hitta den bästa bilbarnstolen till ditt barn.

Fundera på vilken budget du har

Det är stor skillnad i pris mellan olika modeller och den dyraste behöver inte alltid vara den bästa. Ett ökat pris brukar dock ge ökad komfort för både barn och förälder. Den bästa bakåtvända stolen är den som passar din budget samtidigt som den håller ditt barn tryggt i bilen. Det finns många bra budgetalternativ i vårt test.

Ställ krav på säkerheten

Alla bilbarnstolar i vårt test har godkända säkerhetscertifieringar. Vissa har dock även fått godkänt av i-Size medan andra har fått godkänt i Plustestet. Det senare är ett kompletterande krocktest som är mycket strikt och som utförs av Statens väg-och transportforskningsinstitution. Det är viktigt att stolen har ett sidokollisionsskydd. Att bli skadad i en sidokollision är nämligen både farligt och vanligt för barn.

Kika efter alla funktioner du vill ha

Ett sätt att sondera marknaden på är att bestämma vilka funktioner du absolut vill ha. Är det priset viktigast för dig eller vill du kunna rotera bilbarnstolen eller luta fem lägen. Vill du ha ett flertal mjuka kuddar i stolen eller är det viktigast att den har en ISOFIX-bas? Bestäm vad du vill ha så blir det enklare att sålla bland alla alternativ.

Vilka behov har ditt barn

Det är viktigt att ditt barn sitter bekvämt, speciellt om ni ofta åker långt. Tänk på att ditt barn måste ha gott om benutrymme, kunna sitta mjukt och varken få skav eller ont någonstans.

Kika på maxvikten

Den bästa bilbarnstolen kan bli ett tråkigt felköp om du inser att den har en mycket lägre maxvikt eller maxlängd än vad du hade förväntat dig. Se därför till att dubbelkolla vilken maxvikt den stolen du vill köpa har. Det är nämligen maxvikten eller maxlängden som avgör hur många år du kan använda stolen i.

Köp och testa stolen!

Utnyttja det faktum att ni har minst 14 dagars ångerrätt. Beställ hem stolen, testa den i bilen och se så att det faktiskt passar er familj. Fungerar den inte, lämna då tillbaka den. Fungerar stolen som ni vill, ja då har ni gjort ett bra köp!

Sammanfattande tankar: Bästa bilbarnstolen 2024!

Den bästa bilbarnstolen är den som är enkel att montera, smidig att använda och som ditt barn trivs i. För att hitta den bästa bakåtvända bilbarnstolen är det viktigt att sålla genom utbudet och hitta en som passar både din bil och ditt barn. Testa därför gärna stolen i din bil och låt ditt barn provsitta den innan du köper den. Då vet du att alla blir nöjda med köpet.

Det finns gott om bra bilstolar att välja mellan. Vi har samlat ihop en Topplista och alla stolar på den håller en mycket hög kvalité och är säkra för ditt barn att åka i. Det som skiljer är sedan priserna och olika smarta funktioner. Där måste du själv bestämma vad som är viktigast att satsa på.

Rabattkod Axkid - Tryggtbarn